Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μα γιατί τόσο… άγχος; Χάθηκε η σιγουριά;

Μα γιατί τόσο… άγχος; Χάθηκε η σιγουριά;
Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 - 23:11
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μια ακόμα αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα με τα ματς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ να διεξάγονται την ίδια ημέρα. Προηγήθηκε αυτό στους «Ζωσιμάδες» κι ακολούθησε εκείνο στην Τούμπα. Στο μεν πρώτο, του Ολυμπιακού, σφύριξε ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), στο δε δεύτερο, του ΠΑΟΚ, ο… κορυφαίος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου). Δύο διεθνείς διαιτητές που σφύριξαν με εντελώς διαφορετικά κριτήρια.

Στα Γιάννινα με τον Ολυμπιακό να έχει 70% κατοχή μπάλας, τα φάουλ των δύο ομάδων ήταν 18 για τον ΠΑΣ και 16 για τους «ερυθρόλευκους». Εάν το αναλύσουμε με… αριθμούς, οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την μπάλα στα πόδια τους για περισσότερα από 60 λεπτά, εκείνων των Ιωαννίνων λιγότερα από 30. Υπερδιπλάσια η κατοχή για τον Ολυμπιακό, αλλά τα φάουλ ήταν σχεδόν τα ίδια! Τουλάχιστον αυτά που υπέδειξε ο Παπαδόπουλος.

Πώς να μην λένε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μετά πώς υπάρχουν άλλα κριτήρια και… συμπεριφορές από τους διαιτητές; Με αυτά που βλέπουν πώς να μην αντιδρούν! Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο. Έχει συμβεί πολλάκις στη φετινή σεζόν. Στους «Ζωσιμάδες» ο διεθνής Παπαδόπουλος δεν άφησε το πλεονέκτημα σε μια φάση που έβγαινε στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός, για να δώσει μια κάρτα! Άκουσον-άκουσον! Δεν καταλόγισε το φάουλ του Σιόντη που μάρκαρε από πίσω τον Φορτούνη, μπροστά στα… μάτια του, στο 77'! Δεν είδε το πέναλτι του Λίλα στον Χριστοδουλόπουλου, στο 83'; Για τα φάουλ τι να λέμε τώρα; Το αναλύσαμε παραπάνω.

Στη δε Τούμπα, λίγη ώρα πιο μετά, ο… κορυφαίος Σιδηρόπουλος «τελείωσε» το ματς στο 41'. Σε μια φάση που ο Μακρύλλος δεν βλέπει τον αντίπαλο του, τον Μπίσεσβαρ, που πάει για την μπάλα και που δεν κάνει φάουλ για να κόψει τον αντίπαλο, ο εκ Δωδεκανήσων ρέφερι βγάζει για πλάκα την δεύτερη κίτρινη και αφήνει τον Πανιώνιο με 10, πριν συμπληρωθεί το ημίχρονο. Και προσέξτε! Το φάουλ που έκανε ο παίκτης του Πανιώνιου, δεν γίνεται ενώ εκείνος είναι σε φάση άμυνα, αλλά σε επίθεση των φιλοξενούμενων που ο Μακρύλλος έχασε τον έλεγχο της μπάλας! Αλλά ο Σιδηρόπουλος, χωρίς… σκέψη, αμέσως έβγαλε τη δεύτερη κίτρινη!

Μετά από όλα αυτά, ενώ απομένουν 14 ματς για το φινάλε της σεζόν, μια απορία την έχω! Γιατί τόσο… άγχος; Δεν έχουν τελειώσει όλα; Δεν λένε όλοι πώς ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα; Διότι με όσα βλέπουμε, η… εξυγίανση δεν κάνει ούτε… ρεπό! Συνεχίζει το έργο της ακάθεκτη. Και θα συνεχίσει έτσι. Έναν… φόβο τον έχουν όλοι τους! Γιατί εάν γίνει μια… στραβή, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια. Αυτό το… άγνωστο είναι που έχει δημιουργήσει ένα περαιτέρω «άγχος» και βλέπουμε όσα βλέπουμε!

Εάν δεν έχει τελειώσει τίποτα σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, βλέπω από εδώ και πέρα να έχουμε ακόμα καλύτερες… ομορφιές. Έχουν πολλά να δουν ακόμα τα μάτια μας. Δεν εξηγούνται αλλιώς όλες αυτές οι… συμπεριφορές! Ένα, όμως, είναι δεδομένο. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να παλεύει. Θα συνεχίσει να προσπαθεί. Να κάνει τη δουλειά του. Τρεις νίκες έχουν γίνει ήδη και μένουν άλλες δεκατέσσερις. Ας κάνουν αυτό το σερί οι «ερυθρόλευκοι» και θα δούμε μετά τι θα γράψει η βαθμολογία.

Το σίγουρο είναι ένα. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει ένα δικό του σερί με νίκες. Κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλο… άγχος στους άλλους! Και βλέπουμε όσα βλέπουμε... Μια ομάδα να παίζει την καλύτερη μπάλα, να το λένε και οι αντίπαλοί της, αλλά να παραμένει εκεί που είναι. Γιατί ο αντίπαλός της δεν χάνει βαθμούς. Έτσι θέλει η… εξυγίανση, έτσι γίνεται…

Υ.Γ. Στο καλύτερο σημείο της σεζόν ο Χριστοδουλόπουλος ξαναβρήκε ρυθμό. Κάτι πολύ σημαντικό και για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό. Η συνεργασία του με Φορτούνη και Ποντένσε κάνει τη διαφορά. Κι αυτή η τριάδα κάνει «παπάδες». Όσο θα περνάει ο καιρός, θα «δένει» ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε επίσης

Βλέπει πράσινα και αφηνιάζει!

Βλέπει πράσινα και αφηνιάζει!

Ο Ολυμπιακός μετρά 39 σερί νίκες με τον ΠΑΟ σε επίπεδο Ερασιτέχνη με αφετηρία τον Απρίλιο του 2015. Και θα συνεχίσει. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.