Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάτι μας... χρωστάει!

Κάτι μας... χρωστάει!
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 - 08:27
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Κυριακή βράδυ και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Μια ακόμα πολύ σημαντική αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό μέσα στον Φεβρουάριο, το τελευταίο δεκαήμερο. Ένας ακόμα αγώνας που το μοναδικό αποτέλεσμα που υπάρχει στο μυαλό όλων είναι η νίκη. Τι έχει προηγηθεί, όμως, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Οι «ερυθρόλευκοι» και κόντρα στον ΠΑΟΚ και κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην έδρα του, ήταν καλύτεροι μεν, δεν νίκησαν δε... Αυτό είναι το θέμα που πρέπει να λύσουν καθώς αύριο δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη απώλεια. Οπωσδήποτε τρεις βαθμοί και τίποτα άλλο.

Με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη ήταν συντριπτικά καλύτερος. Σε εκείνο το ματς τον «πάτησε» τον αντίπαλό του αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη! Τουναντίον, έχασε και το ματς. Με τον Παναθηναϊκό, έπαιξε στον Πειραιά, αλλά και πάλι δεν ήρθαν οι τρεις βαθμοί. Περισσότερες φάσεις, περισσότερες τελικές, αλλά δυστυχώς το ίδιο συνέβη και τότε. Στο φινάλε κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει τον πόντο. Στο δια ταύτα, όμως, το θέμα είναι πώς έχει χάσει 5 από τους 6 πόντους που θα μπορούσε να είχε κατακτήσει σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις!

Και τώρα ΑΕΚ... Τρίτη και... φαρμακερή! Δεν γίνεται να μην νικήσει και σε αυτό το ματς ο Ολυμπιακός! Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη! Τι να λέμε τώρα... Αν και η ομάδα είναι σε μια περίοδο με συνεχόμενα δύσκολα ματς, οφείλει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και να αναδειχθεί νικήτρια από αυτή τη «μάχη», καθώς συντρέχουν πολλοί λόγοι.

Πρωτίστως είναι το βαθμολογικό κίνητρο στο ματς. Με τη διαφορά στους 5 βαθμούς, με την επικράτηση από πλευράς Ολυμπιακού, το προβάδισμά του θα ανέβει στους 8, εννέα ματς πριν το τέλος της σεζόν. Πολύ σημαντικό, βαθμολογικό πλεονέκτημα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν και δεν πρέπει να απωλέσουν αυτή την ευκαιρία που τους δίνεται για να «κλειδώσουν» τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια νίκη θα είναι και ψυχολογική «ένεση» για τη συνέχεια και την επόμενη ημέρα, δηλαδή για τη ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου. Ένα ακόμα ματς που έρχεται και στο οποίοι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν τη νίκη για να περάσουν στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας την Ντιναμό.

Εάν, πάντως, θα έπρεπε να ποντάρω σε έναν παίκτη για το ματς με την ΑΕΚ, αυτός θα ήταν ο Χριστοδουλόπουλος. Κάτι χρωστάει στην ΑΕΚ! Και σ’ εκείνον που είχε πει πώς «ο Λάζαρος αναστήθηκε μια φορά». Ειδικά για εκείνον κάτι έχει φυλάξει...

#MexriTelous

Στο μπάσκετ είδαμε μια σπουδή να βγει η απόφαση για τον Ολυμπιακό. Είδαμε να μην κρίνει η αθλητική Δικαστής με βάση το πειθαρχικό της ΕΟΚ σε αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά με το πειθαρχικό του ΕΣΑΚΕ. Και αντί για -1 ή -2, να επιβάλλει στους «ερυθρόλευκους» -6. Κάτι τρέχει στα... γύφτικα θα πω εγώ! Το θέμα είναι πώς οι πρόεδροι και όλοι στον Ολυμπιακό δεν κάνουν πίσω. Αυτή την ιστορία θα την φτάσουν ως το τέλος. Μέχρι τελικής πτώσης! Είμαστε ακόμα στην αρχή. Αλλά υπάρχουν δύο μεγάλα ερωτήματα.

Πρώτον, γιατί οι άλλοι ασχολούνται τόσο πολύ με το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός; Βλέπω μια αγωνία να τους διακατέχει εάν οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε στην Αδριατική ή σε κάποια άλλη Λίγκα! Γιατί άραγε; Μήπως γιατί αντιλαμβάνονται τι έρχεται; Μήπως γιατί αντιλαμβάνονται πώς το... τσουνάμι που έρχεται θα τους παρασύρει και εκείνους. Όποιος σπέρνει ανέμους, θα θερίσει θύελλες! Μάλλον το πήραν χαμπάρι!

Δεύτερον, πόσο «αστείοι» είναι στην ΕΟΚ; Ακόμα να μιλήσει κάποιος από την ομοσπονδία! Όλοι έχουν μιλήσει, άμεσα ή έμμεσα, εκτός από την ομοσπονδία. Αλλά και τι να πουν; Ό,τι το μπάσκετ στην Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο από αύριο. Τα... ωραία δεν έχουν έρθει ακόμα! Πλησιάζει το ματς στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα. Τι θα κάνουν εκεί; Θα φέρουν ξένους διαιτητές ή όχι; Για να τους δούμε...

Διαβάστε επίσης

Βάλε πρώτος γκολ και όλα γίνονται!

Βάλε πρώτος γκολ και όλα γίνονται!

Ο Ολυμπιακός δεν θα βιαστεί, αλλά θα αναζητήσει να πάρει... κεφάλι στο σκορ για να μεταφέρει την πίεση στους Ουκρανούς. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Έτσι θα τελειώσει αυτή η παρωδία!

Έτσι θα τελειώσει αυτή η παρωδία!

Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και δεν αξίζει να τους δώσεις καμία αξία πλέον. Ας μείνουν μόνοι, να παίζουν μόνοι, να χαίρονται μόνοι τους... Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.