Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκερέρο... ένας συνεπής σκόρερ!

Γκερέρο... ένας συνεπής σκόρερ!
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 - 01:37
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο ήρθε στον Ολυμπιακό για να δώσει λύσεις στην επίθεση. Μέχρι στιγμής ο Ισπανός επιθετικός με θητεία σε Λα Λίγκα και Σεκούνται Ντιβισιόν δείχνει το πιο σημαντικό στοιχείο που διακρίνει έναν επιθετικό. Και ποιο είναι αυτό; Μα η συνέπεια στο σκοράρισμα. Πάντα όταν αλλάζει «περιβάλλον» ένας φορ χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα προσαρμογής. Να βρει τα… πατήματά του, να αρχίσει να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, να μπει στο κλίμα της νέας του ομάδας. Δεν φτάνει μονάχα η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα. Ο 28χρονος επιθετικός, πάντως, έχει δείξει πώς μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό.

Οι αριθμοί λένε πολλά, λένε την αλήθεια. Δεν είναι δα και λίγο πράγμα να έχει πετύχει 5 γκολ σε 4 φιλικά. Ανεξάρτητα από τη δυναμική των αντιπάλων που συνάντησαν οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι στιγμής, ο Ισπανός έδειξε πώς το έχει το γκολ. Είναι πάντα μέσα στις φάσεις, ξέρει πώς να κινηθεί, ξέρει πώς να ζητήσει την μπάλα, ξέρει πώς να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο για να δεχθεί την ασίστ από κάποιον συμπαίκτη του. Είναι δηλαδή μια μεταγραφή που μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Μια έξυπνη επιλογή για τους «ερυθρολεύκους». Και όχι μόνο!

Είναι καλός στο καθαρά εκτελεστικό κομμάτι, είναι καλός σε θέμα της τοποθέτησης, είναι καλός στο κομμάτι της αντίληψης, είναι ο ιδανικός αποδέκτης για τις ασίστ των μέσων, των εξτρέμ. Στο φιλικό της Κυριακής με την Έουπεν έκανε και ατομική ενέργεια για να σκοράρει. Έδειξε πώς έχει την προσωπικότητα του επιθετικού να δημιουργήσει φάση από μόνο του, όχι απλά να αρκεστεί στο τελείωμα. Αλλά κι αυτό είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο. Το έχει κι αυτό ο Γκερέρο γιατί τις περισσότερες μπάλες που πήρε σε αυτά τα τέσσερα φιλικά, τις τελείωσε. Όσες φορές δεν το έκανε, ήταν εξαιτίας των επεμβάσεων του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Εν κατακλείδι, ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο είναι χαρισματικός επιθετικός και σκοράρει. Μια φάση ίσως και να του είναι αρκετή. Πες το ρέντα, πες το αποτελεσματικότητα, σημασία δεν έχει. Στην τελική το αποτέλεσμα μετράει κι από αυτό κρίνονται όλοι. Ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει έως τώρα 13 γκολ και ο Ισπανός έχει τα πέντε, σχεδόν δηλαδή το 40%:! Χωρίς να έχει βγάλει καν ολόκληρο 90λεπτο. Ακόμα πιο σημαντική η επίδοση του, αν αναλογιστούμε αυτό το στοιχείο. Αυτός που είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με τις εμφανίσεις του Γκερέρο είναι ο Πέδρο Μαρτίνς.

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για έναν προπονητή από την αγωνιστική σταθερότητα και συνέπεια των παικτών του. Με τον Ισπανό επιθετικό να δείχνει πώς μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως μοναδικός προωθημένος όσο και σε σύστημα με δύο επιθετικούς. Εξάλλου, στη συνεργασία δείχνει πώς το έχει. Κι όταν μπουν 100% στο κλίμα της ομάδας και οι άλλοι ακραίοι όπως είναι ο Ποντένσε και ο Φετφατζίδης, θα παίρνει ακόμα περισσότερες μπάλες, οπότε θα αυξηθούν αρκετά οι πιθανότητές του για να σκοράρει. Ό,τι καλύτερο για έναν νέο παίκτη που, όπως φαίνεται, δεν χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Το έκανε γρήγορο κι αυτό είναι τόσο υπέρ του. Μαζί με τη συνέπεια που δείχνει είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να περιμένει ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού από εκείνον, τέτοια εποχή.

Διαβάστε επίσης

Ερυθρόλευκη ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ παντού!

Ερυθρόλευκη ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ παντού!

Ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού πέτυχε το άκρως εντυπωσιακό με 14/14 πρωταθλήματα, όπου μετείχε, μετά την κούπα στην Πάτρα. Με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά και Κάρτα Φιλάθλου. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.