Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλή η Ευρώπη, αλλά το πρωτάθλημα μας «καίει»!

Καλή η Ευρώπη, αλλά το πρωτάθλημα μας «καίει»!
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 - 19:59
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Σε μια διοργάνωση όπως είναι το Europa League και σε αυτή τη φάση, που έχει όμιλο, το πρώτο πράγμα που μετρά είναι οι πόντοι που θα συγκεντρώσει η κάθε ομάδα. Στο τέλος θα γίνει η πρόσθεση, το… ταμείο και θα δεις τι έχεις πετύχει. Συνεπώς ως πρώτη… ανάγνωση του ματς του Ολυμπιακού με την Μπέτις, ο βαθμός ήταν πολύ σημαντικός στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς για να περάσει στη φάση των «32». Απέναντι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα, που έχει ποσοστά κατοχής μπάλας της τάξης του 67% και στο ισπανικό πρωτάθλημα, λογικό ήταν οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν ένα θέμα σε ό,τι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού τους.

Αναρωτιέστε τι εννοώ και κυρίως τι θέλω να γράψω… Η Μπέτις έχει από πέρσι τον Κίκε Σετιέν στον πάγκο της και λογικό είναι μετά από αρκετό καιρό, να έχει προσαρμοστεί η ομάδα στα «θέλω» του Ισπανού τεχνικού. Μια ομάδα που ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο, που έχει πλάνο και ξέρει πώς να το υπηρετήσει αυτό. Από την άλλη, μια ομάδα καινούργια. Ένας Ολυμπιακός που στην ουσία είναι μαζί μόλις δύο μήνες. Ένα σύνολο που ακόμα δεν έχει αποκτήσει την ιδανική «χημεία», που ακόμα δουλεύεται για να φτάσει στο επίπεδο που μπορεί, που θέλουν όσοι έχουν σχέση με την ομάδα να δουν τους «ερυθρόλευκους».

Μια νέα ομάδα, λοιπόν, είναι απολύτως λογικό να μην είναι έτοιμη μετά από δύο μήνες να κάνει το δικό της παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει αντίστοιχη φιλοσοφία, αλλά είναι περισσότερο εξοικειωμένος σε αυτό το στιλ. Πιο σωστά, έχει δουλέψει παραπάνω. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ακόμα στην αρχή της θητείας του με τον Ολυμπιακό. Ακόμα κάνει τις δοκιμές του, ακόμα δεν έχει βάλει μέσα στην… εξίσωση όλα τα «όπλα» του. Τους παράγοντες «χ» και «ψ» και «z» που στο μέλλον, στην πορεία, θα είναι σταθερές για το παιχνίδι που θέλει να παίξει η ομάδα του. Μην ξεχνάμε πώς ακόμα δεν έχουν αγωνιστεί οι Γκιγιέρμε, Ναουέλ και ο Γιάγια Τουρέ. Τρεις ποδοσφαιριστές ποιοτικοί, ικανοί να κάνουν τη διαφορά.

Επιπλέον, έχει μια άλλη φιλοσοφία. Οι «νέοι» θα μπαίνουν σιγά-σιγά μέσα στην ομάδα. Δεν γίνεται ένας παίκτης που δουλεύει τόσο καιρό μαζί του, να τεθεί ξαφνικά στο περιθώριο για να μπει ένας καινούργιος. Αυτό θα γίνει σταδιακά, ώστε και να αντιληφθούν όλοι ότι δεν κάνει ό,τι να ‘ναι, αλλά και πώς υπάρχει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Όποιος είναι ο καλύτερος στην προπόνηση, όποιος ταιριάζει καλύτερα στα σχέδια που έχει σε κάθε περίπτωση ο 48χρονος τεχνικός, θα είναι εκείνος που θα παίρνει την ευκαιρία και τη φανέλα του βασικού.

