Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μην «πυροβολείτε» τον Μαρτίνς, στηρίξτε τον...

Μην «πυροβολείτε» τον Μαρτίνς, στηρίξτε τον...
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 - 09:55

Μια ακόμα νίκη για τον Ολυμπιακό, «τέσσερα στα τέσσερα» στο πρωτάθλημα και μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague. Αλλά υπάρχουν ορισμένοι που δεν είναι ευχαριστημένοι. Και ποιος είναι ο εύκολος στόχος; Πάντα ο προπονητής, αλλά και οι παίκτες που δεν «μιλάνε»! Αυτοί που κοιτάζουν να κάνουν τη δουλειά τους και τίποτα άλλο. Το ζήτημα, όμως, είναι πώς καταντά περίεργο, να μην πούμε «αστείο» αυτό που συμβαίνει. Τι εννοούμε;

Η ομάδα είναι στην κορυφή, έχει περάσει ήδη στον όμιλο και έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν. Και προσέξτε. Μια ομάδα που έχει αλλάξει εντελώς σε σχέση με πέρσι. Αλλά ορισμένοι δεν είναι ευχαριστημένοι. Γνωστή η τακτική τους. Οι «οπαδοί» του πληκτρολογίου και της μίρλας! Αυτοί που όταν ο Θρύλος πετυχαίνει το στόχο του, προκρίνεται στο όμιλο του Europa Leauge, νικά την Μπέρνλι, βάζει πέντε γκολ στα Γιάννενα στο πρωτάθλημα είναι άφαντοι!

Όταν ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται και νικά στις καθυστερήσεις τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο είναι εδώ! Κάνουν, δυναμικά, την εμφάνισή τους. Με σχόλια κατά του Πέδρο Μαρτίνς ή ορισμένων παικτών. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να «βρίζεις» με ό,τι τρόπο κι αν είναι αυτό, έναν παίκτη που φορά την ερυθρόλευκη φανέλα. Είναι παίκτης του Ολυμπιακού και αυτό που οφείλουν να κάνουν όλοι όσοι υποστηρίζουν αυτή την ομάδα, είναι να τον στηρίζουν. Αλλιώς δεν αγαπούν πραγματικά τον Θρύλο.

Τώρα στοχοποιούν τον Πέδρο Μαρτίνς. Δεν σκέφτονται ότι αυτός ο προπονητής έχει στήσει μια ομάδα εντελώς από την αρχή. Και προσπαθεί να κερδίσει τη «μάχη» με το χρόνο, όσον αφορά στο κομμάτι της αγωνιστικής χημείας και συνοχής. Ο ίδιος δεν έχει ζητήσει ούτε μια ημέρα πίστωση χρόνου. Δουλεύει πολύ με τους παίκτες του. Κι όταν δουλεύεις και προσπαθείς συνεχώς, στο τέλος θα δικαιώνεσαι.

Επίσης, επειδή όλοι κάνουν κριτική αναφορικά με τις επιλογές του για την ενδεκάδα. Αυτός παίρνει τις αποφάσεις, αυτός θα κριθεί. Αλλά όχι και ισοπέδωση. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ορισμένα αξιώματα. Πάντα καλύτερος είναι αυτός που δεν αγωνίζεται σε ένα ματς και χειρότερος αυτό που παίζει. Προπονητές της εξέδρας υπάρχουν πολλοί, αλλά σάμπως ξέρουν μπάλα!

Και κάτι ακόμα... Ο Πέδρο Μαρτίνς περνά πολλές ώρες με τους παίκτες του σε καθημερινή βάση. Αυτός ξέρει καλύτερα, τους ζει! Όλοι οι απέξω έχουν απλά μια εικόνα, μια σκέψη, τη θεωρία τους βρε αδερφέ... Αλλά να αμφισβητείς τη γνώση αυτού που έχει την καλύτερη εικόνα ενός παίκτη και των δυνατοτήτων του, είναι πραγματικά κωμικοτραγικό!

Σίγουρα πρέπει να ανοίξει το ροτέισιον και να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής κι άλλοι παίκτες. Αυτό είναι το επόμενο στοίχημα για τον Πορτογάλο τεχνικό. Έχει ένα «πλούσιο» ρόστερ, γεμάτο με ποιότητα. Ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής και ποιότητας. Αυτό θέλει να κάνει και θέλει να το κάνει. Σε λίγο καιρό, μετά και την επόμενη διακοπή, θα δούμε τον Ολυμπιακό στην τελική του μορφή.

