Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτές οι προκλήσεις αρέσουν στον Ολυμπιακό!

Αυτές οι προκλήσεις αρέσουν στον Ολυμπιακό!
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 - 23:41
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Οι αναμετρήσεις του καλοκαιριού για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων κρύβουν πολλές παγίδες. Για όσους δεν το αντιλήφθηκαν, η Μπεσικτάς απέκλεισε την αυστριακή Λιντζ με το εκτός έδρας γκολ, σκοράροντας στο 90ό λεπτό! Η Φέγενορντ έμεινε έξω, το ίδιο και η Μπράγκα, αλλά και η Μπασάκσεχιρ. Ομάδα με μεγάλο μπάτζετ που τα δυο προηγούμενα χρόνια έχασε το τουρκικό πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες! Θα μείνουν και άλλες γιατί στα πλέι οφ έχουν δημιουργηθεί πολύ δυνατά ζευγάρια.

Οπότε δεν είναι τελικά και τόσο εύκολη αυτή η διαδικασία των καλοκαιρινών προκριματικών. Αλλά μπορεί να την κάνει μια ομάδα εύκολη με τον… τρόπο της, με τις εμφανίσεις της, με την απόδοσή της. Αυτό που έκανε τελικά ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λουκέρνη και στα δύο ματς. Με συνολικό σκορ 7-1! Όταν τα προηγούμενα χρόνια, σε αντίστοιχες φάσεις, είχε δυσκολευτεί πάρα πολύ. Ποιος έχει ξεχάσει το ψυχοφθόρο βράδυ με την Αρούκα, που η πρόκριση ήρθε στην παράταση;

Το σημαντικότερο από τα δύο ματς με την ελβετική ομάδα είναι ο χαρακτήρας που έδειξε ο Ολυμπιακός. Σε κανένα σημείο δεν υποτίμησε τον αντίπαλο. Για να λέμε την αλήθεια, η Λουκέρνη είναι υποδεέστερη ομάδα από τους «ερυθρολεύκους». Αλλά αυτό είναι πρωτίστως στα λόγια. Οφείλει το φαβορί σε ένα τέτοιο ζευγάρι να το αποδείξει. Κι αυτό έκαναν στα δύο ματς, σε «Γ. Καραϊσκάκης» και «Swissporarena» οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς. Στην ουσία έκαναν επίδειξη δύναμης και το επιβεβαιώνει αυτό το συνολικό 7-1 των δύο αναμετρήσεων!

Οι «ερυθρόλευκοι» ακόμα δεν έχουν φτάσει εκεί που μπορούν, όσον αφορά στο κομμάτι της απόδοσης και των δυνατοτήτων τους. Έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Μην ξεχνάμε πώς είναι μια νέα ομάδα που θέλει το χρόνο της, για να βρει την κατάλληλη χημεία στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, βάσει παικτών στο ρόστερ ακόμα δεν έχουμε δει πολλά από τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς.

Επίσης, το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκε ο Γκιγιέρμε, ενώ το απόγευμα είχαμε και τη συνέχεια με τον Αχμέντ Χασάν. Συν τους Νάτχο και Μεριά που ακόμα δεν έχουν αγωνιστεί. Ειδικά ο Βραζιλιάνος με τον Ισραηλινό θα αλλάξουν εντελώς το παιχνίδι του Ολυμπιακού, δίνοντας οντότητα στη μεσαία γραμμή των «ερυθρολεύκων».

Η Λουκέρνη ανήκει στο παρελθόν και πλέον μπροστά υπάρχει η Μπέρνλι. Εντελώς διαφορετικά ματς, αφού απέναντι στον Θρύλο θα είναι ένας αντίπαλος που παίζει πιο δυναμικά, πιο σκληρά. Ομάδα που βασίζεται στη μαχητικότητά της. Κλασική εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου που παίζεται στο Νησί! Δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Αλλά έχουμε τονίσει και παλαιότερα. Οι προκλήσεις αρέσουν στον Ολυμπιακό.

Η τεχνική των «ερυθρολεύκων» θα κάνει τη διαφορά, αλλά θα χρειαστεί και η δύναμη. Η Μπέρνλι δεν σκοράρει εύκολα, αλλά δέχεται πολύ δύσκολα γκολ. Μια ομάδα που σου βγάζει την… ψυχή για να την νικήσεις. Πέρασε και την Αμπερντίν και την Μπασάκσεχιρ στην παράταση. Οπότε σημαίνει πώς είναι ομάδα που δεν τα παρατάει, άρα θα πρέπει οι παίκτες του Ολυμπιακού να μην χάσουν ούτε λεπτό τη συγκέντρωσή τους.

