Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η υπόκλιση των αντιπάλων του, ΠΑΡΑΣΗΜΟ του!

Η υπόκλιση των αντιπάλων του, ΠΑΡΑΣΗΜΟ του!
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 - 01:07
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Τι θέλει να βλέπει ο φίλαθλος του Ολυμπιακού; Ωραίο και θεαματικό ποδόσφαιρο! Η φετινή ομάδα των «ερυθρολεύκων» ανταποκρίνεται απόλυτα στο αιώνιο αίτημα του κόσμου. Παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και όσοι είναι στις εξέδρες, απολαμβάνουν ό,τι βλέπουν. Η αναγνώριση πλέον είναι καθολική. Κι αυτό δεν το λένε μόνο όσοι φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού! Το λένε οι αντίπαλοί του… Το είπε και την Κυριακή το βράδυ και ο Γιώργος Παράσχος. Με τον δικό του τρόπο, με το μάτι του προπονητή που προσεγγίζει αλλιώς ένα ματς.

Η φράση του «ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που μας πίεσε τόσο» σημαίνει πολλά, πάρα πολλά. Είναι παράσημο για την προσπάθεια και τη δουλειά που κάνουν καθημερινά ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του. Με τον τεχνικό του Αστέρα Τρίπολης να συμπληρώνει ακόμα: «ο φετινός Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ καλός»! Πόσο μεγάλη αξία έχουν όλα αυτά τα λόγια. Τεράστια!

Έχουν προηγηθεί οι δημόσιες τοποθετήσεις του Γιώργου Δώνη, του Παναγιώτη Κονέ, του Τραϊανού Δέλλα, του Μάκη Χάβου! Αντιπάλων του Ολυμπιακού. Κι αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην εικόνα και το ποδόσφαιρο που παίζουν οι «ερυθρόλευκοι». Η μέγιστη αναγνώριση και μια μορφή υπόκλισης στους «ερυθρόλευκους»! Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο έπαθλο για την προσπάθεια του Θρύλου φέτος. Μετά το ματς με την Μίλαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αναφερθεί στο πρωτάθλημα. Μιλώντας στα αποδυτήρια στους παίκτες είχε αναφέρει πώς εάν κάνουν μόνο νίκες στο πρωτάθλημα ως το τέλος, μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο.

Από εκεί το βράδυ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να δώσουν 17 ματς για τη φετινή Σούπερ Λίγκα. Ήδη έχουν πετύχει 4 σερί νίκες και συνεχίζουν. Στο επόμενο πέντε ματς, τα τέσσερα είναι στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και ένα μακριά από αυτό, στην Τούμπα! Αλλά εκεί θα είναι μια άλλη ιστορία. Με ξένο διαιτητή και χωρίς… εξυγίανση! Για να μην υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας για να σταματήσει τον Ολυμπιακό!

Ήδη 4 νίκες και έχει και συνέχεια… Τι έμεινε; Δεκατρία ματς εκ των οποίων, στα επόμενα έντεκα τα επτά είναι εντός έδρας και εννέα –συνολικά- στο Λεκανοπέδιο! Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ θα δώσει έξι εκτός έδρας ματς, εκ των οποίων τρία στην Αθήνα ενώ έχει να πάει σε Αγρίνιο, Ξάνθη και Λάρισα! Για να δούμε τι θα δούμε… Γιατί οι «ερυθρόλευκοι» ημέρα με την ημέρα είναι καλύτεροι και το ποδόσφαιρό του προκαλεί το θαυμασμό όλων!

Μένουν ακόμα 13 ματς ως το τέλος και η… εξυγίανση έχει ακόμα μεγάλη αγωνία! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, με τις αναμετρήσεις στις τρεις επόμενες αγωνιστικές.

Υ.Γ. 1 Ο Ποντένσε έκανε απίστευτα πράγματα στη φάση του 71ου λεπτού… Βάλτε ρε Ντανιέλ να γράψεις ιστορία, με το γκολ της χρονιάς στη Σούπερ Λίγκα!

Υ.Γ. 2 Οι συνεργασίες του Φορτούνη με τον Χριστοδουλόπουλου είναι λες και παίζουν χρόνια μαζί. Ο ένας καταλαβαίνει τον άλλο, πριν ξεκινήσει η φάση.

Υ.Γ. 3 Άλλο ένα ματς που ο Γκιλιέρμε δέσποζε με την παρουσία του. Ήταν κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου. Τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Υ.Γ. 4 Ήρθαν ο Μασούρας και ο Ντίας, θα δώσουν πολλά, αλλά την ίδια στιγμή πετάνε «φωτιές» ο Λάζαρος και ο Ποντένσε. Λογικό να τρίβει τα χέρια του ο Μαρτίνς!

Υ.Γ. 5 Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν είναι απλά ο 12ος παίκτης. Είναι κάτι παραπάνω. Απίστευτη ώθηση και πάλι στην ομάδα για να πάρει το «διπλό» στην Τρίπολη.

Υ.Γ. 6 Η παρουσία του Λοντίγκιν θα ωφελήσει και τον ίδιο και τον Σα. Είναι μαθημένος στην πίεση του πρωταθλητισμού από τη θητεία του στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Υ.Γ. 7 Τα λέμε...

Διαβάστε επίσης

Jogo Bonito!

Jogo Bonito!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για το «όμορφο ποδόσφαιρο» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την ομάδα που παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα.

Η ερυθρόλευκη ΤΡΕΛΑ σπάει όλα τα «μπλόκα»!

Η ερυθρόλευκη ΤΡΕΛΑ σπάει όλα τα «μπλόκα»!

Ο Παύλος Σαχτούρης σχολιάζει. Η… εξυγίανση δεν χαλαρώνει, αλλά ο Ολυμπιακός δεν σταματά να νικά. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αυτό που απολαμβάνουμε να βλέπουμε!

Βλέπει πράσινα και αφηνιάζει!

Βλέπει πράσινα και αφηνιάζει!

Ο Ολυμπιακός μετρά 39 σερί νίκες με τον ΠΑΟ σε επίπεδο Ερασιτέχνη με αφετηρία τον Απρίλιο του 2015. Και θα συνεχίσει. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.