Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αχαριστία είναι αμάρτημα που δεν συγχωρείται!

Η αχαριστία είναι αμάρτημα που δεν συγχωρείται!
Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018 - 05:00
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ήταν Δευτέρα 2 Απριλίου 2018. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στο Ρέντη και μίλησε σε πάρα πολύ έντονο ύφος στους παίκτες του Ολυμπιακού, μετά την τραγική εμφάνιση και την ισοπαλία στη Λιβαδειά. Ας θυμηθούμε την πιο χαρακτηριστική του φράση: «Εγώ στη ζωή μου έχω μάθει να δημιουργώ. Θα τα χτίσω όλα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός θα γίνει η ομάδα που ονειρευόμαστε». Το είπε και το έκανε!

Πέντε μήνες μετά όλα αυτά έγιναν. Ό,τι είχε πει εκείνη την ημέρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε πραγματικότητα. Η ομάδα χτίστηκε από την αρχή. Και όχι μόνο! Δημιουργήθηκε μια ομάδα που ο κόσμος γουστάρει να την βλέπει. Γουστάρει να την παρακολουθεί. Παίζει ωραία μπάλα, επιθετικό ποδόσφαιρο και οι οπαδοί του Ολυμπιακού φεύγουν από το γήπεδο χαρούμενοι... κλείνουν την τηλεόραση και είναι ευχαριστημένοι... Κι όποιος διαφωνεί με αυτά, θα δεχθώ την ένστασή του μονάχα εάν έχει αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα να μου παραθέσει. Διαφορετικά δεν θα μπω καν στη διαδικασία να τον ακούσω, πόσω δε μάλλον να συζητήσω μαζί του.

Η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς έγινε από νωρίς. Πολλοί τότε βιαστήκατε να τον κρίνετε! Όχι να τον κρίνετε απλά, αλλά να τον υποτιμήσετε. Πώς δεν κάνει ο Πορτογάλος για τον Ολυμπιακό! Μα τον ξέρατε; Τον είχατε δει στις προηγούμενες ομάδες; Είχατε ψάξει τη δουλειά του; Τι έχει πετύχει στην καριέρα του; Πώς το είχε πετύχει; Κάτω από ποιες συνθήκες το είχε κάνει; Όχι... Κι αυτό συμβαίνει για ένα βασικό λόγο. Διότι πολλοί έχουν την κακιά συνήθεια να κρίνουν στα άκουσμα ενός ονόματος... Ακόμα κι αν δεν ξέρουν τίποτα... Έχουν άποψη για όλα χωρίς να ξέρουν το παραμικρό. Γεμίσαμε με ξερόλες που κάνουν κριτική από... άποψη, όχι από γνώση!

Στην ομάδα δεν ήρθαν καλοί παίκτες; Ο Λάζαρος δεν ήταν ο MVP του περσινού πρωταθλήματος; Ήταν! Δεν έκανε τη διαφορά; Την έκανε! Λέγατε πώς δεν μπορεί να κάνει και φέτος καλή χρονιά... Ο ίδιος ήδη δίνει τις απαντήσεις του μέσα στο γήπεδο! Και τώρα δεν λέτε κουβέντα...

Σάμπως τα ίδια δεν κάνατε, πολλοί από εσάς, στο άκουσμα των ονομάτων του Καμαρά, του Ποντένσε, του Γκερέρο; Και πολλών ακόμα... Τη μία ο νεαρός από τη Γουινέα δεν κάνει για τον Ολυμπιακό, την άλλη είναι εξαιρετικός και μεταγραφή «λαβράκι»! Για τον Πορτογάλο τη μία δεν σκοράρει με τίποτα, την άλλη τι γκολάρα έβαλε στο Μπέρνλι! Όσον αφορά στον Ισπανό, όταν σκοράρει είναι παικτάρα, αν δεν βάλει γκολ, τον αποκαλείτε «χασογκόλη»! Μα πάτε καλά; Έχετε επαφή με την πραγματικότητα ή θέλετε να παίζετε με τα νεύρα και τη νοημοσύνη μας...

Το βράδυ της Παρασκευής δεν έγινε το ίδιο, όταν έγινε γνωστό πώς οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν τον Ματίας Ναουέλ; Δεν λέγατε και γράφατε πολλοί στα social media «σιγά τον παίκτη!»; Μα καλά... Τον ξέρατε τον παίκτη που γεννήθηκε στο Ροζάριο και μεγάλωσε στην Ισπανία; Λέει κάτι σε ορισμένους από εσάς πώς οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πήραν πληροφορίες από τον Βαλβέρδε για τον 21χρονο εξτρέμ; Το δεύτερο μισό της σεζόν 2017/18 το πέρασε στη Βαρκελώνη, αγωνιζόμενος με την Μπαρτσελόνα Β. Ο Ερνέστο τον ξέρει καλά, έχει ξεκάθαρη άποψη για τις ικανότητές του. Κι αν κάνει θετική εισήγηση ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, δεν λέει κάτι για σας; Εμπιστεύεστε την εισήγησή του ή όχι; Την εμπιστεύεστε οι περισσότεροι!