Κάθε εβδομάδα που θα περνάει και οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι καλύτεροι. Μαθημένοι σε αυτή τη διαδικασία των ματς Πέμπτη-Κυριακή. Κάτι που δεν ισχύει για την Μπέρνλι κι αυτό ήταν κάτι που επισήμανε και ο προπονητής της, μετά την πρόκριση επί της Μπασάκσεχιρ το βράδυ της Πέμπτης. Επιπλέον, στα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού είναι και η εμπειρία του στην Ευρώπη, εκεί που οι Άγγλοι υστερούν. Θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να τον αξιοποιήσουν αυτό.

Φτάνουμε και στο ζητούμενο… Βασικό το μηδέν στην άμυνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μετά θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα στη ρεβάνς του «Τερφ Μουρ». Μην ξεχνάμε ότι οι Άγγλοι στο ματς με την Μπασάκσεχιρ στην Τουρκία έπαιξαν πολύ πίσω και κράτησαν το μηδέν! Ριψοκίνδυνο πλάνο αλλά απέδωσε. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο αυτό το σχέδιο να πετυχαίνει πάντα. Ο Ολυμπιακός έχει φέτος ταχύτητα στο παιχνίδι του, είναι πολύ καλός και στην κόντρα, ενώ απειλεί και από στατικές φάσεις. Εκεί μπορεί να «χτυπήσει» με την Μπέρνλι και να πάρει ένα σκορ ασφαλείας για το ματς στο Νησί.

Υ.Γ. 1 Γκιγιέρμε και Νάτχο θα είναι έτοιμοι για τα ματς με την Μπέρνλι. Εκεί, πάντως, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί και τον Χασάν. Ένας πολύ ψηλός σέντερ φορ είναι πάντα χρήσιμος κόντρα σε μια αγγλική άμυνα…

Υ.Γ. 2 Ένα πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια πήρε η ΑΕΚ και ακούμε πράγματα και θάματα. Η ιστορία άλλα έχει «γράψει»… Ο Ολυμπιακός έχει 44, η ΑΕΚ μόλις 12!

Υ.Γ. 3 Καλύτερη αρχή δεν θα μπορούσε να περιμένει ούτε ο ίδιος ο Λάζαρος! Δύο ματς, τέσσερα γκολ. Και «τρελαίνεται» κάθε φορά το ίδιο. Άλλη ιστορία να φορά την ερυθρόλευκη φανέλα.

Υ.Γ. 4 Εξαιρετική η προσπάθεια για να 100% ερυθρόλευκη η εικόνα των εξεδρών με την Μπέρνλι. Έτσι όπως πρέπει να είναι η εικόνα τους πάντα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Υ.Γ. 5 Τώρα υπάρχει μια ακόμα σημαντική δουλειά να γίνει. Να βρεθεί λύση με τους «κομμένους» για να αποχωρήσουν από το Ρέντη εκείνοι που δεν υπολογίζονται.

Υ.Γ. 6 Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η φετινή σεζόν. Με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να παίζουν στην Ευρώπη ως τα τέλη Δεκέμβρη θα φανεί ποιος έχει βάθος στον πάγκο και ρόστερ γεμάτο με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

Υ.Γ. 7 Στο ματς με τους Άγγλους πρέπει να γίνει το πρώτο φετινό sold out. Ο κόσμος μια γροθιά με την ομάδα, για να την ωθήσει στη νίκη και το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Διαβάστε επίσης

Υπομονή, μυαλό και όλα στο κόκκινο!

Υπομονή, μυαλό και όλα στο κόκκινο!

Οδηγός τα δύο πρώτα στοιχεία για το ματς με την Μπέρνλι. Το τρίτο είναι η εικόνα που πρέπει να έχει η κερκίδα. Πείτε κι εσείς ΝΑΙ στην πρόκληση. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Νύχτα μαγική και ονειρεμένη!

Νύχτα μαγική και ονειρεμένη!

Κάτι τέτοιες βραδιές, με τον Ολυμπιακό να παίζει τόσο ωραία μπάλα, μας γεμίζουν υπερηφάνεια. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.