Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανησυχητικό αν ήταν φορμαρισμένος ο Ολυμπιακός!

Ανησυχητικό αν ήταν φορμαρισμένος ο Ολυμπιακός!
Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 - 23:38
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ματς με την Γκενκ και ήδη ξεκίνησε η… καταστροφολογία. Ο μηδενισμός. Δεν μιλάμε για κριτική. Το χειρότερο όλων είναι πώς υπήρξαν πολλοί που παρουσίασαν την κατάσταση ως τη χειρότερη που μπορεί να γίνει. Για καθίστε όμως… Κοιτάξτε λίγο το ημερολόγιο. Λέει Σάββατο 21 Ιουλίου. Το πρώτο επίσημο ματς είναι στις 9 Αυγούστου, το πρώτο ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου. Η Γκενκ παίζει στις 26/07 ματς για το Europa League και στις 29/07 ματς για το βελγικό πρωτάθλημα. Έχει μεγάλη διαφορά ή λάθος κάνω;

Μην ξεχνάμε και κάτι ακόμα. Η εικόνα της βελγικής ομάδας είναι αυτή που θα έχει όλη τη σεζόν σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει τελειώσει με τις κινήσεις ενίσχυσης. Ήδη οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» είναι σε διαπραγματεύσεις με την Φλαμένγκο για τον Γουίλιαν Αράο και με την Σφαξιέν για τον Γιασίν Μεριά. Ο Βραζιλιάνος μέσος και ο Τυνήσιος αμυντικός, που ήταν στα γήπεδα της Ρωσίας με την εθνική ομάδα της χώρας του, είναι δύο ποδοσφαιριστές που είναι κοντά στον Ολυμπιακό. Θα βοηθήσουν αμφότεροι, είναι σίγουρο. Αλλά δεν σημαίνει πώς έχουν τελειώσει οι μεταγραφές.

Οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάνε και για εξτρέμ και για σέντερ φορ και μπορεί και για έναν ακόμα μέσο. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πώς η ομάδα που είδαμε το απόγευμα του Σαββάτου να αγωνίζεται κόντρα στην Γκενκ και αυτή που θα παρατάσσει ο Πέδρο Μαρτίνς όταν ξεκινήσουν οι επίσημες, αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού θα έχουν διαφορές. Όχι μονάχα στα πρόσωπα, αλλά και στον αγωνιστικό ρυθμό. Εάν τώρα η ομάδα ήταν σε σούπερ φόρμα, τότε θα έπρεπε να ανησυχήσουμε όλοι. Όχι μόνο όσοι είναι μέσα στην ομάδα, αλλά πολύ περισσότεροι οι απέξω! Η χρονιά κρατά 9-10 μήνες. Μια ομάδα που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση στα τέλη Ιουλίου μετά από ένα τετράμηνο θα κλάταρε. Και μην ξεχνάμε ότι στην ουσία είναι μια νέα ομάδα, με αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρσι.

Προπονητές και γυμναστές που κάνουν προετοιμασίες λένε ένα πράγμα. Πώς μια ομάδα αρχίζει να είναι καλά από θέμα ρυθμού, εάν έχει γίνει αρκετά καλή δουλειάς στη φυσική κατάσταση, μετά την 6η εβδομάδα από την προετοιμασία. Τότε αρχίζουν και «λύνονται» τα πόδια των παικτών. Πότε είναι αυτό; Μα στις αρχές Αυγούστου. Μια εβδομάδα δηλαδή πριν το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς που σας θυμίζω πώς είναι στις 09/08. Άρα η εικόνα του Ολυμπιακού, που δεν ήταν καθόλου καλή στο «Luminus Arena» ήταν και αποτέλεσμα της προετοιμασίας. Για θυμηθείτε και κάτι άλλο.

Πέρσι η ομάδα ήταν σε καλύτερη κατάσταση τέτοια εποχή. Είχε μπροστά της, τα ματς με την Παρτιζάν και μετά με τη Ριέκα. Έκανε δύο προκρίσεις και πέρασε στους ομίλους του Champions League. Στην πορεία, όμως, δεν λέγαμε όλοι πώς έχει θέμα με τη φυσική κατάσταση. Τώρα έχει γίνει πολλή δουλειά σε αυτό τον τομέα. Και θα γίνει αντιληπτό όσο θα περνάει ο καιρός. Ας το καταλάβουμε όλοι!

