Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο βασιλιάς της Ευρώπης είναι ΕΔΩ!

Ο βασιλιάς της Ευρώπης είναι ΕΔΩ!
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 - 23:58
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Στον αθλητισμό η καταξίωση μιας ομάδας έρχεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι το αποτελέσματα. Ο δεύτερος είναι η διάρκεια σε υψηλό επίπεδο. Κι αυτό είναι πιο δύσκολο, αλλά το έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια κάνουν συνεχή βήματα προόδου, γίνονται όλο και καλύτεροι. Κι αυτό είναι που έχει και μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας, αλλά και αποτελεί «παράσημο». Δύσκολα φτάνεις πολύ ψηλά, αλλά ακόμα πιο δύσκολα παραμένει εκεί. Κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο στην τελική.

Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη της σε κάτι ακόμα πιο δύσκολο. Άλλες ομάδες θα μπορούσαν να παραμείνουν στο Challenge Cup, όπου πέρσι έφτασε ο σύλλογος στον τελικό. Αλλά όχι... Επέλεξαν ακόμα πιο δύσκολο δρόμο. Ανέβηκαν διοργάνωση. Το αρχικό πλάνο ήταν το Champions League αλλά δεν υπήρχε γήπεδο για να αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι» που να πληρούσε τις προδιαγραφές της LEN για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κι έτσι αγωνίζονται φέτος στο CEV Cup. Είναι ήδη στην 4άδα και αναζητούν μια ακόμα υπέρβαση.

Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ κόντραρε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Τρεντίνο επί ίσοις όροις. Σε ένα ματς που στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω, να πάρει ένα σετ, ίσως και περισσότερο. Η διαφορά επιπέδου των δύο ομάδων είναι δεδομένη, αλλά ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του. Στο φινάλε του ματς αποτελεί παράσημο να ακούς συγχαρητήρια από την πλευρά των Ιταλών. Για την οργάνωση, για την ομάδα, για τον λαό του Θρύλου. Κι αυτό είναι μια νίκη!

Μένει ένα ακόμα ματς και τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όπως και το ταξίδι συνεχίζεται. Η πορεία αυτή για την κορυφή δεν έχει τελειώσει. Βήμα-βήμα γίνεται. Έτσι γράφεις ιστορία, έτσι μεγαλώνει κι άλλο αυτός ο σύλλογος σε ευρωπαϊκό επίπεδα. Τα βήματα προς τα πάνω συνεχίζουν. Κάθε ημέρα που περνά και αυτή η ομάδα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Έχει και αυτό την αξία του, μην το παραβλέψει κανείς.

Στην τελική όταν υπάρχει περηφάνεια για το αποτέλεσμα, την εικόνα, την προοπτική, τότε κάτι κάνεις καλά. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ γερές βάσεις και αναζητά διαρκώς το κάτι παραπάνω. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ισχύει για τον Ολυμπιακό. Δικαίως αυτή η ομάδα έχει κάνει τον κόσμο της να συνεχίζει να ονειρεύεται. Διότι ανεβάζει διαρκώς τον πήχη και κοιτάει ψηλότερα. Δεν έχουν ταβάνι οι φιλοδοξίες των «ερυθρολεύκων». Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά τους.

Κάτι ακόμα... Μια ακόμα ιταλική ομάδα και τα στελέχη της που μιλούν με άκρως κολακευτικά λόγια για τον κόσμο του Ολυμπιακού! Μετά τους ανθρώπους της Ραβένα πέρσι ήταν η σειρά εκείνων της Τρεντίνο φέτος να υποκλιθούν στους «ερυθρόλευκους» οπαδούς. Ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα πώς... ο βασιλιάς της Ευρώπης είναι ΕΔΩ!

Διαβάστε επίσης

Αυτές οι... λεπτομέρειες!

Αυτές οι... λεπτομέρειες!

Ο Παύλος Σαχτούρης εξηγεί τί… έγινε στα δύο ματς του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου και περιγράφει την επόμενη ημέρα των «ερυθρολεύκων».