Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχεις για καμάρι σου τον Ολυμπιακό σου...

Έχεις για καμάρι σου τον Ολυμπιακό σου...
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 - 10:25
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ήταν κι αυτό ένα μεγάλο ρεκόρ... Τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, μια «ερυθρόλευκη» ανατροπή από αυτές που κάνει μόνο η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα. Μια βραδιά που είχε δύο... όψεις. Ένα κακό πρώτο ημίχρονο κι εάν απίθανο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα που ο Ολυμπιακός δεν κυριάρχησε απλά, αλλά διέσυρε τον αντίπαλο του. Κι αυτό είναι οι βραδιές που σε γεμίζουν με υπερηφάνεια. Είναι οι βραδιές που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη. Είναι οι βραδιές που γαλουχούν νέες γενιές Ολυμπιακών, είναι οι βραδιές που γλεντάει ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτή τη νίκη την είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός. Όχι βαθμολογικά... Αλλά για λόγους ψυχολογίας. Ήταν αναγκαίο για τη φετινή ομάδα, τη δουλειά που έχει κάνει, την προσπάθεια και τις εμφανίσεις της στα προηγούμενα ματς, να πάρει μια νίκη σε ένα ντέρμπι. Στο τελευταίο φετινό, εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, ήρθε... Με έναν τρόπο που προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο που ήταν στην κερκίδα, σε όσους έβλεπαν από την τηλεόραση. Τέτοια απόλαυση την είχε ανάγκη ο οπαδός των «ερυθρολεύκων». Μετά την κάκιστη εμφάνιση και την ήττα στην Τούμπα, μετά τον τρόπο που χάθηκε η νίκη κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου!

Είχε κλονιστεί η ψυχολογία της ομάδας, η πίεση είχε αυξηθεί και στο πρώτο μέρος έγινε πολλά και μαζεμένα λάθη. Ο Πέδρο Μαρτίνς στο ημίχρονο «διόρθωσε» ό,τι δεν είχε κάνει όπως έπρεπε στην αρχή. Με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Όσο περνούσε η ώρα και η απόδοση της ομάδας ανέβαινε. Καλύτερα τρεξίματα, αντοχή, αποφασιστικότητα, κυριαρχία και πολλά γκολ! Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα... από τα παιδιά του Ολυμπιακού. Στη θάλασσα του Πειραιά έριξε ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ!

Αλλά σίγουρα αυτό που μένει, επίσης, από το χθεσινό ματς είναι και η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και τα λάθη που έγιναν! Αυτά δεν πρέπει να ξαναγίνουν, πρέπει να εξαλειφθούν! Γιατί είναι κρίμα να «τρέχεις» από το πουθενά και να «κυνηγάς» το σκορ, όχι γιατί ο αντίπαλος σου είναι καλύτερος, αλλά γιατί του έχει δώσει το δικαίωμα! Σίγουρα σ’ αυτό θα εστιάσει ο Πορτογάλος τεχνικός για τη συνέχεια. Κι όλα αυτά σε ένα ματς που πήγαν αρκετά στραβά. Πρώτη φάση, «φτηνά» λάθη και γκολ για την ΑΕΚ. Γκολ που έριξε την ψυχολογία. Δύο διορθωτικές κινήσεις στο ημίχρονο πάνω στο κομμάτι της ποδοσφαιρικής λογικής, με το ματς να αλλάζει εντελώς εικόνα.

Από τη στιγμή, δε, που μπήκε το πρώτο, το... νερό είχε μπει στο αυλάκι. Με ένα γκολ με φέρει την... υπογραφή του αρχηγού, ήρθε το προβάδισμα και από εκεί και πέρα, το θέμα δεν ήταν εάν θα βάλει κι άλλο γκολ ο Ολυμπιακός, αλλά πότε και πώς θα έρθει. Ο Χασάν έβαλε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ και ήρθε και το «κερασάκι στην... τούρτα» με το δεύτερο γκολ του Φορτούνη! Στα... ουράνια το «Γ. Καραϊσκάκης» και το γλέντι δεν σταματούσε.

Μια ευρεία νίκη για τον Ολυμπιακό που την αναζητούσε από την αρχή. Κυρίαρχος με τον ΠΑΟΚ, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήρθε. Ανώτερος με τον Παναθηναϊκό, αλλά πήρε μόλις ένα βαθμό! Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τα έβαλαν μαζεμένα τα γκολ οι «ερυθρόλευκοι» την κατάλληλη στιγμή.

Και πλέον κοιτάζουν μπροστά. Στο ματς στο Κίεβο όπου με την ψυχολογία ανεβασμένη, ο Ολυμπιακός θα πάει κόντρα στην Ντιναμό για να τα δώσει όλα για όλα για την πρόκριση! Μια πρόκριση που εάν έρθει θα πρέπει να αφιερωθεί, όπως και η χθεσινή νίκη, στον άτυχο της βραδιάς, τον Λάζαρο!

Διαβάστε επίσης

Βάλε πρώτος γκολ και όλα γίνονται!

Βάλε πρώτος γκολ και όλα γίνονται!

Ο Ολυμπιακός δεν θα βιαστεί, αλλά θα αναζητήσει να πάρει... κεφάλι στο σκορ για να μεταφέρει την πίεση στους Ουκρανούς. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Αυτές οι... λεπτομέρειες!

Αυτές οι... λεπτομέρειες!

Ο Παύλος Σαχτούρης εξηγεί τί… έγινε στα δύο ματς του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου και περιγράφει την επόμενη ημέρα των «ερυθρολεύκων».

Κάτι μας... χρωστάει!

Κάτι μας... χρωστάει!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για την... άτιμη την μπάλα, το έξτρα κίνητρο κόντρα στην ΑΕΚ και την ποινή του -6 στο μπάσκετ.