Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός τη δουλειά του, σερί νίκες ως το τέλος και μετά… ταμείο!

Ο Ολυμπιακός τη δουλειά του, σερί νίκες ως το τέλος και μετά… ταμείο!
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 - 21:55
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο Κύπελλο με την Ξάνθη, στα Πηγάδια, ήταν καθαρά απόρροια της μεγάλης διακοπής λόγω των εορτών. Φάνηκε αυτό στη Λιβαδειά. Εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν απόλυτα. Έκαναν ένα από τα καλύτερα ημίχρονά τους στη φετινή σεζόν. Με 9 τελικές εκ των οποίων 5 στο τέρμα και 67% κατοχή μπάλα. Και συνολικά στο ματς 20 τελικές, 13 στο τέρμα! Υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας. Με τον Μπάγιτς να κάνει 11 επεμβάσεις στη Λιβαδειά. Μια πολύ καλή εμφάνιση που πιστοποίησε αυτό που λένε όλοι στην Ελλάδα. Πώς ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα.

Το γαμώτο είναι πώς παρότι οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν όλα τα παραπάνω, δεν είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αλλά στο -8 από την πρώτη θέση. Γιατί; Ένα ματς είναι που έχει δημιουργήσει αυτή την κατάσταση. Ένα ματς που η ατυχία ήταν αυτή που πλήρωσε ο Ολυμπιακός. Με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί που δεν έμπαινε με τίποτα η μπάλα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κοιτώντας το ματς του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, ο Αστέρας είχε 9 τελικές στο πρώτο ημίχρονο, 7 στο τέρμα, ο ΠΑΟΚ μόλις μια τελική, αλλά το αποτέλεσμα ήταν 0-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς είχε άλλη εικόνα. Λες και ήταν «ματιασμένοι» οι παίκτες του Αστέρα. Ο ΠΑΟΚ έκανε τέσσερις τελικές, όλες στο τέρμα και πέτυχε τρία γκολ. Το τρίτο ήταν αυτογκόλ των Αρκάδων που έπαιζαν και με παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή του Μάτος! Μετά πώς να μην λες ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι η… τύχη του! Τι να λέμε τώρα. Οι άλλοι σε δύο ματς έχουν δεχθεί πάνω από 8 τελικές στο τέρμα, σε Καραϊσκάκη και Τρίπολη, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα. Και έτσι, μετά από 15 ματς, στα μισά του… δρόμου, ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος πίσω από την ομάδα που συμπαθεί η… εξυγίανση!

Μένουν ακόμα 15 ματς. Τι μπορεί να γίνει; Ο Ολυμπιακός αυτό που πρέπει να κάνει είναι να συνεχίσει το ίδιο δυνατά, να κάνει σερί νικών ως το φινάλε. Και στο τέλος θα γίνει ταμείο. Εάν κάνει άλλες 15 νίκες, θα δούμε τι θα γίνει. Αυτό πρέπει να κάνει ως την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Να πετυχαίνει μόνο νίκες. Στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει. Η εικόνα της ομάδας, πάντως, βγάζει υγεία, ο κόσμος είναι ικανοποιημένος με ό,τι βλέπει από τους «ερυθρόλευκους» του Πέδρο Μαρτίνς. Κόσμος και ομάδα κοντά, η στήριξη είναι τεράστια και αυτό δίνει δύναμη στους παίκτες του Μαρτίνς για να συνεχίσουν έτσι.

Με την επιστροφή του Λάζαρου, του Ποντένσε, του Ομάρ, του Σισέ, με τον Μασούρα που έχει ήδη μπει στην ομάδα και τον Σολδάνο που έρχεται, το μόνο βέβαιο είναι πώς ο Ολυμπιακός θα παίξει ακόμα καλύτερη μπάλα. Αυτό έχει σημασία. Να προσφέρει θέαμα, να κάνει μόνο νίκες και θα δούμε. Δεν γίνεται οι άλλοι να πάνε έτσι ως το τέλος, όση… εξυγίανση και τύχη κι αν έχουν μαζί τους.

Διαβάστε επίσης

Το σήμα στην καρδιά!

Το σήμα στην καρδιά!

Ο Παύλος Σαχτούρης βγάζει το... καπέλο στον Κώστα Παπανικολάου, τον παίκτη που κάνει τα πάντα. Κι όταν χρειάζεται, παίρνει την ομάδα πάνω του...