Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Meu nome é Guilherme!

Meu nome é Guilherme!
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 - 14:58
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το ματς με τον Λεβαδειακό είχε από πριν μεγάλο ενδιαφέρον υπό την έννοια ότι θα συνδυάζονταν με την επιστροφή του Γιάγια Τουρέ, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στα ελληνικά γήπεδα και δη στο «Γ. Καραΐσκάκης». Τον Ιβοριανό τον ξέρουμε καλά, τον είχαμε δει τη σεζόν 2005/06, γνωρίζαμε τι μπορούσε να κάνει, τον θαυμάσαμε τα επόμενα χρόνια σε Μονακό, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι, πριν επιστρέψει στον Πειραιά! Τόσα καντάρια μπάλα που ξέρει το παλικάρι, ποιοι είμαστε εμείς για να τον κρίνουμε. Όσοι δεν παρακολούθησαν το ματς είτε από την εξέδρα είτε από την τηλεόραση, έχασαν.

Ακόμα δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο ίδιος, στο σημείο που περιμένουν να τον δουν ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του. Ακόμα θέλει να συνεχίσει τη δουλειά που κάνει από την ημέρα που ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, το εντατικό πρόγραμμα που ακολουθεί. Ακόμα κι έτσι, όμως, με αυτά που κάνει στο γήπεδο, με την απλότητα που έχει στο παιχνίδι του, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στην μπάλα, τον χαζεύεις! Απολαμβάνεις να βλέπεις να προσφέρει και ουσία και θέαμα με τις εμπνεύσεις του.

Τον Γιάγια τον ξέραμε, γνωρίζαμε τι μπορεί να κάνει, πήραμε μια «γεύση» από τα προσεχώς. Αυτός, όμως, που συστήθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού και κέρδισε με το... καλημέρα τις εντυπώσεις είναι ο Γκιγιέρμε. Ο Βραζιλιάνος για τον οποίο υπήρχε ανυπομονησία τόσο καιρό να τον δει ο κόσμος να αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη έκανε εξαιρετική πρεμιέρα. Με το παιχνίδι του κέρδισε τους οπαδούς του Ολυμπιακού που ήταν στην κερκίδα, κέρδισε τον κόσμο που παρακολούθησε το ματς από την τηλεόραση. Ένας παίκτης με σωστές τοποθετήσεις, καλές κινήσεις, με δυναμικό παίξιμο, με ποδοσφαιρική ευστροφία .

Το σημαντικότερο όλων είναι πώς έδειξε έτοιμος. Με τον ίδιο τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει εξηγήσει πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξη στο Nova, πώς ο 27χρονος Βραζιλιάνος αποτελεί δική του επιλογή, πώς τον ήθελε πολύ στον Ολυμπιακό και πώς θα πρέπει να περιμένει την ώρα του. Την περίμενε, πήρε την ευκαιρία και έδειξε πώς είναι σε θέση να μπει αύριο στην ενδεκάδα. Σίγουρα το ματς με τον Λεβαδειακό των πολλών αλλαγών δεν προσφέρει την δυνατότητα να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Αλλά ο Γκιγιέρμε έστειλε το δικό του μήνυμα, το οποίο λέει ένα πράγμα: Κόουτς είμαι έτοιμος να βοηθήσω».

Αυτός που έχει αποκτήσει από το βράδυ της Πέμπτης ευχάριστο… πονοκέφαλο είναι ο 48χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού. Περισσότεροι παίκτες στη διάθεσή του, όλοι σε θέση να προσφέρουν όποτε τους ζητηθεί. Αλλά καλύτερα για έναν προπονητή να έχει περισσότερες λύσεις και να δυσκολεύεται για τις τελικές επιλογές του, παρά να μην έχει παίκτες και να παρακαλεί από μέσα του μην συμβεί κανένας τραυματισμός και μετά… καταστροφή.

Τώρα η προσοχή και το μυαλό όλων είναι στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Εκεί που ο κόσμος θα παίξει για μια ακόμα φορά… μπάλα, οι βασικοί της ομάδας ξεκουράστηκαν και είναι πανέτοιμοι και όλοι μαζί, θα τα δώσουν όλα, για να φτάσουν στο στόχο. Να νικήσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης και να αποκτήσουν ένα καλό προβάδισμα για τη συνέχεια.

Υ.Γ. 1 Το ματς της Κυριακής έχει μεγάλη σημασία και για τις δύο ομάδες. Για τους «ερυθρόλευκους» οι τρεις βαθμοί ισοδυναμούν με +5 από τον ΠΑΟΚ!

Υ.Γ. 2 Τι πιθανότητες έχει πλέον ο Γιάγια να είναι στην 18άδα του κυριακάτικου ντέρμπι Πολλές, ειδικά μετά από όσα μας έδειξε την Πέμπτη.

Υ.Γ. 3 Το έχει το γκολ ο Μάνος. Δεν μετρά μόνο για έναν επιθετικό να σκοράρει, αλλά και το πώς το κάνει, ποιες είναι οι κινήσεις του…

Υ.Γ. 4 Λίγα εισιτήρια έχουν μείνει για το ματς με τους Θεσσαλονικείς. Από την Παρασκευή το πρωί στις 10:00, ξανά στα εκδοτήρια.

Υ.Γ. 5 Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καλή άποψη για τον Μασούρα. Θετικότατος ο νεαρός, τον δικαιώνει όλοι και περισσότερο!

Υ.Γ. 6 Ο επιθετικός πλουραλισμός συνεχίζεται. Κι αυτό είναι ένα ακόμα δείγμα του «πλούσιου» ταλέντο και της ποιότητας που έχει το φετινό ρόστερ.

Υ.Γ. 7 Τα λέμε κάθε το απόγευμα στον Sport24Radio, στους 103.3, από τις 18:00 ως τις 21:00. Περιμένω τα μηνύματά σας και τα e-mail στο [email protected].

Διαβάστε επίσης

Με μυαλό, καρδιά, γερά και νίκα τους ξανά!

Με μυαλό, καρδιά, γερά και νίκα τους ξανά!

Το βράδυ της Κυριακής το ματς μονάχα δεν θα κριθεί από αγωνιστικούς παράγοντες. Θα παίξουν ρόλο κι άλλα σημεία. Εκεί που ο Ολυμπιακός παραδοσιακά υπερέχει. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Πάντα στο νου σου να ‘χεις την Ιθάκη!

Πάντα στο νου σου να ‘χεις την Ιθάκη!

Το ταξίδι είναι μεγάλο, είναι ακόμα στην αρχή, αλλά η δικαίωση θα έρθει. Ό,τι κι αν γίνει, ο Ολυμπιακός θα τους πετύχει τους στόχους του. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.