Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρεις βαθμοί στα νούμερα, στη σούμα παραπάνω...

Τρεις βαθμοί στα νούμερα, στη σούμα παραπάνω...
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 - 09:18
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μόνο εσύ Ολυμπιακέ τα κάνεις αυτά! Μόνο εσύ έχεις τον τρόπο να πετυχαίνεις τέτοιες νίκες! Καθαρές και χωρίς… εγκλήματα εις βάρος του αντιπάλου! Κόντρα σε όλους και σε όλα! Όπως ήταν αυτή με τον Αστέρα Τρίπολης. Κόντρα στην… εξυγίανση που κάνει ό,τι μπορεί για να σε σταματήσει. Στο φινάλε αυτή η νίκη δεν είναι απλά τρεις βαθμοί, αλλά πολλοί περισσότεροι. Τώρα μπορεί να μην φαίνεται, αλλά στην πορεία θα το καταλάβουν όλοι, όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού!

Ένα βράδυ που ξεκίνησε ιδανικά. Με την απίστευτη γκολάρα του Καμαρά, αλλά πήγε να στραβώσει στην ισοφάριση των Αρκάδων. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν όσο τίποτα άλλο τη νίκη. Με τον Νάτχο να πετυχαίνει στις καθυστερήσεις το 2-1 και να στέλνει στα… ουράνια τους συμπαίκτες του και τα εκατομμύρια οπαδούς του Ολυμπιακού σε κάθε σημείο του πλανήτη,.

Με το χιτσκοκικό, συναρπαστικό, αλλά ταυτόχρονα απολαυστικό φινάλε! Αυτός, όμως, ο τρόπος που έληξε το ματς είχε μια περίεργη… ομορφιά. Ωραία να κερδίζεις κάθε ματς άνετα, από νωρίς, χωρίς άγχος. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι να μην παρατάς τα ματς, να παλεύεις ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, να «κυνηγάς» το στόχο σου, με πλάνο, με βάση την αγωνιστική σου φιλοσοφία. Και να δικαιώνεσαι τελικά!

Μην ξεχνάμε επίσης πώς δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να κάνεις τρεις νίκες στη σειρά, σε τρία ματς στην έδρα σου. Πέρσι ο Ολυμπιακός στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», πέταξε πολλούς βαθμούς, δέκα! Τεράστιο νούμερο για μια ομάδα που έχει στόχο το πρωτάθλημα. Φέτος θα παλέψει για το ιδανικό εντός έδρας, το απόλυτο, το 45άρι.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το πάνω χέρι στο ματς, αλλά στο δεύτερο μέρος εμφάνισαν σημάδια κόπωσης. Οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν δουλειά. Με τον Νάτχο να είναι η «χρυσή», ως η 3η, αφού ο Ισραηλινός πέτυχε το τέρμα της νίκης που έδωσε στον Ολυμπιακό το πολύτιμο τρίποντο. Μια παράμετρος που ορισμένοι δεν έχουν συνυπολογίσει είναι η εξής.

Οι διεθνείς των «ερυθρολεύκων» που ήταν στις εθνικές τους ομάδες, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν, δεν σημαίνει πώς δεν κουράστηκαν. Βλέπετε δεν είναι μόνο τα ματς που φέρνουν κόπωση. Είναι και τα ταξίδια που καταπονούν τον οργανισμό ενός αθλητή. Ορισμένοι έκαναν μέσα σε μια εβδομάδα περισσότερα από τέσσερα! Κι αυτό στη διάρκεια του ματς πρωταθλήματος που ακολουθεί, βγαίνει!

Μην ξεχάσουμε και την… εξυγίανση. Ο Τζήλος στο Καραϊσκάκη. Προκλητικός από το πρώτο λεπτό με τη συνολική συμπεριφορά του. Η πιο περίεργή του απόφαση ήταν οι καθυστερήσεις του ματς. Μόλις 4 λεπτά. Ας δούμε γιατί ήταν προκλητική! Ο Πασαλίδης πέφτει στο χορτάρι, το ιατρικό επιτελείο του Αστέρα μπαίνει στο γήπεδο. Η διακοπή κρατά σχεδόν ένα λεπτό. Λίγο αργότερα συμβαίνει κάτι ανάλογο με τον Ιγκλέσιας. Εκεί κράτησε παραπάνω από ένα λεπτό.

