Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ζητούμενο είναι τα τρίποντα, αυτά μετράνε τώρα!

Το ζητούμενο είναι τα τρίποντα, αυτά μετράνε τώρα!
Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018 - 07:45
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το ζητούμενο για το ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα. Νίκη και μόνο νίκη. Έτσι έγινε, την πέτυχε ο Ολυμπιακός. Άλλοι θα πουν εύκολα, άλλοι δύσκολα, τι σημασία έχει; Πλέον εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, το μοναδικό που μετρά είναι η ουσία. Εν προκειμένω το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός το χρειάζεται. Σε κάθε ματς που δίνει. Το έχουμε πει, το έχουμε γράψει πολλές φορές. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι μια νέα ομάδα. Και παρότι ο Πέδρο Μαρτίνς ποτέ δεν έκανε αναφορά στη φράση «πίστωση χρόνου», μια νέα ομάδα την χρειάζεται!

Ο Ολυμπιακός δεν την είχε κι αυτό είναι γεγονός. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, η μπάλα τον «πούλησε» σε δύο ματς. Με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Σκεφτείτε πόσο διαφορετική κουβέντα θα γίνονταν τώρα εάν η ομάδα του Ολυμπιακού είχε πάρει 6 βαθμούς στα ματς αυτά κι όχι μόλις ένα! Αλλά με τα αν δεν πάμε πουθενά, μόνο υποθέσεις. Ας το δούμε, λοιπόν, ρεαλιστικά το θέμα. Στο -4 από την πρώτη θέση ο Ολυμπιακός. Η νίκη στη Θεσσαλονίκη ήταν μεγάλη. Έφερε τους «ερυθρόλευκους» αρκετά κοντά στην κορυφή. Και κυρίως, δημιούργησε μια επιπλέον πίεση σε όσους προπορεύονται. Τώρα πρέπει να το διαχειριστούν εκείνοι!

Σημασία έχει η νίκη. Διότι σε αυτή τη φάση ποιος ασχολείται με το θέαμα; Αυτό που έχει αξία είναι η ουσία. Νίκες από τη μια, τρεις πόντους από την άλλη. Καθεμιά έχει την αξία της. Θα φανεί στο τέλος, όταν θα γίνει το ταμείο. Την Κυριακή πολλοί περίμεναν γκέλα στο «Κλ. Βικελίδης». Για να τους φύγει το άγχος. Δεν τους πέρασε. Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε. Το πήρε το ματσάκι και πλησιάζει.

Με τον Μάρτινς να κάνει τις κινήσεις από τον πάγκο, άλλες από την αρχή, άλλες στην πορεία, οι οποίες όμως στο φινάλε απέδωσαν. Ο Σα με την αμυντική τετράδα μπροστά του, τους Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρης πήραν πολύ καλό βαθμό. Έκαναν ό,τι έπρεπε και η αποστολή τους ήταν άκρως επιτυχημένη. Πολλή δουλειά έκανε και ο Μπουχαλάκης, ο Ποντένσε και βέβαια ο Χασάν. Πάνω από όλα ο Νάτχο που ήρθε από τον πάγκο.

Όταν χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε. Για να κάνουν ό,τι έπρεπε, να συνεργαστούν ιδανικά για να έρθει το γκολ. Το έκαναν κι έκριναν το ματς με τη φάση του 67ου λεπτού! Όταν έκαναν αυτά που έπρεπε, σωστά. Άψογη συνεργασία και ιδανικό αποτέλεσμα. Με την εκπληκτική 40άρα μπαλιά του Ισραηλινού, τη σέντρα του Έλληνα αριστερού μπακ και το τελείωμα από τον «Φαραώ». Αυτό είναι που μετράει βασικά. Όλοι ήταν στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Το 0-1 ήρθε, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος και πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι το ίδιο. Να συνεχίσει η ομάδα να παίρνει νίκες. Κάθε νίκη είναι πολύτιμη, δίνει ψυχολογία, δίνει... αέρα για τη συνέχεια. Τι μετράει πάνω από όλα; Η ουσία. Κι αυτή είχε ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη, στο «Κλ. Βικελίδης». Τόσο καιρό δεν λέμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίζει καμμιά μπαλάρα, αλλά παίρνει τα ματς. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Τρίποντα, νίκες, να γεμίζει το σακούλι. Στο φινάλε, όταν θα γίνει το ταμείο, σάμπως θα θυμάται κανείς πόσες νίκες με 1-0 είχε η ομάδα. Εάν έχει πετύχει το στόχο της, θα έχει ξεχαστεί. Οπότε το συμπέρασμα είναι ένα... ΟΥΣΙΑ, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!