Η νίκη είναι νίκη. Είτε έρθει στο πρώτο λεπτό, είτε στο τελευταίο. Αλλά είναι απόλυτα λογικό ο Ολυμπιακός που ακόμα δεν έχει φτάσει στο μάξιμουμ, να έχει σκαμπανεβάσματα. Αυτό δεν του το αναγνωρίζεται, αλλά αμέσως βολές γιατί δεν έκανε τη μια αλλαγή, γιατί έβαλε κάποιον άλλο να αγωνιστεί, γιατί δεν έκανε την αλλαγή στο 58’, αλλά στο 66’!

Η βαθμολογία αναφέρει πώς ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με «τέσσερα στα τέσσερα», η ομάδα στον όμιλο του Europa League, αήττητη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και χωρίς να έχει βοηθηθεί έως τώρα. Και μην πει κανείς για το ματς στη Νέα Σμύρνη γιατί εκεί οι «ερυθρόλευκοι» αδικήθηκαν από τις αποφάσεις του Σκουλά!

Δείξτε λίγο εμπιστοσύνη και στον Πορτογάλο προπονητή και στην ομάδα. Είναι καινούργια και χρειάζεται λίγο καιρό ακόμα για να σταθεροποιηθεί η απόδοσή της. Ακόμα και στη Νέα Σμύρνη που πολλοί βιαστήκατε να πείτε τα δικά σας, είχε σχεδόν 20% παραπάνω κατοχή μπάλας, περισσότερες ευκαιρίες και δύο πέναλτι που δεν της δόθηκαν. Αλλά αυτό το έχει λησμονήσει εσκεμμένα. Ξέρετε εσείς γιατί!

Ο Ολυμπιακός θέλει ακόμα χρόνο και δουλειά, αλλά είναι σε καλό δρόμο. Σίγουρα θα ανοίξει κι άλλο το ροτέισιον, θα μπουν και τα νέα πρόσωπα μέσα στην ομάδα, όλοι θα βοηθήσουν, αλλά προέχει να είναι όλοι δίπλα στην ομάδα. Μόνο έτσι θα γίνουν πραγματικότητα οι στόχοι που έχουν τεθεί. Μια γροθιά κόσμος και ομάδα για να έρθει και το πρωτάθλημα και το κύπελλο και μια καλή πορεία στην Ευρώπη!

Υ.Γ. 1 Κάθε τετράδα αγώνων είναι πολύ σημαντική. Η πρώτη πέρασε, ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο και αυτό μετρά. Δώδεκα βαθμοί, μοναξιά στην κορυφή και τώρα έρχονται τα ντέρμπι.

Υ.Γ. 2 Το έβαλε το γκολ ο «Φαραώ» και θα του ανεβάσει κι άλλο την ψυχολογία του. Πάντα βοηθά ένα γκολ τους καινούργιους.

Υ.Γ. 3 Ορισμένοι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να γίνουν λίγο πιο ομαδικοί και να βλέπουν καλύτερα μέσα στο γήπεδο.

Υ.Γ. 4 Ήδη μαθαίνουμε για τον επόπτη Σπυρόπουλο στη Νέα Σμύρνη και πώς θα τιμωρηθεί. Για τον Σκουλά, όμως, τίποτα!

Υ.Γ. 5 Τέσσερα πέναλτι δεν έχουν δοθεί φέτος στους «ερυθρόλευκους» σε ισάριθμες αγωνιστικές. Η… εξυγίανση στα καλύτερά της.

Υ.Γ. 6 Ο Παπαδόπουλος στο Αστέρα Τρίπολης-ΑΕΚ το σκέφτηκε και έδειξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Ο Σκουλάς στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός το σκέφτηκε και δεν έδωσε το χέρι του Κούρντι. Όλα είναι θέμα… σκέψης τελικά!

Υ.Γ. 7 Τα λέμε το απόγευμα στον Sport24Radio, στους 103.3, από τις 18:00 ως τις 21:00. Περιμένω τα μηνύματά σας και τα e-mail στο [email protected].

Διαβάστε επίσης

Meu nome é Guilherme!

Meu nome é Guilherme!

Εξαιρετικός ο Γκιγιέρμε στην πρώτη του συμμετοχή, ο Τουρέ έδειξε γιατί θα κάνει τεράστια διαφορά. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Με μυαλό, καρδιά, γερά και νίκα τους ξανά!

Με μυαλό, καρδιά, γερά και νίκα τους ξανά!

Το βράδυ της Κυριακής το ματς μονάχα δεν θα κριθεί από αγωνιστικούς παράγοντες. Θα παίξουν ρόλο κι άλλα σημεία. Εκεί που ο Ολυμπιακός παραδοσιακά υπερέχει. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Γι' αυτό θα ζω...

Γι' αυτό θα ζω...

Η «καυτή» ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα ωθήσει τον Ολυμπιακό για να φτάσει σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό θρίαμβο, αυτή τη φορά κόντρα στην Μπέτις. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.