Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το έντονο ελληνικό στοιχείο που έλειπε από τον Ολυμπιακό!

Το έντονο ελληνικό στοιχείο που έλειπε από τον Ολυμπιακό!
Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 - 23:58
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Την περασμένη σεζόν ήταν πολλές οι φορές που ακούγονταν η φράση σχετικά με τον Ολυμπιακό πώς «ξέρουν αυτοί οι παίκτες σε ποια ομάδα παίζουν;» Ήξεραν, αλλά όσοι την είχαν πει, εννοούσαν άλλο πράγμα. Η ομάδα δεν είχε πολλούς Έλληνες παίκτες, με εμπειρία, με παραστάσεις, που να μπορέσουν να κάνουν δουλειά και μέσα στα αποδυτήρια μεταφέροντας στους συμπαίκτες τους αυτά που πρέπει να ξέρει για τον Θρύλο. Για να αντιληφθούν τι σημαίνει ακριβώς η φανέλα που φορούν. Η φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο Έφηβο στο στήθος. Ήταν κάτι που έλειπε από το ρόστερ των «ερυθρολεύκων».

Η διοίκηση με τις κατάλληλες κινήσεις που έχει κάνει φέτος το καλοκαίρι, ειδικά και με την τελευταία δηλαδή την επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη, έχει φτιάξει αυτό το θέμα. Πλέον στο ρόστερ προστέθηκαν ορισμένα παιδιά που θα βοηθήσουν πολύ. Ο Λάζαρος και το Σάββατο 28 Ιουλίου ο «Τόρο». Ας θυμηθούμε τις ηλικίες τους. Ο Χριστοδουλόπουλος είναι 32 και ο Τοροσίδης 33.

Στην καλύτερη στιγμή τους. Έχουν πετύχει πολλά, έχουν ζήσει πολλά, αλλά το σημαντικότερο από την εμπειρία είναι πώς θα μπορέσουν να μεταφέρουν ό,τι χρειάζεται στα πιο νεαρά παιδιά. Να τους βοηθήσουν να αντιληφθούν το μεγαλείο αυτού του συλλόγου και τι σημαίνει για έναν ποδοσφαιριστή να φορά αυτή την ένδοξη και βαριά φανέλα.

Ο μεν Λάζαρος ήρθε πριν από μερικές εβδομάδες -επίσημα- στο λιμάνι αλλά ήταν μια ζωή εκεί. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της καρδιάς του. Από την πρώτη στιγμή έδειξε πώς θα βοηθήσει με την ηγετική του φυσιογνωμία, όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έξω θα είναι πολύ πιο πολύτιμη η συμβολή του κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Μια σεζόν επανεκκίνησης για τον Ολυμπιακό με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ και βασικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ξέρει καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός, θέλει να πετύχει πολλά με την ομάδα που γουστάρει από μικρός. Το λέει διαρκώς και στους συμπαίκτες του. Στέλνει και το μήνυμα στον κόσμο πώς θα γουστάρουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού με όσα θα βλέπουν μέσα στο γήπεδο.

Ο δε Βασίλης… Τι να λέμε τώρα; Αρχηγός της εθνικής ομάδας, έχει πάρει τόσους τίτλους με τον Ολυμπιακό, έπαιξε στο Καμπιονάτο, εκεί είχε συμπαίκτες τεράστιες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες όπως ο Φραντσέσκο Τότι, ενώ αντιμετώπισε παίκτες μεγάλης κλάσης. Όλα αυτά τον έχουν κάνει να έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία, να μπορεί να προσφέρει πολλά, ειδικά μέσα στα αποδυτήρια. Όχι πώς περνάνε σε δεύτερη μοίρα τα αγωνιστικά του προσόντα.

Ποδοσφαιριστής πολυσύνθετος που μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Στα άκρα της άμυνας, τόσο δεξιά όσο αριστερά, στο κέντρο της άμυνας, ως δεξί εξτρέμ, ακόμα και στον άξονα. Ναι μεν είναι 33 ετών, αλλά έχει ακόμα πολλά χρόνια μπάλας, πολλά να προσφέρει. Θα βοηθήσει με την πείρα του, θα μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά πολλά και θα τα βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη και την τιμή που έχουν να φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Ο Γιάννης Φετφατζίδης στα 27 του μπορεί να δώσει πολλά, σε όλα τα επίπεδα. Από μικρός στον Ολυμπιακό. Έχει ζήσει πολλές, έχει αποκτήσει πολλές εμπειρίες από το πέρασμά του σε Ιταλία και Σαουδική Αραβία. Μην ξεχνάμε τον Ανδρέα Γιαννιώτη που έζησε πολλά σε Πανιώνιο και Ατρόμητο. Όλοι αυτοί αλλά και τα πιο νεαρά παιδιά που είναι στο ρόστερ θα δυναμώσουν τα αποδυτήρια, θα βάλουν τους ξένους στο κλίμα των «ερυθρολεύκων». Βασικές προϋποθέσεις για να είναι η νέα χρονιά καλύτερη.

Όταν τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός έκανε υπερβάσεις, το ελληνικό στοιχείο ήταν έντονο μέσα στην ομάδα. Με καλούς παίκτες, με παίκτες με προσωπικότητα, με καλό χαρακτήρα, παίκτες που ήξεραν τι σημαίνει να αγωνίζονται με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αυτές οι προϋποθέσεις υπάρχουν και τώρα. Στο παρελθόν ήταν ένα από τα συστατικά της επιτυχίας. Και θα είναι και τώρα…

Διαβάστε επίσης

Ανησυχητικό αν ήταν φορμαρισμένος ο Ολυμπιακός!

Ανησυχητικό αν ήταν φορμαρισμένος ο Ολυμπιακός!

Ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κινήσεις ενίσχυσης, ενώ η προετοιμασία δεν γίνεται για δύο ματς τον Αύγουστο! Και μένουν σχεδόν 3 εβδομάδες ως το πρώτο επίσημο ματς. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.