Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νύχτα μαγική και ονειρεμένη!

Νύχτα μαγική και ονειρεμένη!
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 - 08:58
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μετά από μερικά χρόνια, όταν θα θυμόμαστε το βράδυ της 23ης Αυγούστου 2018, οι μνήμες που θα έρχονται στο μυαλό μας θα είναι πανέμορφες και πάρα πολύ ευχάριστες. Ήταν από τις βραδιές που αυτό που μένει στο τέλος δεν είναι μόνο η γλυκιά γεύση της νίκης. Είναι από τις βραδιές που γεμίζεις υπερηφάνεια, που τις απολαμβάνεις, που χαίρεσαι για όσα έχεις ζήσεις! Χαίρεσαι να λες πώς ήσουν εκεί! Χαίρεσαι που ήσουν κι εσύ από τους τυχερούς που βρέθηκαν στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και παρακολούθησαν τον Ολυμπιακό να φτάνει σε μια πολύ μεγάλη νίκη!

Κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο, από το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Κόντρα σε μια ομάδα με καλύτερο ρυθμό, μια ομάδα πολύ πιο έτοιμη από τους «ερυθρόλευκους». Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει μόλις τρία επίσημα ματς, εκείνη του Σον Ντάις έχει ήδη επτά (7)! Τεράστιο αβαντάζ για τους Άγγλους, εάν συνυπολογίσουμε σε ποια εποχή είμαστε. Αλλά παρόλα αυτά, στον αγωνιστικό χώρο αυτό δεν φάνηκε σε κανένα σημείο.

Ήταν μια αναμέτρηση ειδικών συνθηκών έτσι όπως κύλησε. Προβάδισμα για τον Ολυμπιακό, δεν του δίνεται πέναλτι μαρς, στο… καπάκι καταλογίζεται πέναλτι εις βάρος του, μια ακόμα φάση που σηκώνει πολύ συζήτηση για δεύτερο πέναλτι υπέρ των «ερυθρολεύκων», ημίχρονο, οδηγίες από τον Πορτογάλο. Και μετά… Ένας Ολυμπιακός που κυριολεκτικά πάτησε την αγγλική ομάδα. Ειδικά στο διάστημα από το 46ο ως και το 75ο λεπτό. Διάστημα που σκόραρε δύο φορές και είχε ευκαιρίες για άλλα τόσο γκολ. Δεν ήθελε να μπει μετά το 3-1 η μπάλα, έτσι φάνηκε…

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, έδειξαν χαρακτήρα. Ακόμα κι εκεί που το ματς πήγε να «στραβώσει» εντελώς και να έρθουν τα πάνω-κάτω (σ.σ.: κόντρα στη ροή της αναμέτρησης ήρθε το 1-1) η ομάδα με καρδιά, ψυχή, πάθος και αποφασιστικότητα έκανε ό,τι έπρεπε. Δύο γκολ και το άδικο 1-1 έγινε 3-1. Ήταν αυτό δίκαιο σκορ; Όχι γιατί ουσιαστικά οι Άγγλοι δεν έχουν κάνει ευκαιρία στο ματς! Στα 90 λεπτά ένα σουτ στο τέρμα έκαναν όλο κι όλα, τίποτα παραπάνω. Ο δε Ολυμπιακός;

Οκτώ τελικές στο τέρμα είχαν οι «ερυθρόλευκοι». Όχι μια και δύο, αλλά οκτώ. Δεν τις λες και λίγες για ευρωπαϊκό ματς! Δεν είναι και λίγες απέναντι στην 7η ομάδα της Premier League! Δεν τις λες και λίγες κόντρα σε μια ομάδα που δεν αφήνει γενικά τον εκάστοτε αντίπαλό της να κάνει τόσες πολλές φάσεις! Ο Ολυμπιακός όμως τις έβγαλε κόντρα στην ομάδα του Σον Ντάις. Αυτό λέει πολλά για τη δουλειά που έχει κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς με τους παίκτες του μέχρι τώρα. Και αφήνει υποσχέσεις για ακόμα καλύτερα πράγματα στη συνέχεια.

