Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκρέμισαν τα τείχη για τους κατακτητές της κορυφής!

Γκρέμισαν τα τείχη για τους κατακτητές της κορυφής!
Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 - 20:46
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Πριν την Γένοβα το σύνθημα που σιγοψυθίριζαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν ένα: «... με ένα όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό». Όλοι μέσα μας ήμασταν συγκρατημένα αισιόδοξοι, αλλά κρατούσαμε χαμηλά τους τόνους. Ακόμα και τώρα ίσως ορισμένοι να μην έχουν αντιληφθεί πόσο σπουδαίο είναι αυτό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, στην πισίνα Sciorba στη Γένοβα. Και θα πάρει πολύ καιρό ακόμα για να το αντιληφθούμε ακριβώς το μέγεθος αυτής της επιτυχίας. Διότι αυτό που πέτυχαν οι ΜΑΓΚΕΣ του Πειραιά στο «σπίτι» της Προ Ρέκο είναι κάτι παραπάνω από μια μεγάλη νίκη. Και η λέξη θρίαμβος είναι «μικρή» για να περιγράψει το μέγεθος αυτής της επιτυχίας. Ήταν ένα ΕΠΟΣ αυτό που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» μέσα στη Γένοβα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οπότε αυτή η θερμότατη υποδοχή που έτυχαν στο Καραϊσκάκη από περισσότερους από 2.000 ΓΑΥΡΟΥΣ ήταν ένα μικρό δείγμα αναγνώρισης όσων πέτυχαν στην Ιταλία. Κάτι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, κάτι που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη όλων μας...

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι συμπαίκτης όλων των ομάδων του Ερασιτέχνη. Δεν υπάρχει απλά η στήριξη από την εξέδρα. Υπάρχει και η στήριξη μέσα από την Κάρτα Μέλους, μέσα από την Κάρτα Φιλάθλου. Οπότε όλοι όσοι είχαν αποκτήσει είτε τη μία είτε την άλλη στην αφετηρία της σεζόν 2018-19, θα νιώθουν μια έξτρα ικανοποίηση γιατί έχουν βάλει το λιθαράκι τους για να έρθει κι αυτή η κούπα όπως και οι πολλές ακόμα που κατακτήθηκαν φέτος.

ΥΓ1... Η νίκη του Ολυμπιακού με την Προ Ρέκο είναι λες και νίκησε ο ποδοσφαιρικός Θρύλος την Ρεάλ στη Μαδρίτη! Το λένε οι ειδικοί του πόλο.

ΥΓ2... Ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου.

ΥΓ3... Πρώτη φορά που είδα τον Θοδωρή Βλάχο να είναι τόσο χαλαρός.

ΥΓ4... Ο Ολυμπιακός το δρόμο για την κορυφή δεν τον ξεκίνησε στην αρχή της σεζόν, αλλά πριν δύο χρόνια. Τη βραδιά που έχασε στον τελικό από την Γιούγκερ, το 2016, στη Βουδαπέστη.

ΥΓ5... Περιζήτητοι οι «ερυθρόλευκοι», καθώς πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι τους έχουν στην ατζέντα τους.

ΥΓ6... Αυτή η ομάδα είναι μια μεγάλη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και αυτό φαίνεται έξω από την πισίνα.

ΥΓ7... Ο καλός φίλος Γιάννης Αλαμπασύνης δικαιώθηκε. Μου έλεγε εδώ και καιρό ότι είμαι τυχερός που θα πάω στη Γένοβα να δω τον Θρύλο να σηκώνει το ευρωπαϊκό. Έπεσε μέσα. Μακάρι να συνεχιστούν οι προβλέψεις του.

Διαβάστε επίσης

Το ζηλεύουν πολλοί στην Ευρώπη!

Το ζηλεύουν πολλοί στην Ευρώπη!

Το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη -καλύτερο από πολλά κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ- δείχνει γιατί ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Θρύλε το μεγαλείο σου!

Θρύλε το μεγαλείο σου!

Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης, σε 4ο ευρωπαϊκό τελικό φέτος, σε διαφορετικό άθλημα. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης