Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Jogo Bonito!

Jogo Bonito!
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 - 08:36
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μια ακόμα βραδιά ήταν αυτής της Τετάρτης που όσοι βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν τυχεροί. Είναι άλλη η μαγεία να βλέπεις έναν αγώνα από τις κερκίδες, σε σχέση με τον τηλεοπτικό δέκτη. Το γήπεδο είναι μια.. ιεροτελεστία. Να πας, να πάρεις θέση στην κερκίδα, να φωνάξεις, τα τραγουδήσεις για τον Ολυμπιακό. Και τι περιμένεις; Ωραία μπάλα, θέαμα, γκολ... Όλα αυτά τα προσφέρει ο φετινός Ολυμπιακός. Η ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Κάθε ημέρα που περνά ο Πορτογάλος τεχνικός βάζει ένα ακόμα λιθαράκι σε αυτό το «οικοδόμημα»! Μια ομάδα που γίνεται όλο και καλύτερη, που προοδεύει, που ο κόσμος γουστάρει να την βλέπει!

Jogo Bonito! Όμορφο ποδόσφαιρο... Μα αυτό κάνει ο Ολυμπιακός. Μια ομάδα που γεμίζει τον οπαδό της. Είτε την παρακολουθεί από κοντά, είτε από απόσταση, αυτό που βλέπει ο καθένας, το απολαμβάνει, διασκεδάζει με την εικόνα των «ερυθρολεύκων». Σκεφτείτε ότι φέτος έχει ακουστεί αρκετά το σύνθημα: «Έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό!» Γιατί συμβαίνει αυτό; Κι όμως δεν είναι μια απλή φράση.

Είναι μια φράση με πολλά νοήματα. Στο φινάλε της περασμένης σεζόν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε πει στους παίκτες του Ολυμπιακού πώς εάν χρειαστεί, θα χτίσει μια ομάδα από την αρχή, θα δημιουργήσει μια ομάδα που οι οπαδοί της θα την απολαμβάνουν. Κι αυτό έγινε! Το βλέπουμε εμείς όλοι μας, αλλά το λένε και από την άλλη πλευρά.

Όταν ακούς από προπονητές, πρώην και νυν αντιπάλους, να υποκλίνονται στον Ολυμπιακό, να τονίζουν κατ’ επανάληψη πώς παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, βρε αδερφέ κάτι καλό υπάρχει, μια καλή μαγιά... Αυτό που έχει δημιουργηθεί είναι εξαιρετικό και το αποτέλεσμα το επιβεβαιώνει. Δεν είναι κάτι ευκαιριακό, κάτι που μπορεί να κρατήσει για λίγο καιρό. Η φετινή ομάδα και ο Πέδρο Μαρτίνς βάζουν τις βάσεις όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο.

Δεν είναι κάτι πρόσκαιρο, είναι κάτι που θα έχει σίγουρα και συνέχεια. Η οποία μόνο καλύτερη από το τώρα μπορεί να είναι. Νομοτελειακό. Όταν κάνεις μικρά μεν, σε στέρεες βάσεις δε βήματα προς τα μπροστά, «χτίζεις» για το παρόν και για το μέλλον. Αυτό και είναι μεγάλη επιτυχία, μεγάλη υπόθεση. Όχι μόνο η επιτυχία, αλλά και το χρονικό διάστημα που έρχεται αυτή. Επιτυχία δεν είναι μόνο ο τίτλος, είναι και η καλή μπάλα. Ειδικά όταν απευθύνεσαι σε ένα απαιτητικό κοινό, όπως είναι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που έχουν μεγάλες απαιτήσεις από την ομάδα τους.

Τώρα έρχεται μια περίοδος εξετάσεων. Την πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός είχε μια σειρά δύσκολων αγώνων στη σεζόν, πριν από μερικούς μήνες, αντίπαλός του ήταν ένας αστάθμητος παράγοντας. Η τύχη ή πιο σωστά η ατυχία! Τώρα, πια, έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός να τον νικήσει κι αυτό, να τον βάλει στην άκρη! Τώρα οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κάνουν αυτό που πρέπει. Να παίξουν ξανά ωραία μπάλα και να το συνδυάσουν με νίκες. Εάν το κάνουν σωστά, δεν έχουν αντίπαλο. Εξάλλου, στα προσεχή ματς με τις ομάδες της πεντάδας στο πρωτάθλημα θα οριστούν ξένοι διαιτητές. Κι αυτό λέει πολλά.

Το -8 από την πρώτη θέση παραμένει. Οι λόγοι είναι προφανείς, αλλά μια λέξη είναι ικανή να περιγράψει το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί... εξυγίανση!

Από το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου, μετά το ματς με την Μίλαν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε τονίσει στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης» σε όλους πώς εάν ο Ολυμπιακός κάνει μόνο νίκες ως το τέλος, όλα γίνονται! Δεκαεπτά νίκες στη σειρά. Οι πέντε έχουν ήδη κατακτηθεί. Μένουν άλλες 12! Κι αν έρθουν αυτές, για να δούμε τι θα δείξει στο τέλος ο πίνακας!

Το ευχάριστο για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι πώς στο ρόστερ αυτής της ομάδας υπάρχουν πολλοί αρτίστες της μπάλας. Βιρτουόζοι με την στρογγυλή «θεά»! Όταν όλοι τους κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, βλέπουμε αυτό που θέλουμε όλοι... Jogo Bonito!

Διαβάστε επίσης

Η ερυθρόλευκη ΤΡΕΛΑ σπάει όλα τα «μπλόκα»!

Η ερυθρόλευκη ΤΡΕΛΑ σπάει όλα τα «μπλόκα»!

Ο Παύλος Σαχτούρης σχολιάζει. Η… εξυγίανση δεν χαλαρώνει, αλλά ο Ολυμπιακός δεν σταματά να νικά. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αυτό που απολαμβάνουμε να βλέπουμε!