Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φουλ επίθεση, γκολ και θέαμα

Φουλ επίθεση, γκολ και θέαμα
Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018 - 18:15
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η νέα χρονιά είναι χρονιά επανεκκίνησης για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από 7 σερί πρωταθλήματα, πέρσι δεν πήραν τον τίτλο. Συνεπώς ο βασικός στόχος για τη νέα σεζόν είναι να επιστρέψουν στην κορυφή στην Ελλάδα. Αλλά όχι μόνο. Όπως έχει φανεί από τις πρώτες δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και τις κινήσεις που κάνει η διοίκηση σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ομάδας, αυτό που δημιουργείται για την περίοδο 2018-19 είναι μια ομάδα που ο κόσμος του Θρύλου θα γουστάρει να βλέπει.

Αν και είναι πολύ νωρίς, τα πρώτα δείγματα γραφής δίνουν μια εικόνα για ό,τι θα επακολουθήσει. Κι αυτό είναι μια ομάδα με ξεκάθαρα επιθετικό φιλοσοφία. Μια ομάδα που θα παίξει ωραία μπάλα, μια ομάδα φουλ επιθετική, μια ομάδα που θα πιέζει ψηλά, μια ομάδα που θα επιδιώκει να σκοράρει πολύ, μια ομάδα που ο κόσμος της θα ευχαριστιέται να την βλέπει.

Η απόκτηση του Χριστοδουλόπουλου και η επικείμενη του Ποντένσε, δηλαδή ποιοτικών παικτών στα εξτρέμ είναι δείγμα της επιθετικής φιλοσοφίας. Γιατί οι ακραίοι πρέπει να έχουν πολύ πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα και οι δύο προαναφερθέντες το κάνουν. Είδαμε ήδη τον Λάζαρο στο φιλικό με την Μποτοσάνι.

Επιπλέον, οι κινήσεις που γίνονται σε ό,τι αφορά το χώρο του κέντρο με τον Γουίλιαν Αράο να είναι κοντά, τον Καμαρά να έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και το πλάνο για να αποκτηθεί ένας ακόμα κεντρικός παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, δείχνουν ότι ο στόχος του πρέσινγκ από ψηλά θα βοηθήσει την ομάδα να «εγκλωβίζει» τον αντίπαλο και να έχει περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Παράλληλα, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη αποκτηθεί αλλά και όσοι θα έρθουν έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Κι αυτό περιμένει ο Μαρτίνς. Να έχει μια ομάδα που θα επιβάλλει το δικό της ρυθμό, αλλά σε έντονο τέμπο, γιατί έτσι θα έχει αβαντάζ μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Γκερέρο ήρθε και δείχνει πώς το έχει το γκολ. Ο Ολυμπιακός κοιτά και για επιθετικό, καθώς όλα είναι ανοικτά με τον Ανσαριφάρντ. Αλλά ο Μαρτίνς θέλει παίκτες στην επίθεση που να σκοράρει με καλή συχνότητα.

Διαβάστε επίσης

Θα «τρελάνει» τον κόσμο!

Θα «τρελάνει» τον κόσμο!

Όταν ένας παίκτης σαν τον Ποντένσε είναι τόσο κοντά στον Ολυμπιακό, αξίζει και η αναμονή και η υπομονή μερικών ημερών. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.