Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το χαμόγελο του Φράνκο...

Το χαμόγελο του Φράνκο...
Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019 - 18:17
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης η πτήση της Alitalia από τη Ρώμη προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ήμουν εκεί στην άφιξη του Φράνκο Σολδάνο. Μια νέα εμπειρία για την καριέρα του Αργεντινού επιθετικού. Τι έπαιξε ρόλο και τελικά θα φορέσει ξανά (σ.σ.: τα ίδια χρώματα έχει και η Ουνιόν Σάντα Φε) την ερυθρόλευκη φανέλα; Η θέλησή του να έρθει στην Ευρώπη, να φύγει εκτός της πατρίδας του και να κάνει το βήμα παραπάνω. Σε μια ηλικία που είναι η ιδανική για έναν Νότιο-Αμερικανό για να δοκιμάσει την τύχη του σε κάτι πιο δύσκολο!

Το ελληνικό πρωτάθλημα και η Ευρώπη είναι μεγάλη αλλαγή για τον 24χρονο επιθετικό. Θα δοκιμάσει, πλέον, τις ικανότητές του στο εξωτερικό και είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εκείνον! Αλλά από τη στιγμή που έμαθε για πρώτη φορά για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αυτή η προοπτική ήταν που τον είχε κερδίσει! Ήθελε όσο τίποτα άλλο να αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους» και να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα του. Αυτό νιώθει πώς είναι η μεταγραφή του στον Θρύλο.

Κουρασμένος από το πολύωρο ταξίδι, αλλά χαρούμενος. Και πώς να μην είναι! Το 2019 τον βρίσκει, πλέον, στην Ελλάδα. Σε μια νέα ομάδα. Μια νέα πρόκληση. Ένα νέο στοίχημα για τον ίδιο. Να δικαιώσει πάνω από όλα τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που έκαναν ό,τι χρειάζονταν για να τον φέρουν στην Ευρώπη. Να αποδείξει πώς έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού! Ο ίδιος ξέρει πολύ καλά πώς οι απαιτήσει έχουν αυξηθεί για τον ίδιο.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, μια νέα σελίδα για την καριέρα του άνοιξε. Ή πιο σωστά, ξεκίνησε εκείνος να την «γράφει»! Θέλει να είναι μια «γεμάτη» σελίδα και να συνδυαστεί με επιτυχίες για την ομάδα, με τίτλους και μέσα από αυτό να κάνει βήματα προόδου σε ατομικό επίπεδο. Ο Σολδάνο είναι παίκτης ομάδας κι αυτό μέτρησε πολύ! Δεν παίζει για τον εαυτό του, αλλά για το σύνολο. Κι αυτό ήταν που «κέρδισε» τον Πέδρο Μαρτίνς και τους «ερυθρόλευκους».

Σάστισε λίγο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τους φωτογράφους που ήταν εκεί για να καλύψουν την άφιξή του. Δεν το περίμενε κι έδειξε λίγο έκπληκτος. Αλλά κάθε λεπτό που περνούσε, αντιλαμβάνονταν ακόμα περισσότερο που έχει έρθει, τη δυναμική του Ολυμπιακού! Ένα χαμόγελο όταν πλέον μπήκε στο αυτοκίνητο με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, για να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο. Αυτό το χαμόγελο σημαίνει πολλά!

Ας τελειώσουν τα διαδικαστικά, να ανακοινωθεί από τους «ερυθρόλευκους» και θα έχουμε να πούμε και να γράψουμε πολλά. Απλά, να θυμάστε πώς ο Σολδάνο είναι πολύ μαχητικός παίκτης, «κυνηγάει» κάθε φάση, στις περισσότερες μονομαχίες με τους αντιπάλους βγαίνει νικητής, αλλά δεν «καίγεται» για την ατομική του προβολή. Πάνω από όλα η ομάδα. Κι αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Διαβάστε επίσης

Ποδαρικό με... γλέντι στο Παλέ!

Ποδαρικό με... γλέντι στο Παλέ!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για το πάρτι του Ολυμπιακού που έκανε ποδαρικό με το... δεξί στο νέο έτος και υποκλίνεται στον γίγαντα Μιλουτίνοφ.

Όταν είσαι Θρύλος, γράφεις μόνο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία!

Όταν είσαι Θρύλος, γράφεις μόνο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για το μεγαλειώδες 2018 του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Την απογείωση του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου παγκοσμίως. Εγγυητής των τεράστιων επιτυχιών ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καταλυτικός ο ρόλος του Μιχάλη Κουντούρη.