Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 - 16:11
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Αυτό είναι το μότο του Ολυμπιακού. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι του Θρύλου, το σίγουρο είναι ένα. Τα όνειρα δεν μένουν όνειρα και ο κόσμος δεν συνεχίζει να ονειρεύεται γιατί περιμένει κάτι! Πλέον αυτό που για ορισμένους είναι όνειρο, για τον Ολυμπιακό είναι πραγματικότητα. Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που απέκλεισε την Μίλαν από μια ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Την ομάδα που έχει κατακτήσει συνολικά 7 τρόπαια στην κορυφαία ευρωπαϊκή συλλογική διοργάνωση. Είτε παλαιότερα ονομάζονταν Κύπελλο Πρωταθλητριών, είτε τώρα που λέγεται Τσάμπιονς Λιγκ. Η ουσία δεν αλλάζει από το όνομα. Μια ομάδα που έχει χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Για την ακρίβεια λίγο πιο κάτω από τα 500.000.000€! Αυτή την ομάδα ο Ολυμπιακός την «πέταξε» εκτός Γιουρόπα Λιγκ. Με μια εμφάνιση που έχει ήδη μείνει στην ιστορία.

Δεν ήταν με 1-0 ή από ένα γκολ στην τύχη. Ήταν με 3-1 και ενώ ο Ολυμπιακός έψαχνε δύο αποτελέσματα με δύο γκολ διαφορά. Το 2-0 και το 3-1. Το πέτυχε κι έγραψε ιστορία! Αλλά μην ξεχνάμε τα τελευταία χρόνια πώς στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχουν ηττηθεί η Γιουβέντους, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Άρσεναλ, η Ντόρτμουντ. Κορυφαία κλαμπ στην Ευρώπη, ομάδες που πρωταγωνιστούν όχι μόνο στις χώρες τους, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτές τις ομάδες τις έχει νικήσει ο Ολυμπιακός!

Τα τελευταία 8 και κάτι χρόνια η ομάδα δεν έχει κάνει απλά σημάδια προόδου, δεν έχει απλώς καταξιωθεί στην Ευρώπη. Έχει απογειωθεί κι αυτός ο θρίαμβος με αντίπαλο την Μίλαν την γιγαντώνει ακόμα περισσότερο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πάνω από όλα οπαδός του Ολυμπιακού.

Σκάει ότι δεν πάει καλά η ομάδα, στεναχωριέται, πανηγυρίζει στις μεγάλες στιγμές, στους τίτλους. Κι αυτό τον κάνει ακόμα πιο σπουδαίο. Αντιλαμβάνεται το πώς σκέφτεται ο κόσμος και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να συνεχιστεί η απογείωση του Θρύλου.

Το περασμένο καλοκαίρι έγιναν πολλές και ριζικές αλλαγές στο ρόστερ. Πολλοί νέοι παίκτες, νέος προπονητής. Στήριξη την προσπάθεια παρά τις δυσκολίες και τα «εμπόδια» που βάζουν στην ομάδα το σύστημα της… εξυγίανσης. Η πρόκριση με την Μίλαν ήταν αυτό που είπε κι εκείνος μετά το ματς. Μια μεγάλη δικαίωση.

Αλλά έχει και συνέχεια. Ο ίδιος πάντα θέλει το καλύτερο. Και έχει αποδείξει με πράξεις ότι αυτό θέλει πάντα για την ομάδα. Οπότε ο κόσμος του Ολυμπιακού συνεχίζει να ονειρεύεται για ένα λόγο παραπάνω. Γιατί το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης

Πού μυαλό για κλήρωση!

Πού μυαλό για κλήρωση!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει γι’ αυτό που «καίει» τώρα και είναι οι 3 βαθμοί απόψε. Ως τη Δευτέρα το μεσημέρι έχει... καιρό.

Την ΙΣΤΟΡΙΑ την γράφουν ΘΡΥΛΟΙ!

Την ΙΣΤΟΡΙΑ την γράφουν ΘΡΥΛΟΙ!

Ο Παύλος Σαχτούρης σχολιάζει πώς στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» και τον Ολυμπιακό έχουν υποκλιθεί μεγάλοι αντίπαλοι. Γιατί να μην μπει και η Μίλαν στη λίστα;