Σε 19 ημέρες από τώρα είναι το πρώτο ματς τoυ Europa League. Αμφιβάλλετε πώς η ομάδα και καλό ρυθμό θα έχει εκείνη την περίοδο και θα παίζει πολύ καλύτερα; Εγώ το πιστεύω πως τότε θα βλέπουμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό. Οι βάσεις έχουν μπει και πρέπει να προστεθούν ορισμένοι παίκτες για να είναι η ομάδα όπως πρέπει. Κι αν το Σάββατο υστέρησαν και μεσοεπιθετικά οι «ερυθρόλευκοι» αυτό οφείλεται περισσότερο στα προβλήματα που αντιμετώπισαν στον ανασταλτικό τομέα. Το ένα είναι αλληλένδετο με το άλλο. Να το θυμάστε αυτό.

Αίσθησή μου είναι πώς οι δύο μεταγραφές που προανέφερα παραπάνω, για τις οποίες πρώτος σας ενημέρωσε ο Διονύσης Βερβελές, ο αποσταλμένος του gavros.gr στο Βέλγιο και από την Κυριακή στην Ολλανδία, θα κλείσουν άμεσα. Οπότε υπάρχει χρόνος για να μπουν στο κλίμα της ομάδας ως την αναμέτρηση στις 9 Αυγούστου, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Διότι οι περισσότεροι που στέλνετε μηνύματα λέτε πότε θα γίνουν όλα και πώς ο χρόνος δεν φτάνει. Φτάνει και παραφτάνει, να είστε σίγουροι για αυτό.

Η ομάδα έχει άλλα τρία φιλικά μπροστά της πριν το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της σεζόν. Χρόνος υπάρχει, η δουλειά θα συνεχιστεί και όταν πρέπει θα είναι στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας για να πετύχει τον πρώτο στόχο της σεζόν. Να περάσει δηλαδή στη φάση των ομίλων του Europa League. Για τα υπόλοιπα έχουμε καιρό. Εξάλλου, στην Ελλάδα οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ξεκινούν μετά από ένα μήνα και κάτι…

Υ.Γ.1 Λογική δεν υπάρχει! Θέλουμε όλοι έναν Ολυμπιακό με Έλληνες, αλλά με μια κακή εμφάνιση σε φιλικό… δεν έχουμε παίκτες!

Υ.Γ.2 Τα ατομικά λάθη στοιχίζουν ακόμα και σε περίοδο προετοιμασίας. Κι αυτό φάνηκε αρκετά και στην αναμέτρηση με την Γκενκ.

Υ.Γ.3 Πολλές στιγμές υπήρξαν θέματα συνεννόησης. Αυτό θα φτιάξει με το… σταντάρισμα της ενδεκάδας. Τότε θα υπάρχει καλύτερη χημεία.

Υ.Γ.4 Ο Πέδρο Μαρτίνς το ήθελε αυτό. Δηλαδή όσο προχωράνε τα φιλικά, να αυξάνεται ο συντελεστής δυσκολίας τους. Γιατί βγαίνουν καλύτερα συμπεράσματα.

Υ.Γ.5 Ορισμένοι στα social media έγραψαν πώς ευτυχώς που δεν έχουν πάρει διαρκείας. Τέτοιους δεν τους θέλει ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Υ.Γ.6 Σε ένα ακόμα ματς που φάνηκε η ποιότητα του Ντανιέλ Ποντένσε. Κι ακόμα δεν είναι ούτε στο 40%. Σκεφτείτε να φτάσει στο 100%!

Υ.Γ.7 Πιστεύω πώς μια ακόμα ΔΥΝΑΤΗ μεταγραφή θα γίνει… Ίσως αργήσει λίγο, αλλά η υπομονή αξίζει.

Διαβάστε επίσης

Ερυθρόλευκη ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ παντού!

Ερυθρόλευκη ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ παντού!

Ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού πέτυχε το άκρως εντυπωσιακό με 14/14 πρωταθλήματα, όπου μετείχε, μετά την κούπα στην Πάτρα. Με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά και Κάρτα Φιλάθλου. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.