Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν είσαι Θρύλος, γράφεις μόνο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία!

Όταν είσαι Θρύλος, γράφεις μόνο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία!
Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 - 20:51
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες αποχαιρετούμε το 2018. Μια «χρυσή» χρονιά για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Μια χρονιά που 28 τρόπαια πήραν θέση στην «πλούσια» τροπαιοθήκη του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου παγκοσμίως. Μια χρονιά που τέσσερις διαφορετικές του ομάδες συμμετείχαν σε ισάριθμους ευρωπαϊκούς τελικούς. Με τον Ολυμπιακό να κατακτά και δύο ευρωπαϊκά κύπελλα. Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο Ανδρών, Τσάλεντζ Καπ στο βόλεϊ Γυναικών. Μια χρονιά που ήταν η συνέχεια των προηγούμενων που ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού κάνει διαρκώς νέα βήματα προόδου.

Κάποτε λέγαμε πώς στόχος είναι η καταξίωση. Πλέον αυτό είναι κεκτημένο! Όλοι αναγνωρίζουν τη δυναμική του Ολυμπιακού. Μέσα από τη σκληρή δουλειά ήρθαν όλα αυτά τα αποτελέσματα. Με εγγυητή όλων αυτών των τίτλων, των διακρίσεων, των επιτυχιών τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και βέβαια με τον Μιχάλη Κουντούρη να έχει καταλυτικό ρόλο σε όλα αυτά. Στην απογείωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα. Η αναγνώριση που τυγχάνει σε διεθνές επίπεδο ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού είναι μια ακόμα πραγματικότητα.

Την ώρα που άλλοι βολοδέρνουν, δεν έχουν ομάδες σε επίπεδο Ερασιτέχνη ή οι ομάδες του είναι στις μικρότερες εθνικές κατηγορίες, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να γράφει ιστορία. Το κατάλαβα με τον καλύτερο τρόπο τον περασμένο Ιούνιο. Ήμουν από τους τυχερούς που βρέθηκαν στη Γένοβα. Στο Φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, στο πόλο Ανδρών. Αυτό που ζήσαμε στην ιταλική πόλη ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Έβλεπες την ελίτ του ευρωπαϊκού πόλο να αντιμετωπίζει με τεράστιο σεβασμό τον Ολυμπιακό, τον οργανισμό του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Ακόμα κι αν η διοργάνωση γίνονταν στην Ιταλία, απέναντι στο απόλυτο φαβορί, την Προ Ρέκο, υπήρχαν πάρα πολύ που «έβλεπαν» Ολυμπιακό.

Δεν μπορείτε να φανταστεί τι έλεγαν οι... τρίτοι, από τις άλλες ομάδες, μετά τον τελικό, αλλά ακόμα και πριν. Εάν υπήρχε μια ομάδα που θα μπορούσε να νικήσει την ιταλική Προ Ρέκο, την... Ρεάλ Μαδρίτης του ευρωπαϊκού πόλο για όσους δεν ξέρει τι σημαίνει Προ Ρέκο, όλοι έλεγαν πώς αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Μα όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν ακουστεί από αντιπάλους εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ολυμπιακό. Ή μήπως έχουν ξεχάσει ορισμένοι τι έλεγαν οι άνθρωποι της Ραβένα για ό,τι έζησαν στο ΣΕΦ στον δεύτερο τελικό του Τσάλεντζ Καπ Ανδρών. Εκεί που η Ευρώπη υποκλίθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί σε ένα ματς βόλεϊ. Κάτι που ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ακόμα και τώρα μνημονεύει!

Όλα αυτά τα χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο εγγυητής των επιτυχιών. Ο Μιχάλης Κουντούρης ο «στρατηγός» των τίτλων και των δεκάδων τροπαίων που έχει κατακτήσει ο σύλλογος, όσο είναι στην προεδρία του Ερασιτέχνη. Είπαμε... Αυτό που συμβαίνει είναι η ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ του Ολυμπιακού! Και όχι μόνο. Διότι το δύσκολο είναι να κατακτήσεις την κορυφή. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να παραμείνει μια ομάδα εκεί. Όχι σε ένα άθλημα, αλλά σε μια σειρά από αθλήματα. Κι αυτό το πετυχαίνει ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού. Καθημερινά ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ακόμα περισσότερο!

Το 2018 ήταν η πιο πετυχημένη χρονιά στην ιστορία του Ερασιτέχνη! Μέχρι τώρα γιατί το μέλλον προμηνύεται ακόμα πιο ΛΑΜΠΡΟ! Οι φιλοδοξίες του Ολυμπιακού δεν έχουν όρια. Ο μοναδικός του, πραγματικός, αντίπαλος είναι ίδιος του ο εαυτός. Από τη στιγμή, δε, που οι άνθρωποι που ασχολούνται με την ομάδα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να είναι η ομάδα τόσο ψηλά, παντού, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα, ένα είναι βέβαιο. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!

Διαβάστε επίσης

Το χαμόγελο του Φράνκο...

Το χαμόγελο του Φράνκο...

Ο Παύλος Σαχτούρης υποδέχθηκε τον Σολδάνο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και περιγράφει τις πρώτες εικόνες από τον Αργεντινό επιθετικό.