Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ερυθρόλευκη ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ παντού!

Ερυθρόλευκη ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ παντού!
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 - 19:48
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ίσως να είναι και Παγκόσμιο Ρεκόρ. Το σίγουρο είναι ένα. Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός οργανισμός στον κόσμο έγραψε μια ακόμα «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του. Έκανε το 14 στα 14, σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα που συμμετείχε. Ας τα απαριθμήσουμε για μια ακόμα φορά. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αναδείχθηκε Πρωταθλητής σε Βόλεϊ Ανδρών, Βόλεϊ Γυναικών, Πόλο Ανδρών, Πόλο Γυναικών, Χάντμπολ Ανδρών, Μπάσκετ Γυναικών, Πινγκ Πονγκ Ανδρών, Πινγκ Πονγκ Γυναικών, Κολύμβηση Ανδρών, Κολύμβηση Γυναικών, Στη Γενική Βαθμολογία της Κολύμβησης, στην Πυγμαχία Ανδρών, στον Κλειστό Στίβο Ανδρών και στον Ανοιχτό Στίβο Ανδρών.

Όλα αυτά σε μια σεζόν που οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν τα… κοντέρ κατακτώντας συνολικά 22 τρόπαια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αλλά η επίδοση στην Ελλάδα με τα 14 στα 14 πρωταθλήματα δεν υπάρχει, δεν έχει ξαναγίνει, είναι πρωτόγνωρη. Δείγμα της ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ του Ολυμπιακού σε όλα τα σπορ. Με αυτό, λοιπόν, τον πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώθηκε αυτή η υπέροχη, εντυπωσιακή, αξέχαστη χρονιά που είχε τέσσερις ευρωπαϊκούς τελικούς και δύο ευρωπαϊκά τρόπαια! Όλα αυτά είναι ένας συνδυασμός δεδομένων που οδήγησαν το Θρύλο στην κορυφή. Μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά και Κάρτα Φιλάθλου.

Ο Ερασιτέχνης κάθε χρόνο πάει όλο και καλύτερη. Την τελευταία 8ετία έχει απογειωθεί. Φέτος ο σύλλογος κατέκτησε δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, σε διαφορετικά αθλήματα! Βήμα-βήμα φτάνει στην κορυφή, αλλά οι φιλοδοξίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού δεν έχουν ταβάνι! Μοναδικός τους, πραγματικός, αντίπαλος είναι ο ίδιος τους ο εαυτός! Δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να τους σταματήσει, να τους αντιμετωπίζει, να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους.

Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι πάντα εκεί, να κάνει ό,τι χρειάζεται, να στηρίζει όλα τα τμήματα του συλλόγου και να συμβάλλει σε αυτή την απίστευτη απογείωση! Και τον Μιχάλη Κουντούρη να καθοδηγεί τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό οργανισμό του κόσμου. Έτσι έχει συντελεστεί αυτό το θαύμα τα τελευταία 8 χρόνια και το σίγουρο είναι ένα… Τα καλύτερα έρχονται! Οι άνθρωποι που ηγούνται αυτής της προσπάθειες δουλεύουν με μεθοδικότητα. Για όλα υπάρχει σχέδιο, πλάνο και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά.

Η σκληρή δουλειά είναι ένα ακόμα σημείο που έχει παίξει το ρόλο του για να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα. Πολλές ώρες δουλειάς από όλα τα στελέχη του συλλόγου, ο καθένας στον τομέα του και το άθλημά του. Αυτή η προσπάθεια αποδίδει και έχει γίνει αυτό αντιληπτό από όλους. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό αυτό το μότο έχει πλήρη εφαρμογή.
Ο πήχης ανεβαίνει κλιμακωτά, επιτυχία με την επιτυχία, χρονιά με τη χρονιά. Πρώτα ήταν η συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, μετά ήταν οι ταυτόχρονες συμμετοχές σε τελικούς την ίδια χρονιά, μετά ήταν οι κατακτήσεις περισσοτέρων του ενός ευρωπαϊκών τροπαίων. Επόμενο βήμα. Να φτάσει στο σημείο ο σύλλογος και να κατακτήσει παραπάνω κύπελλα Ευρώπης σε μια σεζόν από τα δύο της περιόδου 2017-18!

