Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα «τρελάνει» τον κόσμο!

Θα «τρελάνει» τον κόσμο!
Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018 - 07:48
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Στην τελική ευθεία είναι το θέμα της απόκτησης του Ντανιέλ Ποντένσε από τον Ολυμπιακό, βάσει όσων λένε οι Πορτογάλοι. Στην πατρίδα του 22χρονου εξτρέμ το έχουν δεδομένο πώς ο νεαρός θα φορέσει τη φανέλα των ερυθρολεύκων, ενώ αναφέρουν πώς θα υπογράψει συμβόλαιο για 5 χρόνια. Το θέμα είναι πώς οι πληροφορίες από τη χώρα της Ιβηρικής ξεκαθαρίζουν σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα. Ο μεν Ποντένσε δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει στη Σπόρτινγκ, στην ομάδα της Λισαβόνας το έχουν πάρει απόφαση και το μοναδικό που απομένει είναι το πότε θα κάνει το ταξίδι για να έρθει στην Ελλάδα ο ποδοσφαιριστής. Αν και οι συμπατριώτες του έχουν αναφέρει πώς ήρθε κιόλας. Το θέμα είναι πώς η ιστορία θα τελειώσει άμεσα.

Αυτά είναι που μαθαίνουμε μέχρι τώρα από την Πορτογαλία για την ιστορία Ποντένσε. Οι πληροφορίες που έχουμε... Η ουσία, όμως, είναι άλλη. Αξίζει αυτή η αναμονή των τελευταίων ημερών για τον Ποντένσε; Με το χέρι στην καρδιά. Όχι απλώς αξίζει μια φορά. Αξίζει 100, 1.000 φορές. Όσες θέλετε να βάλετε... Ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι πάρα πολύ γρήγορο εξτρέμ, με άριστη τεχνική κατάρτιση. Όσοι μπήκαν στη διαδικασία να ψάξουν βίντεο και να τον δουν να αγωνίζεται, το έχουν αντιληφθεί. Όσοι δεν το έχουν κάνει, υπομονή λίγο καιρό ακόμα. Να τελειώσει η μεταγραφή, να ενσωματωθεί στην ομάδα, να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα και να ξεκινήσει να αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό. Συνεπώς αξίζει και η αναμονή, αλλά και η υπομονή στην προκειμένη περίπτωση.

Σε αυτό που έχει στο μυαλό του ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2018-19, ο Ποντένσε όχι απλώς έχει θέση, αλλά θα είναι βασικός. Θα είναι ένας παίκτης που θα αποτελέσει σημείο αναφορά στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Ο 48χρονος τεχνικός θέλει παίκτες από τα άκρα που και να δημιουργούν και να πατάνε περιοχή. Εντάξει, ο 22χρονος στην καριέρα του ήταν περισσότερο παίκτης που έφτιαχνε το γκολ, χωρίς αυτό να σημαίνει πώς δεν είναι καλός στα τελειώματα. Αλλά με αυτά που θα μπορέσει να κάνει, θα σηκώσει το Καραϊσκάκη στο... πόδι πολλές φορές μέσα στη χρονιά.

Βραχύσωμος μεν, ικανός να «ζαλίσει» τον αντίπαλό του ένας εναντίον ενός και να τον περάσει με ό,τι τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ταχύτατος και χωρίς, αλλά και με την μπάλα στα πόδια. Συνάμα «εκρηκτικός» και διορατικός στο παιχνίδι του. Σοβαρός, αλλά όταν θα του δοθεί η ευκαιρία θα επιδιώξει να κάνει κάτι το ξεχωριστό για να δώσει χαρά στον κόσμο που θα είναι στις εξέδρες. Ας κάνουμε, λοιπόν, λίγη υπομονή ακόμα. Δεν αργεί πολύ να τελειώσουν και τα διαδικαστικά αυτής της ιστορίας και ο Ντανιέλ Ποντένσε να αποτελέσει μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

Όπως φάνηκε και στο φιλικό με την Μποτοσάνι στην Αυστρία, οι «ερυθρόλευκοι» φέτος δυναμώνουν πολύ στις θέσεις των εξτρέμ. Ήδη είδαμε ένα πρώτο δείγμα από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Τι έκανε στη φάση του πρώτου γκολ, στο 5-0 κόντρα στη ρουμανική ομάδα. Σούπερ κατέβασμα, εξαιρετική ντρίπλα, καταπληκτικός συνδυασμός με τον Μάριν και ασίστ «πάρε-βάλε» στον Γκερέρο. Όλα αυτά με λιγοστές προπονήσεις με την ομάδα, μετρημένες στα δάκτυλα! Ακόμα δεν έχει μπει 100% στην ομάδα, αλλά ο ίδιος δείχνει σαν έτοιμος από καιρό. Εξάλλου, το γεγονός ότι αγωνίζεται στην ομάδα της καρδιάς του, τον έχει ανεβάσει ακόμα περισσότερο. Γουστάρει που φορά τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο Έφηβο στο στήθος, που θα αγωνίζεται με τα χρώματα του Ολυμπιακού και το δείχνει σε κάθε στιγμή.

