Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό είναι σωστό, πάντα κατάμεστο το «Κάστρο» για τον Ολυμπιακό!

Αυτό είναι σωστό, πάντα κατάμεστο το «Κάστρο» για τον Ολυμπιακό!
Τρίτη, 2 Απριλίου 2019 - 08:42
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Παραμονές του ματς με τον Ατρόμητο η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωνε πώς είχαν φύγει τα περισσότερα εισιτήρια και όλα έδειχναν πώς ένα sold out ήταν προ των πυλών. Εκεί υπήρχε ένα ερωτηματικό. Δηλαδή, θα πήγαιναν και όλοι οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας για να δουν το ματς; Όπως αποδείχθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ, πήγαν. Σχεδόν 30.000 κόσμος ήταν στις εξέδρες του γηπέδου. Κοιτώντας την εικόνα που είχαν οι κερκίδες, αυτό που έβλεπες ήταν αυτό που πρέπει να συμβαίνει πάντα. Γεμάτες από φιλάθλους!

Σε μια περίοδο που η ομάδα αγωνιστικά και βαθμολογικά δεν έχει κίνητρα στο πρωτάθλημα. Σε μια σεζόν που οι ουσιαστικοί στόχοι, η πρωτιά εντός συνόρων, η κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου δεν επετεύχθησαν, ο κόσμος έστειλε το μήνυμά του. Πήγε στο γήπεδο. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για το μέλλον, όχι μόνο για το παρόν. Εντάξει, είναι σημαντικό ότι ο κόσμος αποκτά τη σωστή νοοτροπία. Δεν πάει στο γήπεδο μόνο με βάσει το όνομα του αντιπάλου ή βάσει της σημασίας της αναμέτρησης και του αποτελέσματος.

Ο κόσμος πάει στο γήπεδο γιατί γουστάρει! Πάει στο γήπεδο γιατί ξέρει πώς θα δει καλή μπάλα, θα απολαύσει ωραίο θέαμα, θα δει γκολ. Μα αυτά δεν είναι που περιμένει πάντα ο οπαδός του Ολυμπιακού να δει από την ομάδα του. Πρωτίστως ελκυστικό ποδόσφαιρο, εν συνεχεία φάσεις και γκολ. Όλα αυτά τα βλέπει πλέον με συνέπεια από τους «ερυθρόλευκους». Κι αυτό είναι που μετράει, αυτό είναι που έχει κερδίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κόσμο.

Η φετινή χρονιά ήταν μια σεζόν επανεκκίνησης για τον Ολυμπιακό. Όλα από την αρχή. Νέος προπονητής, νέοι παίκτες και ένα στοίχημα. Σε αυτό ο Ολυμπιακός πέτυχε και πήγε... ταμείο! Ποιο ήταν; Να ξαναγίνει ομάδα, να κάνει τον κόσμο του να είναι δίπλα του, να προσφέρει γκολ και θέαμα, δίνοντας χαρά στους οπαδούς του. Όλα αυτά έγιναν. Θα πει κανείς... Δεν ήρθε όμως και φέτος μια κούπα!

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 44 φορές το Πρωτάθλημα Ελλάδας, 27 φορές το Κύπελλο, ενώ έχει κάνει 17 φορές νταμπλ. Αριθμοί που άλλοι τους βλέπουν και δεν θα τους φτάσουν ποτέ, άλλοι ούτε καν μπορούν να ονειρευτούν πώς θα πλησιάσουν ποτέ αυτά τα επιτεύγματα. Ούτε στα... όνειρά τους! Ναι μεν ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να κατακτά τίτλους. Ουδείς το αμφισβητεί, κανείς δεν διαφωνεί με αυτό το γεγονός.

Σημασία, όμως, έχει να κάνει μια ομάδα με τις εμφανίσεις της χαρούμενους τους οπαδούς της. Αυτό μετρά πάνω από όλα. Αυτό το πέτυχε ο Ολυμπιακός, αυτό το βλέπουμε διαρκώς. Κι όταν ακούγεται το σύνθημα «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό», αυτό που περιγράφουμε παραπάνω περιλαμβάνεται στο σύνθημα.

Ένας Ολυμπιακός πρωταγωνιστής, Πρωταθλητής, Κυπελλούχος, κυρίαρχος. Μα πάνω από όλα, μια ομάδα που έχει κερδίσει με την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο το απαιτητικό της κοινό! Μια ομάδα που θέλει να αγωνίζεται σε ένα γεμάτο «Γ. Καραϊσκάκης». Κι αυτό είναι που επίσης ονειρευόμαστε για τον Ολυμπιακό!

Γεμάτες εξέδρες, πολλές οικογένειες στο γήπεδο, που πηγαίνουν εκεί για να απολαύσουν ωραίο ποδόσφαιρο, «πλούσιο» θέαμα και όχι μόνο για να πανηγυρίσουν μια ακόμα νίκη. Ένα κοινό που έχει ευρωπαϊκή νοοτροπία. Ένα ακόμα σημείο που δείχνει πώς αυτή η ομάδα έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα, ακόμα και σε μια εποχή με οικονομικές αντιξοότητες.

Ο κόσμος έχει αντιληφθεί πώς πάει στο γήπεδο και για να στηρίξει την ομάδα και για να περάσει καλά. Ένα ακόμα δείγμα πώς ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και λειτουργεί όπως τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Δεν μετρούν μόνοι οι τίτλοι, αλλά και η νοοτροπία που χαρακτηρίζει έναν αθλητικό οργανισμό. Κι αυτό είναι παρακαταθήκη για το μέλλον μια ομάδας. Να δημιουργεί και τη νέα γενιά φιλάθλων της.

Διαβάστε επίσης

Τώρα είναι η ώρα για γενναίες αποφάσεις

Τώρα είναι η ώρα για γενναίες αποφάσεις

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τους ανθρώπους του μπασκετικού Ολυμπιακού που οφείλουν να κοιτάξει κατάματα στον καθρέπτη και να κάνουν τις κινήσεις που θα σηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση για το μέλλον...

Δυστυχώς κύριοι, ετελειώσαμεν!

Δυστυχώς κύριοι, ετελειώσαμεν!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για μια ομάδα που φοράει ερυθρόλευκα, αλλά δεν είναι Ολυμπιακός. Δεν μπορεί να είναι με 8 ήττες στα 10 τελευταία ματς στην Euroleague. Και πώς να νικούσε την Ζαλγκίρις με τον «τρελό» Ουέμπερ και τον «γίγαντα» Μιλουτίνοφ να παλεύουν μονάχοι τους!

«Μάχη» επιβίωσης!

«Μάχη» επιβίωσης!

Με την Ζαλγκίρις οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να φτάσουν στη νίκη. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.