Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πού μυαλό για κλήρωση!

Πού μυαλό για κλήρωση!
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 - 08:16
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός την περασμένη Πέμπτη έγραψε ιστορία. Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα μάθει τον αντίπαλό τους στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Αρκετοί ήδη σκέφτονται από τώρα, τί θα φέρει η κληρωτίδα. Άλλοι έχουν το μυαλό στις μεταγραφές που θα γίνουν. Αυτή την ημέρα, σήμερα δηλαδή, κάνουν λάθος και οι δύο πλευρές. Σήμερα, ή πιο σωστά απόψε, υπάρχει μια σκέψη στο μυαλό!

Κι αυτή δεν πρέπει να είναι άλλη από τη νίκη κόντρα στη Λαμία. Να πάρει ο Ολυμπιακός τους τρεις πόντους, να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα και μετά να νικήσει την άλλη εβδομάδα την ΑΕΛ για να κλείσει νικηφόρα το 2018 και να γίνουν όλα όπως πρέπει. Και θα γίνουν!

Αλλά για απόψε δεν πρέπει να χαθεί η σκέψη από τον άμεσο στόχο. Κι αυτό δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της νίκης. Δεν είναι εύκολο το ματς για ένα λόγο. Δεν θα έχουν περάσει ούτε 72 ώρες από το φινάλε του ματς με την Μίλαν. Του «ερυθρόλευκου» θριάμβου, της επικής πρόκρισης. Η κούραση θα είναι δεδομένη. Κι αν δεν έρθει ένα γρήγορο γκολ για να διώξει το άγχος των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς, θα δυσκολέψει η κατάσταση.

Όλοι, λοιπόν, αντιλαμβάνεστε γιατί πρέπει να πάει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ποιος είναι ο λόγος που η στήριξη από τον κόσμο είναι ακόμα μεγαλύτερη από το ματς με την Μίλαν. Σε αυτή τη φάση, με όσα βλέπουμε να κάνει η... εξυγίανση κάθε αγωνιστική, ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να είναι εκεί! Να δώσει μεγαλύτερη ώθηση και βοήθεια στην ομάδα.

Καταλαβαίνουμε όλοι πώς το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Έχει δρόμο. Ο Ολυμπιακός συνεχώς ανεβάζει την απόδοσή του, οι αντίπαλοι του είναι σε πτωτική πορεία. Κάθε ματς και χειρότεροι, άλλο εάν το «σύστημα» κάνει ό,τι μπορεί για να τους διατηρήσει εκεί που είναι. Αλλά εάν ο Ολυμπιακός κάνει ένα σερί νικών ως το φινάλε, δεν έχουν τύχη.

Μια νέα πορεία ξεκινά από απόψε. Η πρώτη νίκη από τις 17 που απαιτούνται για να διεκδικήσει ως το τέλος ο Ολυμπιακός τον τίτλο. Μια-μία οι νίκες και όλα μπορούν να γίνουν στη συνέχεια. Γι’ αυτό πρέπει να έχει πολύ κόσμο απόψε στις εξέδρες του γηπέδου.

Μετά το ματς, ως το μεσημέρι της Δευτέρας, αλλά και στην πορεία υπάρχει καιρός για να ασχοληθούμε με την κλήρωση. Τα ματς θα γίνουν στα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε έχει αρκετό καιρό ως εκείνες τις ημέρες...

Υ.Γ. Μια ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή. Έχει γενέθλια η μητέρα μου και θέλω να της ευχηθώ, κι από εδώ, χρόνια πολλά και καλά...

Διαβάστε επίσης

We love this team!

We love this team!

Ο Παύλος Σαχτούρης αναρωτιέται… τι θα μπορούσε να κάνει αυτή η ομάδα, εάν δεν είχε ρίξει… λευκή πετσέτα;