Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο χέρι τους είναι να το γυρίσουν…

Στο χέρι τους είναι να το γυρίσουν…
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 - 02:30
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Όχι έτσι ρε παιδιά! Όχι με αυτόν τον τρόπο. Το ματς στην Κρήτη ήταν δίχως αύριο για τον Ολυμπιακό. Μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ όλοι ήξεραν πώς στο Ηράκλειο δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Δυστυχώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν αυτοί που έπρεπε. Και το αποτέλεσμα. Μια «κακή» ήττα σε μια χρονική στιγμή που ήταν αναγκαίοι οι τρεις βαθμοί για πολλούς λόγους. Και ξαφνικά στο -6 από την κορυφή και τρία ματς χωρίς νίκη.

Στο Ηράκλειο πέταξαν ένα ημίχρονο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από μια φάση που είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και μετά αναγκάστηκαν να «τρέχουν». Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτεροι, είχαν κατοχή μπάλας που ξεπέρασε το 65%, είχαν υπερδιπλάσιες ευκαιρίες σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο (8 στο δεύτερο έναντι των 3 στο πρώτο), απείλησαν αρκετά την αντίπαλη εστία (5 τελικές στο τέρμα έναντι μιας στο πρώτο), αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Γιατί δεν μπορείς να τρέχεις για να γυρίσεις ένα ματς υπό αυτές τις συνθήκες. Δεν είναι εφικτό να το καταφέρεις!

Έμεινε το 1-0 για τους Κρητικούς από το 35' και ήταν το τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη. Το θέμα είναι πώς αυτή τη φορά το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα δεν ήρθε ούτε όπως έγινε κόντρα στον ΠΑΟΚ, ούτε όπως ήταν κόντρα στην ΑΕΚ. Στο ένα ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει αυτό που έπρεπε, είχαν «πατήσει» τον αντίπαλο, αλλά δεν έβαζαν γκολ. Στο άλλο ματς, εκτός έδρας, είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες και στο τέλος έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους. Ένα ματς που το ήλεγχαν για σχεδόν 90 λεπτά και στο φινάλε «πέταξαν» δύο βαθμούς. Στο Ηράκλειο το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό!

Και τώρα τι; Επιβάλλεται η αντίδραση. Και μάλιστα άμεσα. Ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ του. Παίκτες που και μπορούν και πρέπει να κάνουν τη διαφορά. Παίκτες εγνωσμένης αξίας. Στο χέρι τους είναι να το γυρίσουν. Μαζί με τον Πέδρο Μαρτίνς. Πρέπει κι εκείνος να διαχειριστεί την κατάσταση. Όλοι μαζί, να ανατρέψουν τα δεδομένα και να κάνουν αυτό που πρέπει. Να επιστρέψουν στις νίκες. Έχουν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία την Πέμπτη. Στο ματς με την Ντουντελάνζ. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι όλα τα… λεφτά.

Το γνωρίζουν όλοι στην ομάδα, ας κάνουν αυτό που ξέρουν και μπορούν. Μια σημαντική νίκη που θα αποτελέσει την απαρχή για ένα νικηφόρο σερί. Πρέπει ο Μαρτίνς και οι παίκτες του να συζητήσουν και να δουν τι δεν πήγε καλά στα τελευταία ματς. Αυτό να το διορθώσουν. Να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες. Και μπορούν και πρέπει να το κάνουν άμεσα και είναι στο χέρι τους.

Αφήσαμε τη διαιτησία για το φινάλε. Αυτό που έγινε στο Ηράκλειο είναι μια συνέχεια των προηγούμενων ματς. Πλέον έχουμε για τα καλά… εξυγίανση! Είναι ολοφάνερο. Όταν δεν δίνονται πέναλτι μαρς στον Ολυμπιακό -ήδη έχουν μαζευτεί πολλά σε 7 αγωνιστικές- δεν τρέχει μία! Οι άλλοι παίρνουν πέναλτι για βουτιές. Οι «ερυθρόλευκοι» για να πάρουν πρέπει να βγάλουν αίμα! Ακόμα και όταν οι αντίπαλοι τραβούν παρατεταμένα τις φανέλες των παικτών του Ολυμπιακού, τίποτα. Αδιαφορία από τους ρέφερι, προκλητική αδιαφορία. Λες και δεν έχει συμβεί το παραμικρό.

Κι από την άλλη… Οι διαιτητές δείχνουν έλλειψη σεβασμού στον Ολυμπιακό. Πολλή κλωτσιά και σκληρά μαρκαρίσματα από αντιπάλους, αλλά οι κάρτες δεν βγαίνουν. Σε θέση οφ σάιντ οι ποδοσφαιριστές των αντιπάλων, τίποτα. Οφ σάιντ οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να είναι! Τα είδαμε και στην Κρήτη. Τι προκαλούν όλα αυτά; Εκνευρισμό και απώλεια της συγκέντρωσης. Κάτι που θέλει να κάνει η… εξυγίανση. Το έχει πετύχει αρκετά μέχρι τώρα.

Υ.Γ. 1 Το ματς με την Ντουντελάνζ είναι ματς της χρονιάς, όπως έχουν έρθει τα πράγματα.

Υ.Γ. 2 Άλλη ομάδα ο ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ, άλλη με την ΑΕΚ, άλλη με τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ. 3 Τρομερή η στήριξη από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο «Γεντί Κουλέ». Εκείνοι ήταν όπως έπρεπε!

Υ.Γ. 4 Όποιος νομίζει πώς όλα τελείωσαν από τον Οκτώβρη, μην ασχολείται άλλο. Η ομάδα θέλει δίπλα της όσους το πιστεύουν!

Υ.Γ. 5 Το είδαμε κι αυτό, όμως, σε ματς των «ερυθρολεύκων». Να υποδειχθεί οφ σάιντ με την μπάλα να έρχεται από τον αντίπαλο!

Υ.Γ. 6 Ο Ολυμπιακός εκτός έδρας έχει θέματα. Φάνηκε και στη Νέα Σμύρνη και στο ΟΑΚΑ και στο Ηράκλειο...

Υ.Γ. 7 Τα λέμε καθημερινά στον Sport24Radio 103,3. Δευτέρα (18:30-21:00) και Τρίτη με Παρασκευή (18:00-21:00). Και μέσω e-mail στο [email protected]

Διαβάστε επίσης

Τελειώστε τους, αλλιώς είστε συνυπεύθυνοι!

Τελειώστε τους, αλλιώς είστε συνυπεύθυνοι!

Δεν αρκεί η παραδοχή των τοποτηρητών πώς δεν λειτουργεί τίποτα στην ΕΠΟ και τη διαιτησία! Οφείλουν να δώσουν λύσεις άμεσα, διώχνοντας όσους ευθύνονται για την τωρινή κατάσταση. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.