Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν «πολέμησε», όμως δεν είναι λύση η ισοπέδωση!

Δεν «πολέμησε», όμως δεν είναι λύση η ισοπέδωση!
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 - 08:55
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Σε ένα τόσο σημαντικό ματς όπως ήταν το χθεσινό στην Τούμπα ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε όπως έπρεπε. Δεν ήταν εμφάνιση ανάλογη με τη σημασία και τις απαιτήσεις του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, με πολλά λάθη. Δεν γυάλιζε το μάτι τους όπως έπρεπε να συμβαίνει σε ένα ματς όπως αυτό. Όμως, το χειρότερο όλων είναι ένα πράγμα... Η ισοπέδωση! Μέσα σε μια βραδιά έχει ξεκινήσει μια σπέκουλα για όσα πήγαν στραβά. Και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ξεκινήσει να τα παρουσιάζουν όλα μαύρα. Η χρονιά για εκείνους τελείωσε χθες. Βλέπουν ένα ματς και όχι τη συνολική προσπάθεια.

Μήπως ξεχάσαμε την αφετηρία του περασμένου καλοκαιριού. Από πού ξεκίνησαν οι «ερυθρόλευκοι», με πολλά νέα πρόσωπα και ποια βήματα προόδου έχουν κάνει τους μήνες που πέρασαν. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη είναι μια ομάδα με τον ίδιο κορμό εδώ και μια τριετία. Ο Ολυμπιακός τώρα δημιουργείται. Βάζει τις βάσεις για το μέλλον, για τη συνέχεια, την επόμενη ημέρα. Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να πει πώς όλα είναι καμωμένα μια χαρά. Όμως το χειρότερο είναι να βλέπεις... Ολυμπιακάρες, ειδικά στα social media, οπαδούς του πληκτρολογίου, να βρίσκουν την ευκαιρία -όπως κάνουν πάντα σε ανάλογες καταστάσεις- να τα ισοπεδώσουν όλα. Να «σβήνουν» ό,τι έχει προηγηθεί μέσα σε αυτή τη χρονιά.

Μια κακή, εντελώς, βραδιά ήταν η χθεσινή για τον Ολυμπιακό. Δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό... Αλλά η χρονιά έχει δρόμο ακόμα. Υπάρχει το πρωτάθλημα που έχει 10 ματς, υπάρχει το Κύπελλο Ελλάδας όπου ο Ολυμπιακός είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά και η Ευρώπη. Ειδικά αυτή... Με το πρώτο μεγάλο ματς να είναι σε λίγα 24ωρα, την Πέμπτη, με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ένα ακόμα μεγάλο ματς.

Τα εισιτήρια της αναμέτρησης έχουν εξαντληθεί και το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Όλοι όσοι είναι στις κερκίδες, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ξέρουν πώς πρέπει να στηρίξουν την ομάδα. Ξέρουν ότι τώρα είναι που πρέπει να βρεθούν ακόμα πιο δυνατά δίπλα της, να την στηρίξουν. Να της δώσουν ώθηση για τη συνέχεια. Η πρόκριση πρέπει να έρθει και ο κόσμος που θα είναι στο γήπεδο, θα παίξει... μπάλα! Αυτό ας το γνωρίζουν όλοι, μην το βγάλουν από το μυαλό εκείνοι που θα πάνε στο Καραϊσκάκη στις 14 Φεβρουαρίου.

Μια γροθιά όλοι μαζί. Δίπλα στην ομάδα. Στήριξη γιατί αυτό που έχει ξεκινήσει να «χτίζεται» φέτος δεν είναι παροδικό. Έχουν μπει οι βάσεις και για τη συνέχεια. Η ομάδα θα είναι όλο και καλύτερη. Κάθε ημέρα που περνά κάνει βήματα προόδου. Δεν τελείωσε ακόμα η σεζόν. Όλοι δίπλα της και όταν φτάσουμε στο τέλος της περιόδου, θα μπορούμε να δούμε τι πήγε καλά και τι όχι. Για να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις για την επόμενη... ημέρα. Τότε, όχι τώρα!

Διαβάστε επίσης

Έτσι θα τελειώσει αυτή η παρωδία!

Έτσι θα τελειώσει αυτή η παρωδία!

Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και δεν αξίζει να τους δώσεις καμία αξία πλέον. Ας μείνουν μόνοι, να παίζουν μόνοι, να χαίρονται μόνοι τους... Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

«Me llamo Soldano, Franco Soldano*!»

«Me llamo Soldano, Franco Soldano*!»

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τον Αργεντινό επιθετικό που συστήθηκε με το δικό τρόπο στον κόσμο του Θρύλου και το ελληνικό κοινό.