Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όχι απλά καλή ομάδα... η καλύτερη στην Ελλάδα!

Όχι απλά καλή ομάδα... η καλύτερη στην Ελλάδα!
Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018 - 03:00
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το φετινό καλοκαίρι ο Ολυμπιακός άλλαξε ριζικά εικόνα σε ό,τι αφορά το ρόστερ του. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε ό,τι είχε υποσχεθεί. Έχτισε μια ομάδα. Τη δημιούργησε από την αρχή. Στο δυναμικό των «ερυθρολεύκων» προστέθηκαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Σε όλες τις γραμμές με στόχο να γίνει η ομάδα όχι απλά καλύτερη από πέρσι, αλλά η καλύτερη στο πρωτάθλημα! Αυτό που έπρεπε να γίνει, έγινε. Τα «εφόδια» που προσέφερε ο ηγέτης του Ολυμπιακού στον Πέδρο Μαρτίνς ήταν περισσότερα από ό,τι μπορούσε να φανταστεί ο Πορτογάλος τεχνικός. Και όχι μόνο…

Στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου είχαμε την απόκτηση του Ναουέλ, αλλά κυρίως την υπέρβαση με τη μεταγραφή του Γιάγια Τουρέ. Ιδανικό φινάλε για ένα καλοκαίρι που στον Ολυμπιακό ήρθαν πολλοί παίκτες πρώτης γραμμής. Κι αυτό δεν είναι που λέω εγώ. Είναι κοινώς αποδεκτό, το λένε στο εξωτερικό. Εκτός από την Ελλάδα. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι», πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ήταν το τρίτο φαβορί για την κατάκτησή του. Αφήστε τους να το βλέπουν έτσι. Αφήστε τους άλλους να πιστεύουν ό,τι θέλουν. Το αποτέλεσμα θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Εκεί πρέπει να είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός. Καλύτερος από όποιον αντίπαλο είναι στο δρόμο του.

Μετά από δυο αγωνιστικές, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ –που έχουν κάνει δύο νίκες όπως και οι «ερυθρόλευκοι»- έχουν πάρει από ένα πέναλτι «μαϊμού». Κανείς δεν ξέρει τι θα είχε συμβεί εάν ο Κουτσιαύτης στην Τούμπα και ο Παπαδόπουλος στην Τρίπολη δεν είχαν καταλογίσει αυτές τις… παραβάσεις, καθώς καμμιά δεν ήταν. Δεν λέω ότι δεν θα νικούσαν οι «ασπρόμαυροι» και οι «κιτρινόμαυροι», αλλά θα ήταν άλλη η εικόνα των αναμετρήσεων χωρίς αυτές τις λανθασμένης και προκλητικές υποδείξεις! Την ίδια στιγμή, στον Ολυμπιακό δεν έχουν δώσει ήδη δύο πέναλτι. Το χέρι του Ντιόγκο με τον Λεβαδειακό και το παρατεταμένο τράβηγμα του Τζημόπουλου στον Μιράντα, στο ματς με τα Γιάννινα. Όλα στο βωμό της… εξυγίανσης που είναι και φέτος στα καλύτερά της!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όμως, δεν έφτιαξε απλά μια δυνατή ομάδα με παικταράδες. Τη θωράκισε με ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής για να μην μπορεί κανείς να σταματήσει τον Ολυμπιακό. Θα το παλέψουν πολύ και φέτος, αλλά «έχουν γνώση οι φύλακες»! Ό,τι κι αν κάνει η… εξυγίανση, αυτή η ομάδα θα κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Είτε τους αρέσει, είτε όχι. Με τον κόσμο να είναι δίπλα της. Να έχει χαρεί πολύ με ό,τι βλέπει μέσα στο γήπεδο. Να στηρίζει τη νέα προσπάθεια. Όλοι μαζί, μια γροθιά. Ενωμένοι για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κορυφή εντός συνόρων, μετά το περσινό διάλλειμα ελέω… εξυγιαντών!

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον ένα ρόστερ με πολλές λύσεις. Με εξαιρετικούς παίκτες σε κάθε θέση. Όχι μία, αλλά πολλές λύσεις. Κάτω από τα γκολπόστ ο Γιαννιώτης που επέστρεψε και ο Ζοζέ Σα που αποκτήθηκε, ενώ παρέμεινε ο Χουτεσιώτης. Στην άμυνα, ως δεξιά μπακ ο ανανεωμένος Ομάρ και ο νέος Μασούρας, ενώ αριστερά γύρισε ο Τσιμίκας και παραμένει ο Κούτρης. Στο κέντρο της άμυνας συνεχίζει ο Σισέ, επέστρεψε ο Βούκοβιτς, ενώ αποκτήθηκαν ο Μιράντα και ο Μεριά. Να βάλουμε μέσα στην εξίσωση και τον Τοροσίδη που επέστρεψε και είναι ένας παίκτης πολυσύνθετος. Διότι μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις.

