Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «τελικός» είναι στις 13 Δεκέμβρη…

Ο «τελικός» είναι στις 13 Δεκέμβρη…
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 - 09:22
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μεγάλο ματς το αποψινό με την Μπέτις στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Ό,τι και είπε την Τετάρτη ο Κίκε Σετιέν, τελικός για τον Ολυμπιακό δεν είναι. Κι αυτό διότι ό,τι κι αν γίνει απόψε στη Σεβίλλη, η πρόκριση θα κριθεί μετά από δύο εβδομάδες. Στις 13/12 όταν και οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν το τελευταίο ματς στον όμιλο με αντίπαλο την Μίλαν. Όταν θα φιλοξενήσουν στον Πειραιά τους «ροσονέρι». Εκεί θα παιχθούν τα πάντα. Απλά στη Σεβίλλη ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να κάνει το έργο του λίγο πιο εύκολο ενόψει του τελευταίου αγώνα στον όμιλο, που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Εάν ο Ολυμπιακός πάρει μια ισοπαλία, τότε θα έχει πιο… εύκολη αποστολή απέναντι στους Ιταλούς. Θα πηγαίνει για νίκη με το ελάχιστο σκορ, με την ελάχιστη διαφορά, με ένα γκολ. Εάν δεν πάρει κάτι κόντρα στην Μπέτις, ο «μαγικός» αριθμός θα είναι το δύο… Αυτή είναι η αλήθεια, έτσι έχουν τα πράγματα. Αλλά ένα είναι το σίγουρο. Θα παλέψει και κόντρα στην ομάδα του Σετιέν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε ένα τέτοιο ματς δεν έχει καμμιά απολύτως σημασία ποιοι έντεκα θα είναι στο αρχικό σχήμα. Ποιοι έντεκα θα μπουν στο γήπεδο, με τη σέντρα, για να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα.

Δύο πράγματα απαιτούνται. Καθαρό μυαλό και προσήλωση στο στόχο για 90 λεπτά. Η φράση κλισέ για αναμετρήσεις αυτού του τύπου είναι συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια τους. Αλλά η συγκέντρωση δεν λέει τίποτα από μόνη της. Η προσοχή και η οξυδέρκεια είναι ακόμα πιο σημαντικές. Στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αλλάξουν τα δεδομένα. Και πάνω από όλα… Ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς!

Αυτό που είχε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι. Αυτό που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο. Αυτό πρέπει να βγάλει και κόντρα στην ισπανική ομάδα. Να τα δώσουν όλα οι παίκτες του Ολυμπιακού, να κάνει την υπέρβασή τους… Και στο φινάλε το… ταμείο θα δείξει τι θα έχουν πετύχει. Αυτό είναι που μετράει πρωτίστως.

Ξέρετε, τέτοια ματς αρέσουν και στους παίκτες και στους προπονητές. Είναι ματς που μπορούν να δώσουν πολλά σε μια ομάδα. Είναι αναμετρήσεις που μπορεί να κερδίσει πολλά μια ομάδα από εκείνες, παρά να χάσει. Κι αυτό έχει τη σημασία του. Δεν λέει κανείς πώς ο Ολυμπιακός δεν «καίγεται» για το ματς με την Μπέτις. Απλά δεν έχει το άγχος του «τελικού»! Κάτι που μπορεί τελικά να αποδειχθεί και σημαντικό και καταλυτικό.

Αυτό που θέλουμε όλοι απόψε είναι να δούμε έναν Ολυμπιακού που να παίξει καλά, να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, να διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί. Τι είναι αυτό, κανείς δεν μπορεί να ξέρει από τώρα. Αλλά αυτό που πραγματικά μετρά είναι να δούμε την ομάδα να παλεύει για 90 λεπτά, να δίνουν οι παίκτες ό,τι μπορούν και στο φινάλε είναι βέβαιο πώς αν έχουν κάνει αυτά που πρέπει, τότε θα είναι ακόμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου τους.

Διαβάστε επίσης

Ο Βασίλης με το 7...

Ο Βασίλης με το 7...

Ο Παύλος Σαχτούρης σχολιάζει πώς είναι τύχη να βλέπουμε τον ΤΥΠΑΡΑ που λέγεται ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ να πρωταγωνιστεί, φορώντας την ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ φανέλα!