Αυτό, όμως, που δεν μετριέται εύκολα και που είναι από τα μεγαλύτερη κέρδη εμφανίσεων ανάλογων με αυτή κόντρα στην Μπέρνλι είναι το χαμόγελο στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού. Χαίρονται να βλέπουν τα φετινά ματς. Τα απολαμβάνουν. Γουστάρουν πολύ. Το χειροκρότημα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη λέει πάρα πολλά. Είναι επιτυχία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αυτή η νέα ομάδα να έχει κερδίσει τον κόσμο, να έχει γίνει ξανά ένα με αυτόν. Αυτή η αμφίδρομη σχέση που δίνει άλλη δυναμική σε αυτή τον σύλλογο.

Τέτοιες βραδιές δημιουργούν νέες γενιές Ολυμπιακών. Τι θέλεις να βλέπεις από τους «ερυθρόλευκους»; Να τα δίνουν όλα, να παλεύουν μέσα στο γήπεδο. Να μπαίνουν στο ματς και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και για την ομάδα, αλλά και για τον κόσμο της. Μα όλα αυτά δεν έγιναν και κόντρα στην αγγλική ομάδα. Δεν είδαμε μια ομάδα να τα δίνει όλα; Να παλεύει ως φινάλε; Να ιδρώνουν για τα καλά τη φανέλα που φορούν οι παίκτες της;

Όλα αυτά τα είχε κόντρα στην Μπέρνλι ο Ολυμπιακός. Τα βλέπουμε στα ματς. Θα τα βλέπουμε περισσότερο στη συνέχεια. Μια βραδιά που κόσμος και ομάδα έγιναν ένα! Και που είναι σίγουρο πώς μικρά παιδάκια που άκουγαν ραδιόφωνο, έβλεπαν τηλεόραση κατάλαβαν ποια ομάδα θα υποστηρίζουν. Από το βράδυ της Πέμπτης είναι Ολυμπιακοί!

Υ.Γ. 1 Έπρεπε να βάλουν και τέταρτο γκολ οι «ερυθρόλευκοι». Χάθηκε η ευκαιρία… Τώρα Λεβαδειακός και από Κυριακή βράδυ στο μυαλό η ρεβάνς.

Υ.Γ. 2 Διαρκείας υπάρχουν ακόμα, αλλά για πόσο καιρό; Βιαστείτε γιατί στο τέλος θα μένετε έξω από το Καραϊσκάκη.

Υ.Γ. 3 Μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση από τον Βούκοβιτς. Δυνατός στον… αέρα, εξαιρετικός χαμηλά. Στόπερ μεγάλης κλάσης ο Σέρβος.

Υ.Γ. 4 Η ρεβάνς στην Αγγλία θα είναι πιο… εύκολο ματς. Η Μπέρνλι θα αναγκαστεί να παίξει πιο ανοικτά και θα υπάρχουν χώροι για τους «ερυθρόλευκους».

Υ.Γ. 5 Το μοναδικό ψεγάδι από αυτό το 3-1… Οι αντιδράσεις του Καμαρά σε ορισμένες φάσεις του ματς. Αυτό πρέπει να διορθώσει ο νεαρός μέσος.

Υ.Γ. 6 Θυμηθείτε το… Η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη. Και έχει περιθώρια βελτίωσης, οπότε τα καλύτερα έρχονται…

Υ.Γ. 7 Θα γίνω κουραστικός, αλλά το γράφω ξανά. Κάτι ακόμα θα «σκάσει» στον Πειραιά αν όλα πάνε καλά!

Διαβάστε επίσης

Υπομονή, μυαλό και όλα στο κόκκινο!

Υπομονή, μυαλό και όλα στο κόκκινο!

Οδηγός τα δύο πρώτα στοιχεία για το ματς με την Μπέρνλι. Το τρίτο είναι η εικόνα που πρέπει να έχει η κερκίδα. Πείτε κι εσείς ΝΑΙ στην πρόκληση. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.