Μια έννοια υπερεκτιμημένη μεν, αλλά καθοριστική δε! Και από εδώ και πέρα τι; Νίκη με την Ντουντελάνζ, νίκη με τον Παναθηναϊκό και μετά ξεκούραση, ανασύνταξη και ακόμα πιο δυναμική συνέχεια. Η ομάδα είναι σε καλό momentum και πρέπει να πάρει τα ματς που έχει μπροστά της για να συνεχίσει έτσι. Οι νίκες την κάνουν πιο δυνατή, την κάνουν ακόμα καλύτερη. Μαζί με τα θετικά αποτελέσματα. Όλα αυτά που χρειάζεται τώρα, περισσότερο από ποτέ.

Υ.Γ. 1 Σε αυτό το πρωτάθλημα, σε πολλά ματς, θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός να παίζει πιο επιθετικά και λιγότερο συντηρητικά. Μπορεί; Η απάντηση είναι η προφανής και την δίνουν το ρόστερ και οι παίκτες που το αποτελούν.

Υ.Γ. 2 Ο Σισέ «καθάρισε» όλες τις φάσεις. Τι κι αν έκανε ένα-δυο βιαστικές αποκρούσεις, όπως-όπως. Ήταν καλός, ενώ συνεργάστηκε άψογα, ξανά, με τον Βούκοβιτς.

Υ.Γ. 3 Ωραίος ο Κούτρης. Προωθείται, βοηθάει επιθετικά, δημιουργεί γκολ! Τι παραπάνω μπορεί να περιμένει ο προπονητής του Ολυμπιακού από έναν αριστερό μπακ;

Υ.Γ. 4 Σέντρα και γκολ με τη μία από τον Χασάν. Αυτό που είχε λείψει στα ματς του Ολυμπιακού! Μια φάση που είναι εύκολη, αλλά δυσκόλευε τους «ερυθρόλευκους» πολλάκις. Να πάει η μπάλα στο πλεκτό.

Υ.Γ. 5 Το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο. Πάντα ένα ντέρμπι «αιωνίων» είναι. Ειδικά μετά από ευρωπαϊκό ματς, όπως αυτό που θα δώσει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ντουντελάνζ.

Υ.Γ. 6 Έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτό το στατιστικό. Κυριαρχία του Ολυμπιακού, μεγάλο προβάδισμα σε ό,τι αφορά την κατοχή της μπάλας, αλλά πάλι παραπάνω φάουλ στο ματς οι «ερυθρόλευκοι»!

Υ.Γ. 7 Τώρα πρέπει να παίξει ο κόσμος μπάλα ακόμα πιο δυνατά! Και στα δύο επόμενα ματς. Κατάμεστο γήπεδο, φωνή, στήριξη και ώθηση στην ομάδα. Για να έρθουν δύο διαδοχικά τρίποντα.

Διαβάστε επίσης

Κοίτα να δεις πώς αλλάζουν οι... καιροί!

Κοίτα να δεις πώς αλλάζουν οι... καιροί!

Στο παρελθόν όταν ο Ολυμπιακός είχε βαθμολογικό προβάδισμα στο 1/3 του πρωταθλήματος, δεν είχε «κλειδώσει» τον τίτλο. Φέτος μάλλον είναι... αλλιώς τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.