Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παίζει... μπάλα η παράδοση, αρκεί να την τηρήσεις!

Παίζει... μπάλα η παράδοση, αρκεί να την τηρήσεις!
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018 - 23:05
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το απόλυτο σε επίπεδο πρωταθλήματος έχει ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Οκτώ ματς με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους» από το 1975 που έγινε στο πρώτο ματς έως και πέρσι. Ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο. Αλλά η παράδοση δεν παίζει... μπάλα. Αντίθετα, μπορεί να κρύβει... παγίδες! Και μάλιστα αρκετές.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, λίγες ημέρες μετά το ματς στη Σεβίλλη με την Μπέτις, αντιμετωπίζει την αντίστοιχη του Δέλλα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Ένα ματς που θέλει προσοχή. Κι αυτό διότι η ομάδα του Αγρινίου τον τελευταίο καιρό έχει κάνει πολύ καλά ματς. Στην Τούμπα, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα ματς των εθνικών ομάδων ηττήθηκε δύσκολα 2-1.

Σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από μια ατυχία, στο 63'. Στην κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, η μπάλα χτύπησε ψηλά στην πλάτη του Μαρινάκη, άλλαξε πορεία και έτσι νικήθηκε ο Κυριακίδης για το 1-0. Μετά, δε, το 2-1 με το οποίο μείωσε ο Παναιτωλικός με τον Καμαρά (71'), η ομάδα του Λουτσέσκου το μόνο που έκανε ήταν να διαφυλάξει αυτό το 2-1. Δεν απείλησε καθόλου!

Την περασμένη εβδομάδα ο Παναιτωλικός νίκησε 2-1 την ΑΕΚ σε ένα ματς που εάν δεν ήταν επόπτρια η Δέτση, το σκορ μπορεί να ήταν πολύ μεγαλύτερο υπέρ της ομάδας του Αγρινίου. Της ακυρώθηκε κανονικό γκολ με το αποτέλεσμα 0-0, μέτρησαν γκολ της ΑΕΚ που ήταν οφ σάιντ. Ο μεγαλύτερος «εχθρός» για την παράδοση είναι το καλό momentum μιας ομάδας. Το έχει ο Παναιτωλικός, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό.

Μεγάλη νίκη στο Περιστέρι, πολύ καλή εμφάνιση στη Σεβίλλη. Αλλά το ματς με τον Παναιτωλικό κρύβει... παγίδες. Εάν δεν έρθει ένα γρήγορο γκολ, θα υπάρχει άγχος. Στην προκειμένη περίπτωση όσο θα περνάει η ώρα τόσο η ομάδα του Δέλλα θα κλείνεται περισσότερο πίσω. Οπότε αυτή τη φορά, περισσότερο από κάθε άλλη, χρειάζεται ο Ολυμπιακός να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο για να κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του.

Η ουσία, όμως, είναι πώς όλα αυτά που περιέγραψα παραπάνω είναι θεωρίες. Συνήθως δεν βρίσκουν εφαρμογή. Γιατί; Διότι ο Πέδρο Μαρτίνς δουλεύει πολύ, σε καθημερινή βάση, με τους παίκτες του. Βλέπεις διαρκώς σημάδια προόδου από την ομάδα του Ολυμπιακού. Κάθε ημέρα που περνάει και κάτι καλύτερο. Κάθε ημέρα που περνάει, νέα στοιχεία στο παιχνίδι. Ό,τι γίνεται στο Ρέντη, βρίσκει εφαρμογή στον αγώνα. Το μόνο που λείπει από τον Ολυμπιακό μέχρι τώρα είναι η αποτελεσματικότητα. Δεν έχει υψηλό ποσοστό εκεί.

Δουλεύουν όλοι στο Ρέντη και ημέρα με την ημέρα, αυτός αριθμός αυξάνεται. Βελτιώνεται το ποσοστό. Το ζητούμενο είναι η λύση κι αυτή είναι κοντά. Όσο περνάει ο καιρός, οι «ερυθρόλευκοι» γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνοι για τις αντίπαλες εστίες. Εάν κάνουν και λίγο πιο εύκολη τη ζωή τους στο γκολ, τότε η ομάδα θα είναι χάρμα ιδέσθαι... Ήδη ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που βλέπει. Όταν κάνει στην άκρη και τις... λεπτομέρειες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό!

Διαβάστε επίσης