Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός κρατάει ψηλά τη σημαία της Ελλάδας στην Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός κρατάει ψηλά τη σημαία της Ελλάδας στην Ευρώπη!
Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 - 00:54
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Είναι από τις βραδιές που νιώθεις περήφανος για πολλούς λόγους για τον Ολυμπιακό. Όχι μονάχα γιατί γουστάρεις αυτή την ομάδα. Αλλά γιατί με αυτά που πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου ο Θρύλος έγραψε ιστορία. Πήρε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο, ως σύλλογος, μέσα στην ίδια σεζόν, έχοντας συμμετοχή σε 4 Ευρωπαϊκούς τελικούς φέτος.

Αυτό λέει πολλά, αλλά κυρίως δείχνει το σωστό δρόμο για την επιτυχία. Πώς πρέπει να πορεύεται ένας σύλλογος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ένας σύλλογος με ηγέτη και αιμοδότη τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ένας σύλλογος που έχει τον Μιχάλη Κουντούρη να τον κουμαντάρει. Ένας σύλλογος που έχει τον κόσμο πάντα δίπλα του, σε όλα τα επίπεδα. Όχι μονάχα σε ψυχολογικό επίπεδο, με τη στήριξη που παρέχει στις ομάδες, αλλά και οικονομικό. Με την Κάρτα Μέλους, με την Κάρτα Φιλάθλου. Σε μια Ελλάδα που διανύει τη χειρότερη περίοδο της οικονομικής κρίσης, σε μια Ελλάδα που τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, υπάρχει ένας σύλλογος παράδειγμα προς μίμηση, ένας σύλλογος με υποδειγματική λειτουργία.

Ένας σύλλογος, εν προκειμένω ο Ολυμπιακός, που κρατά ψηλά στη σημαία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Ένας σύλλογος που δεν εκπροσωπεί απλά επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό, αλλά που την δοξάζει ανά πάσα στιγμή. Ένας σύλλογος που πάντα είναι πρωταγωνιστής στο διεθνές, αθλητικό στερέωμα. Ένας σύλλογος που σε κάνει να νιώθεις μόνο υπερηφάνεια. Όταν όλα τα άλλα καταρρέουν, δεν είναι δα και λίγο να υπάρχει ο Ολυμπιακός και να προκαλεί συναισθήματα υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες, είτε είναι οπαδοί του, είτε και όχι.

Αυτός ο σύλλογος αποπνέει υγεία. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει τόσα πολλά τμήματα, αλλά πρωταγωνιστεί παντού. Συνέβη πουθενά αλλού κάτι ανάλογο; Φυσικά ΟΧΙ! Μονάχα ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού τα κάνει αυτά. Όλα τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, στα ομαδικά σπορ του Ερασιτέχνη. Τέσσερις ευρωπαϊκοί τελικοί, δύο ευρωπαϊκές κούπες. Ό,τι άλλο να πει κανείς απόψε, δεν αλλάζει τα πράγματα, δεν κάνει τη διαφορά.

Η ουσία είναι μια… Απόψε ο Ολυμπιακός προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Όχι μονάχα στα εκατομμύρια οπαδούς του, αλλά σε όλους τους Έλληνες, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται. Αυτή η μεγάλη νίκη, αυτή η κατάκτηση του κορυφαίου τίτλου στην Ευρώπη, σε επίπεδο συλλόγων, είναι εθνική υπόθεση. Είναι μεγάλη στιγμή για τη χώρα να έρθει ένας τίτλος μέσα στην έδρα του αντιπάλου. Διότι η Προ Ρέκο, μια ομάδα με τεράστιο μπάτζετ, πολλαπλάσιο του Ολυμπιακού, υποκλίθηκε στην ανωτερότητα και το μεγαλείο του Ολυμπιακού.

Τεράστια υπόθεση. Να σε χειροκροτεί στο τέλος ο αντίπαλος. Να κάνει όλη την Ευρώπη να αναγνωρίσει την κυριαρχία της και να αναγκάσει τους παίκτες της Προ Ρέκο να φύγουν από την πισίνα Sciorba με σκυμμένο κεφάλι. Αλλά όλα αυτά είναι γεγονότα πια. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο Ανδρών για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Μετά το 2002 και τη Βουδαπέστη, ήρθε το 2018 στη Γένοβα. Να ανέβει και πάλι ο Θρύλος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να γράψει μια ακόμα «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του.

Ο αγώνας δεν έχει στην τελική και τόσο μεγάλη σημασία σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος. Η αλήθεια είναι μια. Η καλύτερη ομάδα, αυτή που το ήθελε περισσότερο, αυτή που πάλεψε περισσότερο, αυτή που είχε μεγαλύτερη ψυχή, αυτή που μόχθησε παραπάνω στην πισίνα, ήταν αυτή που νίκησε στο τέλος. Και όχι απλά νίκησε. Θριάμβευσε. Κυριάρχησε. Έγραψε ιστορία. Όλα αυτά τα έκανε ο Ολυμπιακός στη Γένοβα με την κατάκτηση του Champions League.

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να έρθω στη Γένοβα και να ζήσω από κοντά αυτή τη διοργάνωση… Μεγάλη υπόθεση που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μου. Το gavros.gr ήταν δίπλα στον Θρύλο στο Final-8 του LEN Champions League.

Υ.Γ.2 Ελπίζω απόψε ορισμένοι δύσπιστοι και… εξυπνάκηδες να κατάλαβαν πόσο μεγάλη αξία έχει η Κάρτα Μέλους και η Κάρτα Φιλάθλου.

Υ.Γ.3 Σκεφτείτε ακόμα πόσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός εάν δοθούν περισσότερες Κάρτες Μέλους, περισσότερες Κάρτες Φιλάθλου.

Υ.Γ.4 Ο Ολυμπιακός γυρίζει το μεσημέρι της Κυριακής στην Αθήνα και στις 16:30 στο Καραϊσκάκη θα γίνει υποδοχή στους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Υ.Γ.5 Ο Θρύλος πρωταθλητής Ευρώπης χωρίς να έχει δικό του κολυμβητήριο. Σκεφτείτε πώς θα ήταν τα πράγματα εάν είχε…

Υ.Γ.6 Μεγάλη δικαίωση και για τον Μιχάλη Κουντούρη που πριν από δύο χρόνια είδε την ομάδα να χάνει στον τελικό, αλλά πείσμωσε όπως και ο Θοδωρής Βλάχος και την έκαναν καλύτερη και πιο δυνατή

Υ.Γ.7 Στιγμές της Δόξας σου, χαρές Δικές μας…

Διαβάστε επίσης

Το ζηλεύουν πολλοί στην Ευρώπη!

Το ζηλεύουν πολλοί στην Ευρώπη!

Το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη -καλύτερο από πολλά κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ- δείχνει γιατί ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Θρύλε το μεγαλείο σου!

Θρύλε το μεγαλείο σου!

Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης, σε 4ο ευρωπαϊκό τελικό φέτος, σε διαφορετικό άθλημα. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης

Την Κυριακή κανείς δεν θα θυμάται...

Την Κυριακή κανείς δεν θα θυμάται...

Ο Ολυμπιακός δεν ενθουσίασε με την εμφάνισή του κόντρα στην Σπαντάου, αλλά ποιος... ασχολείται. Η πρόκριση μετράει στην τελική. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.