Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και λέγε, λέγε… στο τέλος θα πειστούν πώς είναι «αδικημένοι»!

Και λέγε, λέγε… στο τέλος θα πειστούν πώς είναι «αδικημένοι»!
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018 - 16:24
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Κοίτα να δεις κάτι ωραία πράγματα. Μετά το ματς στο Περιστέρι, από την πλευρά του ΠΑΟΚ αυτό που έβγαινε ήταν ένα… «Σε κάθε παιχνίδι με Έλληνα διαιτητή είχαμε μεγάλα λάθη εναντίον μας. Σε όλα όμως…» Ήταν η θέση των ανθρώπων της ομάδας της Θεσσαλονίκης που ακόμα είχαν αναφέρει ότι «τώρα θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες συσκέψεις και οι επόμενες αποφάσεις μας θα είναι πολύ αυστηρές πάνω στο θέμα των διαιτητών».

Λίγες ημέρες μετά υπήρξε το ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο δεν διέψευσε κανείς, ανάμεσα σε Περέιρα, Φούσεκ, Γκαγκάτση και Σαραϊδάρη. Ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, ο υπερσύμβουλος της ΦΙΦΑ με τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ και τον νυν υπεύθυνο δημοσίων και διεθνών σχέσεων του συλλόγου. Μια συνάντηση που έγινε στα… κρυφά υπό την έννοια ότι η ομοσπονδία δεν ενημέρωσε για το θέμα! Αλλά και δεν την διέψευσε κανείς..

Ακολουθεί το ματς στη Λαμία όπου ακόμα και οι τυφλοί… είδαν! Δεν υπάρχει αυτό που συνέβη με το χέρι του Βιεϊρίνια! Και μετά το ματς… παραδοχή από όλους στην πλευρά του ΠΑΟΚ πώς ήταν πέναλτι το χέρι του Πορτογάλου… Αλλά και παράπονα για τη διαιτησία, στο υπόλοιπο μέρος του ματς.

Μονίμως «αδικημένος» ο ΠΑΟΚ, μια ζωή… Εντελώς τυχαία όμως μετά το ματς στη Λαμία δεν ακούστηκε το παραμικρό για ξένους διαιτητές αυτή τη φορά. Δεν ακούσαμε την πλευρά των Θεσσαλονικέων να τους ζητά, όπως μετά το Περιστέρι! Ξεχάστηκε αυτό το θέμα… βλέποντας φάσεις όπως εκείνη με το χέρι του Βιεϊρίνια που δεν καταλογίστηκε το πέναλτι! Άλλη… προσέγγιση πλέον στο θέμα με τους ρέφερι.

Και τελικά το ερώτημα που πραγματικά προκύπτει είναι ένα… Τι έχασε ο ΠΑΟΚ από το ματς στη Λαμία; Τον Κάνιας που δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες και θα χάσει το επόμενο ματς. Τίποτα άλλο… Το πέναλτι στη Λαμία δεν δόθηκε μεν, οι Θεσσαλονικείς νίκησαν δε… Αυτό είναι το ταμείο της βραδιάς… Εάν αυτή η απόφαση, ο μη καταλογισμός, δεν συνιστά αλλοίωση αποτελέσματος, τι άλλο να πούμε. Το ματς έληξε 0-1.

Την ίδια στιγμή βλέπεις την απεγνωσμένη προσπάθεια από τον οργανισμό ΠΑΟΚ να μας πείσουν πώς είναι «αδικημένη» ομάδα! Η διαιτησία που διαρκώς «αδικεί» τον ΠΑΟΚ. Για να θυμηθούμε… Πέναλτι που δεν ήταν με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά νίκη. Πέναλτι στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άρη που δεν ήταν και στο τέλος «διπλό» για την ομάδα του Λουτσέσκου. Και στο φινάλε οι χθεσινές… ομορφιές! Κι εκεί «αδικήθηκε» ο ΠΑΟΚ;

Όσον αφορά στην ποδοσφαιρική προσέγγιση που κάνουν ορισμένοι… Όλοι παραδέχονται πώς ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα, ενώ ο ΠΑΟΚ παίρνει πολλά ματς «ασθμαίνοντας»… Το βλέπουν όλοι! Οπότε τι να λέμε… Έχουν πάρει όλοι χαμπάρι το «έργο» που παίζεται… Και θα έχει και συνέχεια…

Δεύτερη χρονιά με ίδιο φινάλε δεν… παλεύεται! Η διαφορά είναι πώς φέτος δεν θα την… πατήσει ο ΠΑΟΚ σε αυτά τα παιχνίδια. Είδαμε τι έγινε στη Λαμία, σε ένα ματς που θα μπορούσε να είχε άλλη κατάληξη.

Διαβάστε επίσης