Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γι' αυτό θα ζω...

Γι' αυτό θα ζω...
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 - 08:57
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ο πρώτος στόχος της σεζόν ήταν η πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europe League. Επετεύχθη! Ο βασικός στόχος για φέτος, όμως, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τι είναι η Ευρώπη για τον Ολυμπιακό. Μια μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει πολλά. Υπό την έννοια ότι οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Επικεφαλής στο 6ο γκρουπ, αλλά η τύχη έφερε στο δρόμο τους την ιταλική Μίλαν και την ισπανική Μπέτις. Μην ξεχάσουμε και την Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο. Σε έναν όμιλο που παραπέμπει σε Champions League. Αλλά τα δύσκολα ταιριάζουν καλύτερα στον Ολυμπιακό!

Πολλοί έχουν ήδη δώσει τον τίτλο του φαβορί του ομίλου στη Μίλαν. Επίσης δεν είναι εκείνοι που εκτιμούν πώς τον πρώτο λόγο τον έχει η Μπέτις. Για τον Ολυμπιακό ούτε κουβέντα. Καλύτερα... Βοηθάει αυτό την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε ό,τι αφορά τον τρόπο που θα προσεγγίσει τα ματς. Άσε τους άλλους να νομίζουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποδεέστερη ομάδα. Πώς εκείνοι έχουν το προβάδισμα. Όλα φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο, με τον φετινό Ολυμπιακό να έχει ήδη δείξει πόσο καλά μπορεί να σταθεί κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους στην Ευρώπη.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει ένα μεγάλο «όπλο» που δεν έχουν ούτε η Μίλαν, ούτε η Μπέτις. Τον κόσμο του και το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του, την ώθηση που μπορεί να δώσει ο «ερυθρόλευκος» λαός στην ομάδα για να κάνει τις υπερβάσεις της. Σε αυτό τον όμιλο, με αυτές τις ομάδες, είναι αναγκαίο να κάνει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τις δικές της υπερβάσεις για να φτάσει στον επόμενο γύρο, στη φάση των «32» του Europa League.

Αναλύσεις για τις δυνατότητες της Μπέτις έχουν γίνει πολλές. Για το ρόστερ, τους παίκτες που έχει, τη χρηματιστηριακή της αξία, τη δυναμική της. Αυτό που δεν μπορεί, όμως, να έχει στον ίδιο βαθμό με τον Ολυμπιακό είναι η καρδιά και η ψυχή. Αυτό είναι το βασικό γνώρισμα των «ερυθρολεύκων». Εκεί, λοιπόν, η ισπανική ομάδα δεν θα έχει... αντίδοτο! Καλούς παίκτες έχουν, με ποιότητα, με ικανότητες. Μα το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό! Έχει ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του που είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά και στην Ευρώπη. Αυτό δεν είναι μόνο δική μου άποψη και εκτίμηση. Η παρουσία τόσων πολλών σκάουτερ και «κατασκόπων» ομάδων την Πέμπτη στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για να παρακολουθήσουν το ματς με τους «βερδιμπλάνκος» δείχνει πολλά. Αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού είναι ήδη στην ατζέντη γνωστών ευρωπαϊκών ομάδων που έχουν ξεκινήσει εντατικό σκάουτινγκ για τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους.

Το ματς θέλει υπομονή, προσοχή, συγκέντρωση, ομαδικότητα και αποτελεσματικότητα. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δουλέψει με τους παίκτες του, έχει «διαβάσει» την Μπέτις, την έχει αναλύσει, έχει επισημάνει στους παίκτες του, αφενός τι να προσέξουν, αφετέρου ποια είναι τα αδύνατα σημεία των Ισπανών. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν. Το σημαντικότερο; Δεν έχουν άγχος. Θα παίξουν την μπάλα τους για να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Εξάλλου, έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν πώς σε αυτό το γήπεδο, ορισμένοι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης έχουν υποκλιθεί στο μεγαλείο του Ολυμπιακού. Γιατί να αποτελέσει η Μπέτις εξαίρεση.

Όσοι, λοιπόν, είναι μεταξύ των τυχερών που θα βρίσκονται το βράδυ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» ένα πράγμα να έχουν στο μυαλό τους. Στηρίζουμε την ομάδα από το πρώτο λεπτό, της δίνουμε δύναμη και ώθηση για να φτάσει στο στόχο της! Παίζει και ο κόσμος μπάλα στον Πειραιά και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το πάρουν καλά χαμπάρι και οι Ανδαλουσιάνοι.

Υ.Γ. 1 Η παρουσία του Μεριά στην άμυνα είναι πολύ σημαντική κίνηση. Ο Τυνήσιος είναι ταχύς και θα χρειαστεί σε ένα ματς με αντιπάλους που έχουν αντίστοιχα αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Υ.Γ. 2 Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει... άστρο σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που επιλέγει για την ενδεκάδα ή ρίχνει στο ματς στην εξέλιξή του. Φετφατζίδης και Χασάν είναι υποψήφιοι για το αρχικό σχήμα, αλλά και για να αγωνιστούν. Ίσως και για σκόρερ.

Υ.Γ. 3 Οι μεν δέχθηκαν τέσσερα γκολ, οι δε τρία γκολ στα πρώτα σοβαρά ματς που έδωσαν φέτος. Ας προσγειωθούν λίγο στην πραγματικότητα, γιατί δεν πατούσαν στη... γη!

Υ.Γ. 4 Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Ο Γιάγια Τουρέ και ο Κώστας Τσιμίκας ονειρεύονται την ευρωπαϊκή κούπα. Το ταξίδι άρχισε αρχές Αυγούστου, αλλά ουσιαστικά ξεκινά απόψε.

Υ.Γ. 5 Ο Βούκοβιτς έχει αγγίξει το γκολ σε αρκετά ματς του Ολυμπιακού. Ίσως ήρθε η ώρα να βρει δίχτυα! Ανά πάσα στιγμή να σκοράρει σε απόδοση 12.00, να πετύχει το πρώτο γκολ του ματς στο 31.00 (σ.σ.: στο stoiximan)!

Υ.Γ. 6 Ο ορισμός του Τζήλου στην ομάδα διαιτητών του ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ -αποτελεί σκάνδαλο του Περέιρα, αφού είχε δεσμευτεί πώς στα ντέρμπι θα είναι μόνο ξένοι ρέφερι- αποτελεί την επιβράβευση για όσα έκανε την περασμένη Κυριακή στο Καραϊσκάκη; Ή μήπως είναι μήνυμα για τη συνέχεια;

Υ.Γ. 7 Τα λέμε καθημερινά, ραδιοφωνικά, στον Sport24Radio 103,3 (18:00-21:00). Μπορείτε να μου στέλνετε τα e-mail σας στο [email protected].

Διαβάστε επίσης