Γιατί ο παίκτης των Αρκάδων αποχώρησε για λίγο, υποβασταζόμενος. Ως δια μαγείας, όταν ξανάρχισε το ματς, επέστρεψε μια χαρά. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος καθυστερεί να εκτελέσει το ελεύθερο. Δέχεται κίτρινη κάρτα. Ας υποθέσουμε ότι κέρδισε τουλάχιστον μισό λεπτό. Οι δύο ομάδες έκαναν από τρεις αλλαγές. Το ελάχιστο που θα έπρεπε να υποδείξει ήταν έξι λεπτά. Κι αυτός μόνο τέσσερα! Αυτό κι αν είναι πρόκληση της… εξυγίανσης!

Βλέπετε ως εκείνο το σημείο και με το σκορ στο 1-1, όλα κυλούσαν… ρολόι! Εάν, δε, έληγε και το ματς ισόπαλο θα ήταν μια χαρά για ορισμένους. Λογάριαζαν χωρίς τον Μπίμπαρς που το έβαλε το γκολ και τους είπε… Άντε Γειά! Όσο δε για τα φάουλ... Καταλόγισε παραπάνω στον Ολυμπιακό που πίεζε σε σχέση με τον Αστέρα που αμύνονταν, Αυτό κι αν έχει ενδιαφέρον!

Κλείνοντας θα ήταν λάθος να μην επιδοκιμάσουμε την εκπληκτική στάση και συμπεριφορά του κόσμου στην εξέδρα. Δεν χτίζει χαρακτήρα μόνο η νέα ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και ο κόσμος του. Ακόμα κι όταν το ματς πήγε να στραβώσει, η κερκίδα χειροκρότησε, φώναξε συνθήματα, τόνωσε τους παίκτες, τους έδωσε ώθηση. Ήταν κάτι παραπάνω από 12ος παίκτης. Αυτό κι αν είναι από τα μεγαλύτερα κέρδη, ήδη, στη σεζόν.

ΥΓ. 1 Το «3 στα 3» για τον Ολυμπιακό ήταν πολύ σημαντικό. Όποιος δει το πρόγραμμα των επόμενων 3 αγωνιστικών, το καταλαβαίνει. Όπως ήρθε δε, κάποιος τους... ξέρανε!

ΥΓ. 2 Τα εναπομείναντα εισιτήρια με την Μπέτις από τις 10:00 το πρωί, ενώ συνεχίζεται και η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας. Αν δεν βιαστείτε, θα μείνετε εκτός «Γ. Καραϊσκάκης» από εδώ και πέρα.

ΥΓ. 3 Ωραίος ο Τζήλος! Ο Ολυμπιακός με 62% κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων χρεώθηκε με 11 φάουλ. Ο Αστέρας Τρίπολης που αμύνονταν μόλις με 9!

ΥΓ. 4 Στις κερκίδες 25.000 κόσμος που δεν σταμάτησαν να δίνουν ώθηση στην ομάδα. Ακόμα κι όταν έγινε το 1-1. Τους αναλογεί τεράστιο μερίδιο στη νίκη.

ΥΓ. 5 Στο ματς με την Μπέτις ο Πέδρο Μαρτίνς θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα. Έχω μια διαίσθηση πώς θα δούμε για πρώτη φορά Γκιγιέρμε και Ναουέλ με τα ερυθρόλευκα. Εξάλλου ξέρουν καλά τους «βερδιμπλάνκος».

ΥΓ. 6 Η κεφαλιά-πάσα του Γκερέρο στον Νάτχο και το γκολ του Ισραηλινού δεν είναι εύκολες ενέργειες. Σε εκείνο το σημείο (90'+2) οι σφυγμοί ήταν στο… κόκκινο, αλλά και οι δύο απόλυτα ψύχραιμοι.

ΥΓ. 7 Πλέον θα τα λέμε καθημερινά μέσα από τη συχνότητα του Sport24Radio 103,3. Από τις 18:00 ως τις 21:00 (Δευτέρα 18:30-21:00).

Διαβάστε επίσης

Γι' αυτό θα ζω...

Γι' αυτό θα ζω...

Η «καυτή» ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα ωθήσει τον Ολυμπιακό για να φτάσει σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό θρίαμβο, αυτή τη φορά κόντρα στην Μπέτις. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.