Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βλέπεις Ολυμπιακό και το απολαμβάνεις!

Βλέπεις Ολυμπιακό και το απολαμβάνεις!
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 - 22:38
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ένα ακόμα ματς που ο Ολυμπιακός έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών ήταν το χθεσινό για το Κύπελλο Ελλάδας. Μια ακόμα ποδοσφαιρική «παράσταση» καθώς είτε το παρακολουθήσατε από τις κερκίδες του Καραϊσκάκη, είτε από τους τηλεοπτικούς δέκτες, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο! Απόλαυση να βλέπεις αυτή την ομάδα να παίζει τόσο ωραία μπάλα παρότι είχε στην ενδεκάδα της πολλές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς στο πρωτάθλημα.

Όπως και να έχει όμως, όσες αλλαγές κι αν υπάρχουν στο αρχικό σχήμα, όσα νέα πρόσωπα κι αν μπαίνουν σε αυτό, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει φτιάξει μια ομάδα με πολύ γερές βάσεις. Μια ομάδα που μοιάζει με μια καλοκουρδισμένη «μηχανή», η οποία όχι μόνο δεν έχει αυξομειώσεις στην απόδοση της όταν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα αλλά είναι το ίδιο δυνατή και αποτελεσματική!

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει φτιάξει ένα σύνολο που έμαθε να κυριαρχεί, ανεξαρτήτως μονάδων! Μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, μια ομάδα που προσφέρει θέαμα, μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις. Μια ομάδα που βγάζει εκπληκτικούς αυτοματισμούς και συνεργασίες στο παιχνίδι της, σε σημείο που και οι αντίπαλοί της παρακολουθούν ό,τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο για να αντιδράσουν! Όπως έγινε στο χθεσινό ματς, όπου σε πολλές περιπτώσεις.

Θα σταθώ μονάχα σε δύο αριθμούς για να καταλάβουν όλοι όσα περιγράφω παραπάνω. Τελειώνει το πρώτο ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης» χθες βράδυ και ο Ολυμπιακός έχει απέναντι σε μια καλή ομάδα, 73% κατοχή μπάλας, 10 τελικές εκ των οποίων οι 7 στο τέρμα, ενώ ο Ζίβκοβιτς έχει 6 επεμβάσεις, εκ των οποίων τουλάχιστον 4 ήταν σωτήριες για να είναι το σκορ μόνο 1-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων». Όλα τα άλλα περιττεύουν και δεν έχει σημασία να τα αναλύσουμε περαιτέρω. Οι αριθμοί «μιλούν» πάντα από μόνο τους.

Ή η φάση του δεύτερου γκολ που η μπάλα έχει «κρυφτεί»! Όλα αυτά με την ενδεκάδα του Ολυμπιακού να έχει σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς πρωταθλήματος μόλις κατά τα 4/11. Στο ματς του Κυπέλλου υπήρχαν 7 «νέα» πρόσωπα! Κι όμως δεν φάνηκε να υπάρχει καμμιά απολύτως διαφορά. Μεγάλο «λίφτινγκ» στην ενδεκάδα μεν, αναλλοίωτη η εικόνα της ομάδας και το ποιοτικό ποδόσφαιρο που έπαιξε δε!

Κάθε ημέρα που θα περνά ο Ολυμπιακός θα γίνεται ακόμα καλύτερος. Αυτή την ομάδα γουστάρεις να την παρακολουθείς, το απολαμβάνεις. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο κόντρα σε όλους και σε όλους. Κόντρα στην... εξυγίανση, στα «μπλόκα» που διαρκούν στήνουν στο δρόμο της, σε ανίκανους διαιτητές και βοηθούς που δεν βλέπουν ούτε στο... μισό μέτρο τις παραβάσεις!

Όμως καθημερινά η ομάδα αυτή βελτιώνεται. Ήδη με την προσθήκη του Μασούρα για τον οποίο έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής ενισχύθηκε. Ο Σολδάνο έκανε ντεμπούτο και θα αυξάνεται σιγά-σιγά ο χρόνος του. Τώρα ήρθε και ο Ζιλ Ντίας, ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με το θέμα του τερματοφύλακα. Αλλά το σίγουρο είναι ένα. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του συνεχίζουν τη δουλειά, αποφασισμένοι να πετύχουν ό,τι καλύτερο. Κι αυτό πρέπει να το έχουν όλοι στο μυαλό τους και να είναι πάντα δίπλα στην ομάδα.

Υ.Γ. Ο 12ος παίκτης θα δώσει δυναμικά το «παρών» και στην Τρίπολη. Ασπίδα για την ομάδα, στο πλευρό της, για να της δώσει ώθηση για μία ακόμα νίκη. Μια γροθιά όλοι μαζί. Έτσι δεν μπορούν να σταματήσουν με τίποτα τον Ολυμπιακό!

Διαβάστε επίσης

Jogo Bonito!

Jogo Bonito!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για το «όμορφο ποδόσφαιρο» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την ομάδα που παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα.

Βλέπει πράσινα και αφηνιάζει!

Βλέπει πράσινα και αφηνιάζει!

Ο Ολυμπιακός μετρά 39 σερί νίκες με τον ΠΑΟ σε επίπεδο Ερασιτέχνη με αφετηρία τον Απρίλιο του 2015. Και θα συνεχίσει. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.