Πάμε τώρα στο χώρο του κέντρου. Αλλαγές πολλές, σημαντικές προσθήκες. Το «λαβράκι» Καμαρά, ο έμπειρος Νάτχο, ο «σκύλος» Γκιγιέρμε, ο Μπουχαλάκης που επέστρεψε και ο μεγάλος Γιάγια Τουρέ που γύρισε μετά από 12 χρόνια στον Ολυμπιακό, δίνοντας άλλη δυναμική στη μεσαία γραμμή των «ερυθρολεύκων». Ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που ο καθένας κάνει τη διαφορά.

Στα άκρα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν θέμα τα προηγούμενα χρόνια και φέτος ενισχύθηκαν πάρα πολύ. Με παικταράδες που ξεχωρίζουν με τις εμφανίσεις τους. Ο νεαρός Βρουσάι που είναι στα πλάνα του Μαρτίνς και συνεχίζει και οι νέοι… Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος και Ναουέλ. Ο Πορτογάλος εξτρέμ ήδη έχει κάνει… κλικ στον κόσμο. Ο Λάζαρος μετά την εκπληκτική, περσινή του σεζόν, φέτος κάνει και με τα ερυθρόλευκα τη διαφορά. Τον Ναουέλ δεν τον έχουμε δει ακόμα με τα ερυθρόλευκα, αλλά όσοι γνωρίζουν από ισπανικό ποδόσφαιρο, μιλούν με κολακευτικά λόγια για την ικανότητες και την αξία του.

«Δεκάρια» ο Φορτούνης που φέτος έχει πάρει τα πάνω του και ο Φετφατζίδης που έχει γυρίσει ανανεωμένος. Δύο βιρτουόζοι της μπάλας, Έλληνες παίκτες, που ξέρουν πολλά καντάρια μπάλα! Όσον αφορά στην επίθεση; Το στοίχημα είναι ο Μάνος που ήρθε από την Football League, αλλά δουλεύει πολύ και έχει κερδίσει τον Μαρτίνς. Ο Γκερέρο που ήρθε από την La Liga και έδειξε καλά στοιχεία στο ξεκίνημά του και ο «Φαραώ» Αχμέντ Χασάν που έχει παίξει λίγα λεπτά, αλλά πρόλαβε να αφήσει το στίγμα των ικανοτήτων του!

Όλοι αυτοί οι παίκτες ήρθαν στον Ολυμπιακό και σε πρώτη φάση όλα δείχνουν πώς έχει δημιουργηθεί μια πολύ καλή ομάδα, ένα πολύ ισχυρό σύνολο. Ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, με τον κόσμο να ευχαριστιέται από το θέαμα που του προσφέρουν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίντς. Ο Πορτογάλος είναι ακριβοδίκαιος και δίνει σε όλους ευκαιρίες. Με τον Μεριά το έκανε σιγά-σιγά, το ίδιο και με τον Νάτχο. Τώρα έχει σειρά ο Γκιγιέρμε, ο Ναουέλ, ο Ζοζέ Σα και ο Τουρέ. Να μπουν όλοι μέσα στην ομάδα, να τους βάλει στα πλάνα του. Διότι έρχονται σημαντικά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και όλοι θα είναι πολύτιμοι για να πετυχαίνουν οι «ερυθρόλευκοι» το στόχο τους, τις νίκες.

Υ.Γ. 1 Συνεχίζεται καθημερινά η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας (10:00-18:00). Για σίγουρη θέση στο «Γ. Καραϊσκάκης» και οικονομική βοήθεια στον Ερασιτέχνη.

Υ.Γ. 2 Ερυθρόλευκη εκστρατεία για Μιλάνο! Η Θύρα 7 οργανώνει εκδρομή. Στη σελίδα της στο facebook, υπάρχουν πληροφορίες. Θα κοκκινήσει το «Σαν Σίρο».

Υ.Γ. 3 Πρώτα Αστέρας Τρίπολης και μετά Μπέτις. Να γίνει το 3/3 στη Superleague και μετά υπάρχει χρόνος για τους Ισπανούς. Προτεραιότητα το πρωτάθλημα.

Υ.Γ. 4 Κάτι παραπάνω από +4.500 ήταν ο κόσμος στο ματς με τον ΠΑΣ σε σχέση με εκείνο κόντρα στον Λεβαδειακό. Κι αυτό λέει πολλά για τη στήριξη στην ομάδα.

Υ.Γ. 5 Δεν είναι μόνο για Σισέ και Καμαρά δικαίωση οι κλήσεις τους στις εθνικές Σενεγάλης και Γουινέας. Είναι και για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Υ.Γ. 6 Σε Ισπανία και Ιταλία η μεταγραφή του Γιάγια Τουρέ έχει προκαλέσει αίσθηση. Με τους «βερδιμπλάνκος» και τους «ροσονέρι» να αγχώνονται αρκετά!

Υ.Γ. 7 Δύσκολος ο όμιλος στο LEN Champions League. Όχι για τον Ολυμπιακό. Για τους αντιπάλους του, που θα αντιμετωπίσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης