Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με πάθος, δύναμη, καρδιά... και για τα 21 παιδιά!

Με πάθος, δύναμη, καρδιά... και για τα 21 παιδιά!
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 - 11:05
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το αποψινό είναι από τα ματς που δεν θα κριθεί μόνο σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο. Υπάρχουν πολλοί και αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα. Στοιχεία που είναι ικανά να κάνουν τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός πάει φέτος στη Θεσσαλονίκη, στο -6 από τον ΠΑΟΚ. Το κυριακάτικο ματς στην Τούμπα έχει τον χαρακτήρα του «τελικού» στο φετινό πρωτάθλημα για τους «ερυθρόλευκους». Νίκη και μένουν «ζωντανοί» στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλιώς...

Με όσα έχουμε δει στην Ελλάδα από την... εξυγίανση, εάν η διαφορά δεν μειωθεί, δεν θα υπάρχει ελπίδα. Ο ΠΑΟΚ παίζει για δύο αποτελέσματα, αλλά έχω την αίσθηση πώς ο Ολυμπιακός θα νικήσει στην Τούμπα! Δεν υπάρχει γιατί και πώς σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Είναι κάτι που όλη η ερυθρόλευκη οικογένεια περιμένει πώς και πώς. Είναι και αυτές οι ημέρες που αυτή η νίκη, εάν έρθει, θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Θα αφιερωθεί στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων παιδιών της τραγωδίας της Θύρας 7, οπότε θα έχει ανεκτίμητη αξία.

Εγώ, πάντως, θα παραθέσω 7 λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει και θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνει...

1 Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σε μεγάλη φόρμα, στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς. Σε μια εποχή που είναι συνεχόμενα τα σημαντικά ματς, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να δείξουν πώς όλα όσα έχουν πει κυρίως οι αντίπαλοί τους, είναι αυτά που ισχύουν.

2) Στον πρώτο γύρο, ναι μεν το ματς διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά η διαφορά των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο ήταν πολύ μεγάλη. Ένας Ολυμπιακός που έπαιξε κυριαρχικό ποδόσφαιρο, ένας ΠΑΟΚ που για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ματς δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Το γεγονός ότι κέρδισε οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην τύχη, το παραδέχθηκε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

3) Η εξέλιξη του Ολυμπιακού από εκείνη την ημέρα είναι κατακόρυφη προς τα πάνω. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι η ομάδα που έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο. Ειδικά εάν αναλογιστούμε πώς πρόκειται για ένα σύνολο που το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε ριζικά και μέσα σε σύντομο διάστημα παίζει πολύ ωραίο, επιθετικό, θεαματικό ποδόσφαιρο.

4) Το DNA του νικητή. Με αυτό είναι ποτισμένη η ερυθρόλευκη. Όταν κάποιος φορά αυτή τη φανέλα γίνεται μονομιάς ακόμα καλύτερος από ό,τι είναι, αποκτά τη νοοτροπία του νικητή. Η οποία σε συνδυασμό με τα ατομικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε παίκτη και τις ικανότητές του, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» μείγμα.

5) Η καλύτερη απάντηση στην... εξυγίανση. Με όσα έχουν γίνει φέτος, ειδικά στο θέμα της διαιτησίας, θα είναι μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό ένα τρίποντο στην Τούμπα. Με τον Ισπανό Χεσούς Χιλ Μανθάνο να σφυρίζει. Υψηλού επιπέδου διαιτητής, όχι μόνο στη χώρα του αλλά και την ΟΥΕΦΑ. Ό,τι βλέπει, το υποδεικνύει. Δεν θα δούμε απίθανα πράγματα, πέναλτι εκτός περιοχής και τα τραβήγματα μέσα σε αυτή, θα τα δώσει!

6) Για τα 21 αδικοχαμένα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7. Θα είναι ιδανικό να έρθει αυτή την ημέρα μια τόσο σπουδαία μνήμη, ώστε να πανηγυρίσουν και εκεί μαζί με όλους, από τη Θύρα 7 των Ουρανών και

7) Επειδή αυτή η ομάδα είναι μια οικογένεια. Όλοι για έναν κι ένας για όλους! Όταν είσαι ενωμένος, μια γροθιά, γίνεσαι ακόμα πιο δυνατός, πιο αποφασιστικός και πετυχαίνεις τον στόχο που έχει θέσει, είτε βραχυπρόθεσμα, είτε μακροπρόθεσμα.

Ας δούμε ένα καλό ματς κι ας νικήσει αυτός που το θέλει περισσότερο. Ξέρουμε ποιος είναι. Δεν λέω για τον καλύτερο, διότι στον πρώτο γύρο δεν νίκησε ο καλύτερος.

Θρύλε παίξε γερά, παίξε με τσαμπουκά, για να γίνει αυτό που φώναζε ο κόσμος «Διπλό μέσα στην Τούμπα»!

Διαβάστε επίσης

Έτσι θα τελειώσει αυτή η παρωδία!

Έτσι θα τελειώσει αυτή η παρωδία!

Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και δεν αξίζει να τους δώσεις καμία αξία πλέον. Ας μείνουν μόνοι, να παίζουν μόνοι, να χαίρονται μόνοι τους... Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

«Me llamo Soldano, Franco Soldano*!»

«Me llamo Soldano, Franco Soldano*!»

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τον Αργεντινό επιθετικό που συστήθηκε με το δικό τρόπο στον κόσμο του Θρύλου και το ελληνικό κοινό.