Τα δίνει όλα στην προπόνηση, κάτι που ανέφερε και ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού. Τραγούδησε τον ύμνο του Θρύλου στο ξενοδοχείο που ήταν η ομάδα, την παραμονή της επιστροφής στην Ελλάδα. Είναι με το χαμόγελο στα χείλη και απολαμβάνει αυτές τις πρώτες ημέρες ως παίκτης της ομάδας που υποστήριζε από μικρό παιδί. Εάν αυτό δεν μπορεί να κάνει τον καλό ακόμα καλύτερο, το πολύ καλό εξαιρετικό, τότε τι μπορεί;

Δύο κουβέντες για μερικά παιδιά ακόμα που έχουν αφήσει άριστες εντυπώσεις στο ξεκίνημα. Ο Γκερέρο δείχνει πώς το έχει το γκολ και μάλιστα, το έχει με άνεση. Αυτό έλειπε από τον Ολυμπιακό. Ένας κλασικός σέντερ φορ που να απειλεί την αντίπαλη εστία. Ο Φορτούνης είναι ανεβασμένος. Έπαιξε από ένα ημίχρονο στα δύο φιλικά, σκόραρε και στα δύο και δείχνει να έχει πάρει τα πάνω του, μετά την περσινή σεζόν που κινήθηκε πιο κάτω από τα στάνταρ του.

Ο Τσιμίκας επέστρεψε από την Ολλανδία αλλαγμένος προς το καλύτερο και σε κατάσταση ετοιμότητας για να αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό. Ο Καμαρά είναι ένα παιδί που ήρθε από τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας και ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Από τόσο νωρίς, δικαιώνοντας εκείνους που τον έφεραν στον Πειραιά. Τέλος ο Βούκοβιτς που πέρσι δεν ήταν στα πλάνα, αλλά μετά τη εξάμηνη θητεία του στην Ιταλία δείχνει πώς μπορεί να δώσει λύσεις στο κέντρο της άμυνας, στην περίπτωση που δεν πάρει μεταγραφεί για κάποιον άλλο σύλλογο.

Ακόμα είμαστε στις 7 Ιουλίου, μια εβδομάδα πριν το πρώτο φιλικό στο Βέλγιο. Μια εβδομάδα που θα έχει πολλές εξελίξεις όσον αφορά στην ενίσχυση της ομάδας, αλλά και την τελική διαμόρφωση του ρόστερ για τη νέα σεζόν. Για να δούμε τι έχει αποφασίσει ο Πέδρο Μαρτίνς, ποιοι θα «κοπούν» και πώς θα είναι το ρόστερ που θα πάει σε Βέλγιο και Ολλανδία για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Υ.Γ. 1 Νωρίς ακόμα αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικότατα για τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου. Κι ακόμα μένει ένας μήνας για το πρώτο επίσημο ματς.

Υ.Γ. 2 Δουλειά, δουλειά, δουλειά ήθελε ο Μαρτίνς από τους παίκτες του στην Αυστρία κι αυτοί ανταποκρίθηκαν. Αυτό λέει πολλά για τη σχέση προπονητή-ποδοσφαιριστών.

Υ.Γ. 3 Σύντομα θα ξεκινήσει η διάθεση της Κάρτας Φιλάθλου. Μετά την απίστευτη περσινή πορεία του Ερασιτέχνη, φέτος πρέπει να σπάσει το «φράγμα» των 100.000 καρτών.

Υ.Γ. 4 Ό,τι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική αγορά, ο Ολυμπιακός το αποκτά. Ακόμα δεν τελείωσαν όμως αυτές οι κινήσεις...

Υ.Γ. 5 Για να είχε ρήτρα 60.000.000€ σε ηλικία 22 ετών, πρέπει να είναι λίγο καλός αυτός ο Ποντένσε τελικά!

Υ.Γ. 6 Πίεση ψηλά στον αντίπαλο και φουλ επίθεση. Αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού;

Υ.Γ. 7 Προσεχώς θα γίνουν γνωστά τα ονόματα όσων δεν θα πάνε σε Βέλγιο και Ολλανδία και δεν αποκλείεται η λίστα να έχει εκπλήξεις!

Διαβάστε επίσης