Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΘΡΥΛΕ παίξε γερά, παίξε με τσαμπουκά και ο κόσμος σου θα τραγουδά!

ΘΡΥΛΕ παίξε γερά, παίξε με τσαμπουκά και ο κόσμος σου θα τραγουδά!
Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019 - 22:04
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η νέα χρονιά ξεκινά με ντέρμπι «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη έχει το πάνω... χέρι στα ματς με τους «πράσινους». Το αυριανό είναι το υπ’ αριθμόν 15 ματς των δύο στην Ευρώπη, εκεί όπου οι μεν «ερυθρόλευκοι» μετρούν 9 νίκες, οι δε «πράσινοι» έχουν 5, αντίστοιχα. Σχεδόν νταμπλ σκορ δηλαδή... Αλλά αυτό είναι το παρελθόν. Ας έρθουμε στο παρόν, στο τώρα... Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός δεν έκανε καλή εμφάνιση και ηττήθηκε με 93-80 από τον ΠΑΟ στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Από τότε, όμως, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι καλύτερη ομάδα, έχουν ενστερνιστεί τη φιλοσοφία του κόουτς Μπλατ σε μεγάλο βαθμό, είναι στην 4η θέση στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» έχουν αλλάξει προπονητή, με τον Πιτίνο στη θέση του Πασκουάλ, αλλά παραμένουν στο 1-5 μακριά από το ΟΑΚΑ. Αυτά είναι τα δεδομένα πριν το τζάμπολ. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει αυτό το ματς, όλα αυτά δεν υπάρχουν, είναι πλέον... παρελθόν. Τι χρειάζεται να έχει μια ομάδα για να νικήσει σε ένα τέτοιο ντέρμπι; ΚΑΡΔΙΑ, ΨΥΧΗ, ΕΥΣΤΟΧΙΑ (σ.σ.: καλά ποσοστά) και ΠΑΘΟΣ! Θα είναι ένα ματς που θα πάει στη δύναμη ή πιο απλά όπως λένε και οι μπασκετικοί, θα πέσει «ξύλο» μέσα στις δύο ρακέτες.

Δεν είναι απλά θέμα διάθεσης και αποφασιστικότητας. Είναι κάτι διαφορετικό και οι οπαδοί του Ολυμπιακού περιμένουν ένα «δώρο» από την ομάδα. Μια νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο για να ξεκινήσει καλά η χρονιά. Οι παίκτες ξέρουν όλοι τι σημαίνει αυτό το ματς. Είναι σίγουρο πώς θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πανηγυρίσουν. Όλοι έχουν αντιληφθεί τη σημασία του. Και μην ξεχνάμε πώς μετά από ήττες στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός βγάζει πάντα αντίδραση κι αυτό περιμένουμε να γίνει και τώρα.

Είναι το πρώτο φετινό ματς στο ΣΕΦ ανάμεσά τους. Ο κόσμος έχει εξαντλήσει τα εισιτήρια εδώ και πάρα πολλές ημέρες. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει πώς και πώς αυτό το ματς. Όχι μόνο γιατί είναι το πρώτο στη νέα χρονιά. Αλλά γιατί υπάρχει η προσμονή και η ανυπομονησία για μια μεγάλη νίκη. Κι εδώ δεν πρέπει να πέσει κανείς στην... παγίδα. Διότι, καλώς ή κακώς, το «πρόσωπο του ματς» πριν το τζάμπολ είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Άφησε τον Ολυμπιακό για να πάει στον Παναθηναϊκό. Αυτό έγινε.

Όσοι, λοιπόν, θα είναι στις κερκίδες του ΣΕΦ δεν πρέπει σε καμμιά στιγμή να ρίξουν εκεί την προσοχή τους. Αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος με τη φωνή και τα συνθήματα να δώσει ώθηση στην ομάδα για να πετύχει αυτή τη σημαντική νίκη. Δεν πρέπει να εστιάσει κανείς την προσοχή του στον Παπαπέτρου. Πρέπει να είναι σαν να μην υπάρχει. Να μην πέσει κανείς σε αυτό το... έργο. Να μην τον... βλέπουν όσοι θα είναι στο ΣΕΦ. Να περάσει... απαρατήρητος και για τον κόσμο. Λες και δεν αγωνίζεται.

Όπως λένε και οι στίχοι του συνθήματος: ΘΡΥΛΕ παίξε γερά, παίξε με τσαμπουκά και ο κόσμος σου θα τραγουδά!

Διαβάστε επίσης

Ποδαρικό με... γλέντι στο Παλέ!

Ποδαρικό με... γλέντι στο Παλέ!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για το πάρτι του Ολυμπιακού που έκανε ποδαρικό με το... δεξί στο νέο έτος και υποκλίνεται στον γίγαντα Μιλουτίνοφ.

Το σήμα στην καρδιά!

Το σήμα στην καρδιά!

Ο Παύλος Σαχτούρης βγάζει το... καπέλο στον Κώστα Παπανικολάου, τον παίκτη που κάνει τα πάντα. Κι όταν χρειάζεται, παίρνει την ομάδα πάνω του...

Το χαμόγελο του Φράνκο...

Το χαμόγελο του Φράνκο...

Ο Παύλος Σαχτούρης υποδέχθηκε τον Σολδάνο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και περιγράφει τις πρώτες εικόνες από τον Αργεντινό επιθετικό.

Όταν είσαι Θρύλος, γράφεις μόνο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία!

Όταν είσαι Θρύλος, γράφεις μόνο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για το μεγαλειώδες 2018 του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Την απογείωση του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου παγκοσμίως. Εγγυητής των τεράστιων επιτυχιών ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καταλυτικός ο ρόλος του Μιχάλη Κουντούρη.