Τελευταία αλλά ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συμβολή-συνδρομή της Κάρτας Φιλάθλου. Σκεφτείτε αυτά τα 10€ που δίνει ο καθένας στην αρχή της σεζόν. Τι πληρώνετε από τη μία, τι απολαμβάνετε από την άλλη! Τον Ολυμπιακό να μεγαλουργεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κι αυτό που κερδίζει ο καθένας μας είναι η ηθική ικανοποίηση από αυτή τη διαδικασία.

Δίνει δέκα ευρώ και βλέπει τόσο ματς των «ερυθρολεύκων», βλέπει το σύλλογο να μεγαλουργεί, να απογειώνεται και να κατακτά την κορυφή της Ευρώπης. Οπότε όσοι περισσότεροι μπουν στη διαδικασία να δώσουν αυτό το ποσό τόσο καλύτερο για τις ομάδες του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα.

Εάν όλοι μαζί συμβάλουμε να ξεπεράσουν φέτος τις 100.000 οι Κάρτες Φιλάθλου, σκεφτείτε τι θα μπορέσει να πετύχει ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού. Γιατί η αλήθεια είναι πώς κάθε ημέρα που περνάει, κάθε χρονιά που περνάει, ο πήχης ανεβαίνει παραπάνω! Δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φέτος, του χρόνου μπορεί και τρία και ακόμα μεγαλύτερες και σημαντικότερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Υ.Γ. 2 Σε όλα τα τμήματα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει δυναμώσει. Μεταγραφές ουσίας και ποιότητας. Προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Υ.Γ. 3 Όλες αυτές οι επιτυχίες στο Στίβο έχουν και τη συμβολή του αείμνηστου Τάκη Βεντίκου που επί δεκαετίες ήταν ο άνθρωπος που «έτρεχε» το τμήμα.

Υ.Γ. 4 Ο Ολυμπιακός είναι ο «αιμοδότης» των εθνικών ομάδων. Οι δύο του πόλο έχουν ως βάση τις αντίστοιχες Ανδρών και Γυναικών του Θρύλου. Τα πάνε εξαιρετικά στο ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης.

Υ.Γ. 5 Μία ακόμα παράμετρος. Ο σύλλογος τα έχει πετύχει όλα αυτά χωρίς δικές του εγκαταστάσεις και χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας.

Υ.Γ. 6 Στο χάντμπολ Ανδρών και το πόλο Γυναικών ακόμα είμαστε στην αρχή. Σε λίγο καιρό να δείτε τι θα… σκάσει στον Πειραιά.

Υ.Γ. 7 Το «αίτημα» του Θοδωρή Βλάχου έγινε πραγματικότητα. Ο κορμός συνεχίζει. Ραντεβού στο Ανόβερο για τη δεύτερη σερί κούπα.

Διαβάστε επίσης

Ανησυχητικό αν ήταν φορμαρισμένος ο Ολυμπιακός!

Ανησυχητικό αν ήταν φορμαρισμένος ο Ολυμπιακός!

Ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κινήσεις ενίσχυσης, ενώ η προετοιμασία δεν γίνεται για δύο ματς τον Αύγουστο! Και μένουν σχεδόν 3 εβδομάδες ως το πρώτο επίσημο ματς. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Γκερέρο... ένας συνεπής σκόρερ!

Γκερέρο... ένας συνεπής σκόρερ!

Ο Ισπανός έχει βάλει γκολ σε όλα τα ματς (σ.σ. 5 σε 4 φιλικά) και δείχνει πώς ο Ολυμπιακός έκανε μια έξυπνη επιλογή. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.