Όσο για τους υπόλοιπους, έχουμε γεμίσει από... ξυπνητζήδες που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αμφισβητούν τα πάντα και να αρέσκονται στο μοναδικό που μπορούν να κάνουν... Την κριτική μέσα από τον πληκτρολόγιο... Αυτοί που δεν πάνε σχεδόν ποτέ στο γήπεδο, αλλά διαρκώς βγάζουν πικρόχολα σχόλια για τον Ολυμπιακό. Κάτι καλό ποτέ. Μόνο... χολή!

Τόσες δυνατές μεταγραφές έκανε το φετινό καλοκαίρι ο Ολυμπιακός. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κάνει και το δώρο του στους οπαδούς των «ερυθρολεύκων» στο φινάλε της περιόδου με τον Τουρέ! Μένει μονάχα η ανακοίνωση για τον μέσο από την Ακτή Ελεφαντοστού. Χρησιμοποιώ τον Ιβοριανό για τον Ναουέλ δεν τον ξέρετε οι πιο πολλοί. Να σας βοηθήσουμε λίγο. Μοιάζει πολύ με τον Ποντένσε! Στο στιλ, στην κίνηση, στην ταχύτητα. Με τη διαφορά ότι έχει καλύτερα τελειώματα. Είναι σίγουρο πώς ακόμα και τώρα, θα υπάρχουν ορισμένοι που δεν θα είναι ευχαριστημένοι.

Η ουσία είναι μια. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι από τις μεταγραφές που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η διοίκηση του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι, τότε καλύτερα να σταματήσετε να ασχολείστε με την ομάδα. Δεν σας έχει ανάγκη. Δεν έχει ανάγκη τέτοιους... οπαδούς! Δίπλα της πρέπει να είναι όσοι την αγαπούν πραγματικά. Αυτοί που αγοράζουν εισιτήριο διαρκείας για να στηρίξουν την ομάδα και κατ’ επέκταση τον Ερασιτέχνη.

Αυτοί που επιδίδονται μονάχα στην κακόβουλη κριτική, αυτοί που περιμένουν μια κακή εμφάνιση για να εμφανιστούν να μας λείπουν. Η αχαριστία τους δεν έχει προηγούμενο! Είναι μεγάλο αμάρτημα και δεν συγχωρείται!

Υ.Γ. 1 Η κανονική ομάδα για τη νέα σεζόν είναι αυτή που θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε μετά τη διακοπή. Τις προσεχείς δύο εβδομάδες θα γίνει πολλή δουλειά στο Ρέντη και θα ενσωματωθούν όλα τα νέα αποκτήματα.

Υ.Γ. 2 Όλοι γήπεδο το βράδυ της Κυριακής. Να στηρίξετε την ομάδα, να της δώσετε ώθηση για να κάνει το «δύο στα δύο» στο πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάθε νίκη έχει τη σημασία και την αξία της.

Υ.Γ. 3 Την πρώτη αγωνιστική η βουτιά του Πρίγιοβιτς! Τη δεύτερη αγωνιστική η βουτιά του Μάνταλου! Δύο στα δύο πέναλτι «μαϊμού»! Γι’ αυτό δεν έχει μπει ακόμα το VAR. Πώς αλλιώς θα πετύχει και φέτος η.... εξυγίανση;

Υ.Γ. 4 Αυτό που δεν είχε την περασμένη σεζόν η ομάδα ήταν εξτρέμ που να κάνουν τη δουλειά που πρέπει. Τώρα δεν έχει απλά πολλούς παίκτες σε αυτή τη θέση, έχει παικταράδες!
Υ.Γ. 5 Η μεταγραφή του Χασάν ήταν πολύ σημαντική. Έλειπε ένας τέτοιος επιθετικός από το ρόστερ με τα χαρακτηριστικά του. Φάνηκε και με τον Λεβαδειακό και στο ματς στο Μπέρνλι.

Υ.Γ. 6 Η προσθήκη του Ζοζέ Σα θα βοηθήσει τον Γιαννιώτη και τον Χουτεσιώτη να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Κι αυτό μονάχα θετικό μπορεί να είναι για όλους τους τερματοφύλακες της ομάδας.

Υ.Γ. 7 Εισιτήρια διαρκείας την Κυριακή (10:00-15:00) και κανονικά ξανά από Δευτέρα (10:00-18:00). Βιαστείτε! Σπεύσατε! Μετά δεν θα βρίσκετε για να παρακολουθήσετε ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Διαβάστε επίσης