Στην τελική, για να κλείσουμε με το ματς της Πέμπτης και να δούμε μπροστά… Οι Ισπανοί είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά οι τελικές στο τέρμα που έχουν αξία ήταν περισσότερες -πέντε με τέσσερις- υπέρ των «ερυθρολεύκων». Οι δε μεγάλες φάσεις που είχαν οι «βερδιμπλάνκος» δεν ήρθαν από το δικό τους παιχνίδι, αλλά από τα λάθη του Ολυμπιακού. Μια νέα ομάδα μπορεί και να τα κάνει αυτό, θέλει χρόνο και συνεργασία για να μην συμβεί κάτι ανάλογο. Οπότε, όσο θα περνάει ο καιρός τόσο και θα βλέπουμε περισσότερα, ωραία, πράγματα από την πλευρά της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Στην ουσία του θέματος… Καλή η Ευρώπη, αλλά τώρα το μυαλό όλων είναι στο πρωτάθλημα. Στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια. Μία σκέψη υπάρχει στο μυαλό… Το «διπλό» και το «τέσσερα στα τέσσερα». Τίποτα άλλο! Πόσω δε μάλλον αφού την Κυριακή θα έχει προηγηθεί το ματς στην Τούμπα. Ιδανικό για τον Ολυμπιακό είναι να χάσει βαθμούς η ΑΕΚ, καθώς ο ΠΑΟΚ κουβαλά από πέρσι το -2. Με δεδομένο ότι την επόμενη εβδομάδα υπάρχει το ματς με τους Θεσσαλονικείς στο «Γ. Καραϊσκάκης», είναι κομβικό δεκαήμερο ως τα τέλη Σεπτέμβρη.

Με τον Ολυμπιακό να έχει τη δυνατότητα, εάν έχει και λίγο την τύχη με το μέρος του, να «χτίσει» διαφορά και να αλλάξει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα. Έχουμε καιρό ακόμα. Το ιδανικό είναι τρεις νίκες, εκτός έδρας με τον Πανιώνιο και στον Πειραιά με Λεβαδειακό (κύπελλο) και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα. Για να πάει η ομάδα στο ματς με την Μίλαν, στην Ιταλία (04/10) με ανεβασμένη ψυχολογία και ακόμα πιο «γεμάτη». Σε ένα παιχνίδι που μπορεί να είναι από τα πιο σημαντικά στη φετινή σεζόν, όσον αφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική των «ερυθρολεύκων». Εάν φύγουν αήττητοι από το Μιλάνο, η ισοπαλία με την Μπέτις θα είναι σαν νίκη.

Υ.Γ 1 Ισοπαλία με τη Μπέτις, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του δεν είναι ικανοποιημένοι! Κι αυτό λέει πολλά...

Υ.Γ 2 Με κόσμο στη Νέα Σμύρνη για να γίνει το «τέσσερα στα τέσσερα» και να παραμείνουν οι «ερυθρόλευκοι» στην κορυφή!

Υ.Γ 3 Στα δύο επόμενα ματς με Πανιώνιο και Λεβαδειακό (στο κύπελλο) πρέπει να δούμε Γκιγιέρμε και Ναουέλ. Να μπουν στο… κάδρο.

Υ.Γ 4 Στην αναμέτρηση με την Μπέτις ο Ολυμπιακός είχε λίγες κλασικές ευκαιρίες. Εκεί πρέπει να κάνεις γκολ...

Υ.Γ 5 Ο Ευαγγέλου στο ματς του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και ο Τζήλος ξανά στην ΑΕΚ. Εκτίθεστε, πάρτε το χαμπάρι!

Υ.Γ 6 Τρομερή ατμόσφαιρα από τον κόσμο, ειδικά στα τελευταία λεπτά. Βοήθησε απίστευτα την ομάδα.

Υ.Γ 7 Διπλό στη Νέα Σμύρνη. Όλοι δίπλα στην ομάδα για να έρθει αυτό!

Διαβάστε επίσης

Meu nome é Guilherme!

Meu nome é Guilherme!

Εξαιρετικός ο Γκιγιέρμε στην πρώτη του συμμετοχή, ο Τουρέ έδειξε γιατί θα κάνει τεράστια διαφορά. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Γι' αυτό θα ζω...

Γι' αυτό θα ζω...

Η «καυτή» ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα ωθήσει τον Ολυμπιακό για να φτάσει σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό θρίαμβο, αυτή τη φορά κόντρα στην Μπέτις. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.