Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τελειώστε τους, αλλιώς είστε συνυπεύθυνοι!

Τελειώστε τους, αλλιώς είστε συνυπεύθυνοι!
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 - 07:59
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το σίγουρο είναι ένα! Μετά τα όσα κατήγγειλε η πλευρά του Ολυμπιακού στη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας με τα στελέχη των διεθνών ομοσπονδιών για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Να τελειώσουν όλους αυτούς που ευθύνονται για την ξεφτίλα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν δεν το κάνουν άμεσα οι τοποτηρητές και οι διεθνείς ομοσπονδίες, τότε θα έχουν κι εκείνοι μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Είναι υποχρεωμένοι να πράξουν τα δέοντα, από τη στιγμή που παραδέχθηκαν πώς πολλά δεν λειτουργούν σωστά!

Την περασμένη Πέμπτη (11/10) το βράδυ έγινε η συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους των διεθνών ομοσπονδιών κι εκείνους των τεσσάρων ελληνικών ομάδων, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Η πλευρά της ομοσπονδίας μετά το τέλος της συνάντησης, έκανε λόγο για συναινετικό κλίμα. Αυτό δεν ίσχυε ποτέ... Μια ομοσπονδία που έχει καταφέρει, την ώρα που όλοι κάνουν συμμάζεμα σε οικονομικά, να αυξήσει τον κόσμο που δουλεύει εκεί. Την ώρα που παντού γίνονται περικοπές, εκεί έχει προσλήψεις, με υπέρογκο ποσά. Και στελέχη που επικοινωνούν αυτά που θέλουν και όχι ό,τι πραγματικά ισχύει. Τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν από το πόστο τους.

Η πλευρά του Ολυμπιακού κατήγγειλε όλους αυτούς που ευθύνονται για την τωρινή κατάσταση. Μίλησε ξεκάθαρα για «εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία κατευθύνει τα πάντα». Κατήγγειλε ονομαστικά «τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Θωμά Μητρόπουλο και το πώς αυτοί ελέγχουν την ΚΕΔ και τον Τριτσώνη και ο ανίκανος Περέιρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα». Αναφέρθηκε «η παρουσία και ο ρόλος ποινικών και μπράβων της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου», για την οποία τονίστηκε πως «κατευθύνει τα πάντα»! Καταγγελίες πολύ σοβαρές για τις οποίες δεν γίνεται να μην συμβεί το παραμικρό.

Το σημαντικότερο που πρέπει να γίνει είναι να «καθαρίσει» το τοπίο! Πόσω δε μάλλον από τη στιγμή που οι ξένοι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν πολλά, σύμφωνα με πληροφορίες. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι στην Ομοσπονδία, «δεν λειτουργεί τίποτα!» Το βλέπει και ο Φούσεκ. Δεν πρέπει να κάνουν άμεσα κάτι; Οφείλουν να πράξουν τα δέοντα και να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτή η ξεφτίλα! Αλλιώς θα είναι τουλάχιστον συνυπεύθυνοι, αν όχι υπεύθυνοι για αυτά που συμβαίνουν κατ’ εξακολούθηση στην Ελλάδα τελευταία!

Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτό! Η κατάσταση με τη διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο. Με την πλευρά του Ολυμπιακού να ζητά, όπως και ο ΠΑΟΚ, ξένους διαιτητές ως το φινάλε τη σεζόν σε όλα τους τα ματς. Αποκλειστικά υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση με τη διαιτησία είναι οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης, καθώς ο Περέιρα είναι λες και δεν... υπάρχει! Η πλευρά του Ολυμπιακού ζήτησε την απομάκρυνση των δύο πρώτων. Με τον Τριτσώνη να είναι απίστευτα εκτεθειμένος για την ιστορία με τον Δανό ρέφερι Κριστόφερσεν. Κάτι που παραδέχθηκαν και οι τοποτηρητές. Πώς εκθέτει την ευρωπαϊκή ομοσπονδία!

Ο Κριστόφερσεν ορίστηκε στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Πριν γίνει αυτό τον είχε δει ο Τριτσιώνης στο ματς Βίντι-ΜΠΑΤΕ, όπου ήταν παρατηρητής διαιτησίας. Τον βαθμολόγησε, και μετά η ΚΕΔ τον όρισε στο ΟΑΚΑ. Την παραμονή της αναμέτρησης, διαιτητές και Τριτσώνης βγαίνουν για φαγητό... Όλοι μαζί. Κι όπως αποκάλυψε ο Δανός στην πατρίδα του, μίλησαν αρκετά... Γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες. Οπότε τι είναι καλύτερο; Να διαιωνίζεται μια κατάσταση που έχει αντίκτυπο και στην UEFA ή να κάνει αυτό που πρέπει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία; Η απάντηση είναι προφανής... Εδώ και τώρα τομές, καίριες αποφάσεις, στείλτε στο... σπίτι τους όσους ευθύνονται για αυτή την κατάσταση και όλα θα φτιάξουν.

Όσοι ενδιαφέρονται για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο, όσοι έχουν όραμα, αυτό επιθυμούν. Όσοι δεν βάζουν λεφτά και έχουν συνεργάτες τα παραπάνω πρόσωπα, δεν ενδιαφέρονται. Και θα πρέπει να επικρατήσει η κατάσταση που θέλει να πάει μπροστά το άθλημα, όχι να μείνει... όμηρος σε αυτές τις πρακτικές και τις καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης

Στο χέρι τους είναι να το γυρίσουν…

Στο χέρι τους είναι να το γυρίσουν…

Όλα εξαρτώνται από τον Μαρτίνς και τους παίκτες του. Να διαχειριστούν την κατάσταση, να αντιδράσουν, να πετύχουν νίκες. Μπορούν και πρέπει να το κάνουν άμεσα. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Ο Ολυμπιακός ακούγεται παντού!

Ο Ολυμπιακός ακούγεται παντού!

Οι «ερυθρόλευκοι» διεθνείς πρωταγωνιστούν με τις εθνικές τους, διαφημίζοντας τη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα παγκοσμίως. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Ρε Γιάννη, όχι έτσι ρε Γιάννη...

Ρε Γιάννη, όχι έτσι ρε Γιάννη...

Ο Παύλος Σαχτούρης σχολιάζει... Όταν είσαι στον Ολυμπιακό και σου δίνεται τέτοια ευκαιρία, δεν την σπαταλάς! Μπαίνεις με την μπάλα μέσα στα δίχτυα.