Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σεβασμός στον Ολυμπιακό!

Σεβασμός στον Ολυμπιακό!
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 - 08:48

Σε απόλυτους αριθμούς ο Ολυμπιακός είναι στο 4-4 στην Ευρωλίγκα. Στην πραγματικότητα, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είναι σε πολύ καλύτερο σημείο ακόμα και για την τετράδα. Στις πρώτες 8 αγωνιστικές έχουν αγωνιστεί 5 φορές μακριά από το ΣΕΦ, σε δύσκολες έδρες, μετρώντας ήδη 3 «διπλά»! Σε έδρες που ενδεχομένως δεν θα περάσουν πολλές ομάδες. Αλλά αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου. Μια ομάδα διαφορετική από πέρσι, με νέο προπονητή, με αρκετούς νέους παίκτες -κομβικούς για το παιχνίδι της- που ακόμα ψάχνει να βρει τη «χημεία» της!

Ήρθαν, λοιπόν, οι τρεις σερί ήττες από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ και από την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ. Σε συνδυασμό με μια ακόμα από τους «πράσινους», στο ΟΑΚΑ, για το πρωτάθλημα. Και τι δεν ακούστηκε για την ομάδα; Και τι δεν ειπώθηκε για τους παίκτες; Και τι δεν σχολιάστηκε για τον Μπλατ; Όλα αυτά ενώ είμαστε ακόμα στον Νοέμβριο και η φετινή Ευρωλίγκα μόλις στην 8η αγωνιστική! Αλλά είπαμε. Αυτή την ομάδα πρώτα από όλα θα την ΣΕΒΕΣΤΕ! Από το 2012 και μετά έχει συμμετοχή σε 4 ευρωπαϊκούς τελικούς! Αυτό λέει πολλά...

Το κακό δεν είναι να γίνεται κριτική! Το κακό είναι η ισοπέδωση! Αμφισβητήθηκαν ο Μπλατ, ο Σπανούλης και πολλοί ακόμα! Εδώ κάποιοι είπαν πώς ο Λεντέι δεν κάνει, πώς πρέπει να αποχωρήσει, πώς δεν είναι για να φορά αυτή τη φανέλα! Κάτι, όμως, ξέρει ο Μπλατ στην τελική παραπάνω... Ο κόουτς του Ολυμπιακού φτιάχνει μια νέα ομάδα. Ξέρει πώς θα έχει σκαμπανεβάσματα η απόδοση της ομάδας σε αυτή τη φάση. Ένα σουτ μπορεί να μπει, ένα όχι. Εάν είχε νικήσει ο Ολυμπιακός τη Φενέρμπαχτσε, εάν δηλαδή είχε ευστοχήσει στο φινάλε του ματς ο Γκος θα ήταν άλλη η κατάσταση. Άρα βλέπουμε τα αποτελέσματα και όχι την ουσία.

Αυτό, δε, με τον Σπανούλη ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Και τι δεν ειπώθηκε ξανά για τον αρχηγό. Μα δεν ήταν κομβικός παίκτης στο «διπλό» στο Μόναχο. Δεν έκανε τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία. Δεν έβαλε κι αυτός ένα... λιθαράκι για να νικήσει ο Ολυμπιακός την Μπάγερν; Έβαλε, ειδικά στο διάστημα που η μπάλα «έκαιγε». Μα το ίδιο έγινε και με τον Στρέλνιεκς. Η απουσία του στα προηγούμενα ματς ήταν αισθητή, ενώ η επιστροφή του πολύ σημαντική. Ο Λεντέι κάθε ματς και καλύτερος... Ο Μιλουτίνοφ «βράχος» μέσα στη ρακέτα. Εδώ έβαλε και τρίποντο!

Το ματς στο Μόναχο πέρασε, ακολουθεί ένα ακόμα πολύ δύσκολο στο ΣΕΦ. Αντίπαλος η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει να μην πέφτει... καρφίτσα στο ΣΕΦ. Πρέπει ο κόσμος να στηρίξει αυτή την ομάδα. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της. Ο Μπλατ ξέρει καλύτερα από τον καθένα πότε πρέπει να είναι έτοιμη η ομάδα. Θα είναι όταν πρέπει. Δεν κρίνεται κάτι τον Νοέμβριο. Όταν έρθει η ώρα θα δούμε τον Ολυμπιακό όπως πρέπει. Θα γίνουν και προσθήκες στο ρόστερ, είναι δεδομένο. Το σίγουρο, πάντως, είναι ένα.

Αυτή η ομάδα είναι ακόμα στην αρχή. Σιγά-σιγά θα γίνεται όλο και καλύτερη. Κι όταν θα την δούμε πλήρης για καιρό, όταν θα έχει αποκτήσει «χημεία», όταν θα έχουν βρει όλοι τους ρόλους της, θα δούμε τον πραγματικό Ολυμπιακό που έχει στο μυαλό του ο κόουτς Μπλατ. Λίγο υπομονή χρειάζεται γιατί το σήμερα σε κάνει αισιόδοξο για το αύριο. Αλλά πάνω από όλα... Σεβασμός στον Ολυμπιακό!

Διαβάστε επίσης

Ο Βασίλης με το 7...

Ο Βασίλης με το 7...

Ο Παύλος Σαχτούρης σχολιάζει πώς είναι τύχη να βλέπουμε τον ΤΥΠΑΡΑ που λέγεται ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ να πρωταγωνιστεί, φορώντας την ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ φανέλα!

Τι θα πει το CAS για τις μολότοφ...

Τι θα πει το CAS για τις μολότοφ...

Ο Παύλος Σαχτούρης αναρωτιέται... πώς θα αντιδράσουν στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο όταν θα ακούσουν τι έγινε στο ΟΑΚΑ, στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός!

Κοίτα να δεις πώς αλλάζουν οι... καιροί!

Κοίτα να δεις πώς αλλάζουν οι... καιροί!

Στο παρελθόν όταν ο Ολυμπιακός είχε βαθμολογικό προβάδισμα στο 1/3 του πρωταθλήματος, δεν είχε «κλειδώσει» τον τίτλο. Φέτος μάλλον είναι... αλλιώς τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.