Ντουντούκα
Στο 9-0 το σερί του Θρύλου επί του Παναθηναϊκού!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η «χρυσή» 8ετία και το όνειρο που συνεχίζεται...

Η «χρυσή» 8ετία και το όνειρο που συνεχίζεται...
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 - 01:47
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Οκτώ χρόνια στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Οκτώ χρόνια υπερηφάνειας. Οκτώ χρόνια με άπειρες στιγμές χαράς. Οκτώ χρόνια Ιστορίας. Οκτώ χρόνια γεμάτα κούπες. Ευρωπαϊκά τρόπαια, πρωταθλήματα, κύπελλα. Κυριαρχία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Από το 2010 και μετά, ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στην Ευρώπη άλλαξε στάτους. Δεν είναι μονάχα το ποδοσφαιρικό τμήμα που έχει ζήσει ορισμένες από τις ενδοξότερες στιγμές στην ιστορία του. Είναι και ο Ερασιτέχνης. Οι αριθμοί των τίτλων, των τροπαίων που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός, δεν προκαλούν απλά αίσθηση, προκαλούν… ίλιγγο. Αυτά που ορισμένοι δεν θα δουν ποτέ στη ζωή τους, οι οπαδοί του Ολυμπιακού τα έχουν βιώσει την τελευταία οκταετία και έχει και συνέχεια.

Πώς καθορίζεται, εν τέλει, η επιτυχία για μια ομάδα; Όποιον κι αν ρωτήσεις ανά την υφήλιο, η απάντησή του θα είναι άμεση και ξεκάθαρη… Από τους τίτλους που κατακτά. Τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και σε διεθνές. Τι έχει συμβεί, λοιπόν, στον Ολυμπιακό αυτά τα χρόνια, από το 2010 και μετά που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ηγείται της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας. Ο σύλλογος έχει κατακτήσει 70 τίτλους! Μέσα σε μια 8ετία. Εντός και εκτός συνόρων. Με το εντυπωσιακό φετινό επίτευγμα της συμμετοχές σε τέσσερις ευρωπαϊκούς τελικούς από τις αντίστοιχες ομάδες του Ολυμπιακού και την κατάκτηση δύο τίτλων.

Κορυφή της Ευρώπης στο πόλο Ανδρών με το Champions League, κορυφή της Ευρώπης και στο βόλεϊ Γυναικών με το Challenge Cup. Αμφότεροι οι τίτλοι κατακτήθηκαν στις έδρες των αντιπάλων! Αυτό κι αν κάνει ακόμα μεγαλύτερη αυτή την επιτυχία. Στις λεπτομέρειες δεν ήρθαν στον Πειραιά το Challenge Cup στο βόλεϊ Ανδρών και το LEN Trophy στο πόλο Γυναικών. Με την Ευρώπη να υποκλίνεται στον Ολυμπιακό! Κανένας άλλος σύλλογος δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο σε μια σεζόν. Τέσσερις ευρωπαϊκοί τελικοί. «Χρυσές» σελίδες στην ιστορία του ενδοξότερου συλλόγου της Ελλάδας. Που κρατά ψηλά τη σημαία της χώρας στο εξωτερικό. Την περίοδο που η Ελλάδα βιώνει τη δίνη της οικονομικής κρίσης, ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στην Ευρώπη, κάνοντας υπερήφανους όχι μονάχα τους οπαδούς του, αλλά όλους τους Έλληνες.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης οδήγησε στην απογείωση του συλλόγου αυτή την 8ετία. Επειδή πολλοί ξεχνούν, ο ηγέτης του Ολυμπιακού ανέλαβε τα 50 εκατομμύρια ευρώ χρέη της ΠΑΕ και τα πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ χρέη του Ερασιτέχνη. Ξεχρέωσε τα πάντα. Και όχι μόνο! Ορισμένοι ξεχνούν πώς έχει βάλει πολλά εκατομμύρια στην ομάδα, τις σεζόν που δεν υπήρχαν τα έσοδα από το Champions League. Στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη έχει επενδύσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει υπερσύγχρονο, να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 κορυφαία της Ευρώπης. Επίσης τις εργασίες που έχουν γίνει στο Καραϊσκάκη, ένα γήπεδο στολίδι, που διαρκώς γίνεται καλύτερο!

Μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε συνεργασίες που κάνουν μονάχα τα κορυφαία κλαμπ στον πλανήτη. Όπως είναι αυτή με την Unicef ή την αντίστοιχη με το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Από τα κορυφαία στη Γη! Η ποδοσφαιρική ομάδα βρίσκεται στην υψηλότερη θέση της ιστορίας της, σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία της UEFA. Το όνομα του Ολυμπιακού ακούγεται στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και όλοι το συνδυάζουν με την επιτυχία και τις διακρίσεις. Τα αποτελέσματα «μιλούν» από μόνα τους και παρουσιάζουν αυτή τη λαμπρή πραγματικότητα.

Όλα αυτά την ώρα που τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο Ολυμπιακός δέχονται βρώμικο πόλεμο από πολλές πλευρές. Τόσο ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» όσο και όλοι όσοι ασχολούνται με τον σύλλογο, απαντούν με τον καλύτερο τρόπο. Με τη σκληρή δουλειά και τις επιτυχίες. Με τις νίκες σε όλα τα επίπεδα. Έχοντας ένα όραμα. Να γιγαντώσουν ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και στον Ολυμπιακό ο πήχης πάντα ανεβαίνει ψηλότερα. Κάθε χρόνος που περνάει, οι φιλοδοξίες μεγαλώνουν.

Η τελευταία 8ετία συνδυάστηκε με την απογείωση του συλλόγου. Αλλά ακόμα δεν είδατε τίποτα. Το όραμα που έχει ο ηγέτης του Ολυμπιακού δεν μπορεί να αποτυπωθεί εύκολα. Οι οπαδοί του Θρύλου αυτά τα 8 χρόνια έχουν ζήσει άπειρες στιγμές χαράς και υπερηφάνειας. Ζουν ένα όνειρο. Και θα συνεχίσουν να ονειρεύονται ακόμα περισσότερο, διότι η υπόσχεση του Βαγγέλη Μαρινάκη δίνει το στίγμα για την επόμενη ημέρα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7, υπογράμμισε: «Θα συνεχίσω να είμαι εκεί και να στηρίζω όλα τα τμήματα του Συλλόγου»! Μια φράση που προδιαγράφει το υπέρλαμπρο μέλλον για το μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης

Θα «τρελάνει» τον κόσμο!

Θα «τρελάνει» τον κόσμο!

Όταν ένας παίκτης σαν τον Ποντένσε είναι τόσο κοντά στον Ολυμπιακό, αξίζει και η αναμονή και η υπομονή μερικών ημερών. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Στο Ανόβερο θα είναι ωραία...

Στο Ανόβερο θα είναι ωραία...

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός κάνει ό,τι κίνηση ήταν αναγκαία και απαραίτητη. Μένουν ορισμένες ανανεώσεις και το «κερασάκι στην τούρτα». Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.