Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι θα πει το CAS για τις μολότοφ...

Τι θα πει το CAS για τις μολότοφ...
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 - 17:34
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Από το απόγευμα της Πέμπτης που έγινε γνωστή η απαλλακτική απόφαση για τον Ολυμπιακό -ο οποίος τιμωρήθηκε με πρόστιμο για την ένταση στις κερκίδες, στο ματς του κυπέλλου με την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό- υπάρχει μια αισιοδοξία στην ΑΕΚ πώς η προσφυγή της στο CAS (σ.σ.: το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο) έχει μεγάλη τύχη να δικαιωθεί και να ακυρωθεί η ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών που τις επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας και η οποία παρέμεινε και μετά την εκδίκαση της έφεσης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι θα δεχθεί το CAS να εξετάσει την υπόθεση, γιατί αρχικά θα αποφασιστεί εάν έχει βάση ή όχι. Αυτό δεν ξέρει κανείς εάν θα γίνει ή όχι...

Πάμε, λοιπόν, στο ενδεχόμενο που το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο δέχεται να εκδικαστεί η προσφυγή της ΑΕΚ. Η απορία που εύλογα προκύπτει σε όλους είναι μια... Πώς θα αντιδράσουν στο CAS όταν θα δουν τα στοιχεία της υπόθεσης που περιλαμβάνουν την ρίψη βομβών μολότοφ σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Και όχι μόνο!

Η έκθεση της αστυνομίας για τα ματς εκείνο και τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ ανέφερε πώς «τριακόσιοι περίπου φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ εξήλθαν από τις Θύρες 1 και 35 και επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες, μάρμαρα, μπουκάλια, φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ κ.α. αντικείμενα».

Τι θα πουν από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο όταν ενημερωθούν για όλα αυτά; Δεν θα σκεφτούν πώς τα πειθαρχικά όργανα στην Ελλάδα εφάρμοσαν τον κανονισμό, με όλα αυτά που συνέβησαν; Έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η εξέλιξη. Κυρίως για ένα και μόνο λόγο... Τα μέλη του CAS θα ρωτήσουν τους συνηγόρους της ΑΕΚ και για τις μολότοφ! Ή μήπως θα πει η ΑΕΚ αυτά που ανέφερε και στην Ελλάδα. Πώς οι ρίψεις βομβών μολότοφ δεν αποτελούν πράξεις βίας; Απορίες και ερωτήματα που «βασανίζουν» τους απλούς φιλάθλους, «βασανίζουν» και εμένα. Θα περιμένω να δω τι θα γίνει εκεί, γιατί αυτή η ιστορία έχει μεγάλο ενδιαφέρον!

Εκτός κι αν το επιχείρημα για να κερδίσουν την υπόθεση στο CAS έχει κι αυτό που περιλάμβανε μεταξύ άλλων η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ –η οποία έγινε γνωστή λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τον Ολυμπιακό για ό,τι έγινε στην Πάτρα! Πώς «η απαλλαγή της ομάδας του Ολυμπιακού για μεγαλύτερης βαρύτητας επεισόδια σε σχέση με ό,τι συνέβη στο μεταξύ μας ντέρμπι αναδεικνύει κατά τρόπο κραυγαλέο την εκτρωματική, παράλογη και άδικη απόφαση σε βάρος της δικής μας ομάδας με την αφαίρεση τριών βαθμών...» Ρητορικά είναι τα ερωτήματα υπό την έννοια πώς κανείς μας δεν μπορεί να γνωρίζει τα επιχειρήματα που θα ειπωθούν από τους συνηγόρους της ΑΕΚ!

Από την άλλη, όμως, απορώ! Πώς γίνεται να συγκρίνουν τα επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ, στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός, με την ένταση στις εξέδρες του Παμπελοποννησιακού στο ματς Παναχαϊκή-Ολυμπιακός; Καταλαβαίνω πώς στην προσπάθειά τους να πείσουν την κοινή γνώμη για να δικαιωθούν, είπαν πράγματα που προκαλούν εντύπωση!

Για να τους βοηθήσουμε να μην κάνουν το ίδιο λάθος και πάλι, οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν σε απολογία για έναν πιθανό τραυματισμό που αποδείχθηκε πώς δεν έγινε στο γήπεδο. Με την έκθεση της αστυνομίας και τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων! Τραυματισμός δεν υπήρξε στο γήπεδο, αλλά μακριά από αυτό! Δεν κλήθηκαν για ρίψεις αντικειμένων, ούτε για φθορές... Οπότε δεν είναι ίδιες οι υποθέσεις. Επειδή ορισμένοι θέλουν να τις... εξισώσουν, δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει...

Σε καθεμία από τις δύο αυτές υποθέσεις οι πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ εξέτασαν τα γεγονότα και τα αποδεικτικά στοιχεία, τα εκτίμησαν και πήραν τις αποφάσεις τους. Πειθαρχικές επιτροπές που αποτελούνται από δικαστές! Οι οποίοι έχουν μακρά πορεία στο χώρο της Δικαιοσύνης και πήραν την απόφαση και στην περίπτωση της υπόθεσης της ΑΕΚ και στην αντίστοιχα για τον Ολυμπιακό. Σε ό,τι αφορά τους «ερυθρόλευκους» ήταν παμψηφεί! Εκτός κι αν τώρα έχουν αρχίσει από την πλευρά της ΑΕΚ να αμφισβητούν και τις αποφάσεις των δικαστών!

Διαβάστε επίσης

Σεβασμός στον Ολυμπιακό!

Σεβασμός στον Ολυμπιακό!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για αυτή την ομάδα που ακόμα είναι στην αρχή και το μοναδικό που δεν της αξίζει είναι η ισοπέδωση.

Ο Βασίλης με το 7...

Ο Βασίλης με το 7...

Ο Παύλος Σαχτούρης σχολιάζει πώς είναι τύχη να βλέπουμε τον ΤΥΠΑΡΑ που λέγεται ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ να πρωταγωνιστεί, φορώντας την ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ φανέλα!

Κοίτα να δεις πώς αλλάζουν οι... καιροί!

Κοίτα να δεις πώς αλλάζουν οι... καιροί!

Στο παρελθόν όταν ο Ολυμπιακός είχε βαθμολογικό προβάδισμα στο 1/3 του πρωταθλήματος, δεν είχε «κλειδώσει» τον τίτλο. Φέτος μάλλον είναι... αλλιώς τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.