Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από την καταξίωση, στην απογείωση!

Από την καταξίωση, στην απογείωση!
Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 - 09:51
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το πρώτο και σημαντικότερο για μια ομάδα είναι η καταξίωση. Μετά έρχεται η απογείωση. Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να πετύχει αρχικά το πρώτο, εν συνεχεία το δεύτερο. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, όσο και αν ορισμένοι που βλέπουν απέξω έχουν αυτή τη θεωρία. Εάν γυρίσει κανείς το χρόνο πίσω, στο... μακρινό 2014, μετά τον τελικό του LEN Trophy στην Ιταλία και την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην Φιρένσε, αξίζει να θυμηθεί όσα έλεγε εκείνη την εποχή ο Χάρης Παυλίδη. Πώς σημασία δεν έχει να φτάνεις σε έναν τελικό, να κατακτάς έναν τίτλο, αλλά η διάρκεια. Αυτό δίνει... πόντους στην ομάδα.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τον στόχο εκείνο που είχε θέσει τότε ο Χάρης Παυλίδης. Και δεν ήταν άλλος από την σταθερή θέση του Ολυμπιακού στην ελίτ του γυναικείου ευρωπαϊκού πόλο. Πάντα στα Final-4, με πολλές συμμετοχές σε τελικούς από το 2014 και μετά. Με τρία τρόπαια στο ενεργητικό του συλλόγου και ευκαιρίες για ακόμα παραπάνω. Η καταξίωση ήρθε, μαζί με την απογείωση. Αλλά ακόμα αυτή η ομάδα δεν έχει φτάσει στο ζενίθ της, έχει ακόμα κι άλλα πράγματα να κάνει, να γράψει κι άλλες «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της.

Με την Σαμπαντέλ έχει ένα ανοικτό... μέτωπο. Για τον χαμένο τελικό του Σούπερ Καπ, μέσα στην Ισπανία, το 2014. Όταν οι «ερυθρόλευκες» είχαν ηττηθεί 9-8 από την κάτοχο της LEN Euorleague, σε ένα ματς που είχαν παράπονα από τη διαιτησία. Κι αυτό το ματς δεν έχει σβηστεί από το μυαλό των «παλιών» της ομάδας. Το θυμούνται και θέλουν να πάρουν τη... ρεβάνς. Ναι μεν το έκαναν στο Παπαστράτειο το 2015, όταν και κατέκτησαν τον τίτλο κόντρα στην ισπανική ομάδα, το έκαναν ξανά στον ημιτελικό του Final-4 του 2017 στο Κίρισι που είχαν νικήσει 11-9 την ισπανική ομάδα, αλλά τώρα θέλουν να το κάνουν και στην Ισπανία.

Νίκη έχουν πετύχει εκεί μέσα τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Το μακρινό 2010 για τα προημιτελικά της LEN Euroleague. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού είχαν πετύχει δύο νίκες με την ισπανική ομάδα, παίρνοντας την πρόκριση για το Final-4 που είχε γίνει στην Κέρκυρα. Σήμερα έχουν ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία. Καταξιωμένες είναι, η ομάδα έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια, θα το χαρούν και μπορούν να φέρουν άλλη μια ευρωπαϊκή κούπα στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

H κυριαρχία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί!

H κυριαρχία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για την ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού που έχει καταξιωθεί στην Ευρώπη και τι περισσότερο θα είχε πετύχει εάν υπήρχε ένα σύγχρονο κολυμβητήριο στον Πειραιά.

Για τη φανέλα και το σερί...

Για τη φανέλα και το σερί...

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τα κίνητρα των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στη Λάρισα.