Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο μεγαλύτερος ΑΘΛΟΣ μέχρι τον επόμενο...

Ο μεγαλύτερος ΑΘΛΟΣ μέχρι τον επόμενο...
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 - 21:48
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ορισμένες φορές στο μπάσκετ δεν μετρούν τα χρήματα ή πόσο καλή είναι μια ομάδα. Μετράει εκείνη η ομάδα που έχει αθλητές με καρδιά και ψυχή! Όταν, δε, υπάρχει αυτός ο συνδυασμός, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι «εκρηκτικό»! Όπως έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στη Χαλκίδα. Εκεί οι κοπέλες του Ολυμπιακού στο μπάσκετ Γυναικών έγραψαν ιστορία! Δεν πέτυχαν μια απλή νίκη, αλλά έναν μπασκετικό ΑΘΛΟ!

Νίκησαν τη φιναλίστ της περσινής σεζόν στην Ευρωλίγκα, την ουγγρική Σοπρόν. Με μια άμυνα που ήταν αν μη τι άλλο εκπληκτική για το επίπεδο αυτό! Δέχθηκαν μόλις 52 πόντους. Προσέξτε... Στην πρώτη περίοδο 14, στη δεύτερη και την τρίτη από 11 και στην τέταρτη 16 πόντους, αντίστοιχα. Κι αυτό είναι επίτευγμα για τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που πέρσι συμμετείχε στον τελικό, αλλά δεν μπορούσε να κοντράρει την Εκατερίνμπουργκ και κατέκτησε τη δεύτερη θέση!

Αυτή, λοιπόν, την ομάδα ο Ολυμπιακός τη νίκησε... Δεν την νίκησε απλά. Πέτυχε μια εμφατική νίκη. Μάλιστα, έφτασε να προηγείται και με 16 πόντους διαφορά κόντρα στην ουγγρική ομάδα. Ο Ολυμπιακός φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα των Γυναικών. Έκανε την υπέρβαση με την πρόκριση στον όμιλο, αποκλείοντας την πανάκριβη Βίσλα Κρακοβίας. Έφτασε πολύ κοντά στη νίκη σε αρκετές περιπτώσεις. Κόντρα στην Ντιναμό Κουρσκ, ομάδα του περσινού Φάιναλ 4. Το πάλεψαν εκτός έδρας με την Καρόλο, ενώ με την Αβενίδα για ένα ριμπάουντ έχασαν τη νίκη. Ήταν άκρως ανταγωνιστικές στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρμπαχτσε και κόντρα στην Σοπρόν, τα κατάφεραν!

Τι άλλαξε στην πορεία, παιχνίδι με το παιχνίδι, για τις «ερυθρόλευκες»; Αφενός η παρουσία της Άννας Νίκης Σταμολάμπρου, καθώς λύθηκε στην πορεία το θέμα της. Ήρθε και η Ιβάνα Τίκβιτς που ακόμα ψάχνει το ρόλο της, αλλά δίνει βοήθειες με το ύψος της. Το σημαντικότερο όμως είναι άλλο... Κάθε ματς που περνάει, τα κορίτσια κερδίζουν πόντους στον τομέα της εμπειρίας.

Για όσους δεν ξέρουν, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον όμιλο είναι ομάδες με μπάτζετ αρκετών εκατομμυρίων. Όλα αυτά έχουν, επιπλέον, να ξεπεράσουν οι κοπέλες του Γιώργου Παντελάκη. Κι όσο περνάει ο καιρός, κάνουν σημαντικά βήματα προόδου. Όπως έχει πει και ο Νίκος Γκάλης «αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη μέχρι την επόμενη»... Το παραφράζω και γράφω πώς αυτός ο ΑΘΛΟΣ είναι ο μεγαλύτερος μέχρι τον επόμενο! Διότι θα έρθει κι άλλο, είναι δεδομένο.

Υ.Γ. Σκεφτείτε πώς ο Ολυμπιακός παίζει το ένα ματς στο ΣΕΦ, το άλλο στη Χαλκίδα. Ουσιαστικά δεν έχει μια στάνταρ έδρα. Κι αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την αξία της νίκης του.

Διαβάστε επίσης