Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

H κυριαρχία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί!

H κυριαρχία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί!
Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 - 09:09
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ένας ακόμα τελικός για τα κορίτσια του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, αλλά ένας ακόμα τελικός εκτός έδρας. Θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Θα μπορούσε το φετινό Final-4 να γίνει στην Ελλάδα, στον Πειραιά. Αλλά το Παπαστράτειο είναι ένα παλιό κολυμβητήριο. Το περασμένο καλοκαίρι έκλεισε για να γίνουν εργασίες αναστήλωσης, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η προετοιμασία των ομάδων πόλο Ανδρών και Γυναικών του Ολυμπιακού στο πόλο. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν έκαναν καλό ξεκίνημα βάσει των δυνατοτήτων του. Οι «ερυθρόλευκες» από την άλλη, δεν μπόρεσαν να δουλέψουν όπως θα ήθελαν κι αυτό φάνηκε στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα, όμως, κατάφερε και έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας, κάνοντας μια εξαιρετική πορεία. Όμως, στον τελικό έγινε πάλι «περίεργα». Όπως στο Κίρισι το 2017, έτσι και στο Σαμπαντέλ το 2019. Οι αθλήτριες του Χάρη Παυλίδη «πολέμησαν» με όλες τις δυνάμεις τους. Κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Αλλά υπό αυτές τις συνθήκες δεν ήταν και τόσο εύκολο να φτάσουν στον τίτλο. Τα... δεδομένα του ματς δεν ήταν υπέρ τους! Όχι γιατί δεν έκαναν αυτό που έπρεπε, αλλά γιατί δεν μπορούσαν να το κάνουν όπως ήθελαν, καθ’ όλη τη διάρκεια του τελικού με την Σαμπαντέλ.

Το σίγουρο είναι ένα. Μόνο υπερηφάνεια μπορεί να έχει κανείς για αυτή την ομάδα. Από το 2104 και μετά επτά ευρωπαϊκοί τελικοί! Λέει πολλά αυτό το επίτευγμα για έναν σύλλογο, τον μεγαλύτερο στην Ελλάδα, που δεν έχει δικό του κολυμβητήριο, που κοντράρεται με τις άλλες μεγάλες δυνάμεις του γυναικείου πόλο στην Ευρώπη, κάνοντας προετοιμασία υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Έχουμε ακούσει τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη, τον Θοδωρή Βλάχο, τον Χάρη Παυλίδη να το λένε και να το ξαναλένε. Κι αυτή είναι η αλήθεια!

Πού θα ήταν ο Ολυμπιακός εάν είχε ένα δικό του κολυμβητήριο; Μονίμως στην κορυφή. Το θέμα είναι πώς ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο εγγυητής των ευρωπαϊκών επιτυχιών του Θρύλου, κάνει όλους τους οπαδούς της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας να ονειρεύονται. Δίνει νέο όραμα στις ομάδες πόλο του συλλόγου. Διότι η δέσμευσή του πώς θα φτιαχτεί ένα νέο κολυμβητήριο στον Πειραιά, με δική του δαπάνη, είναι μεγάλη υπόθεση για το μέλλον. Για μια ακόμα πιο «λαμπρή» ημέρα για το σύλλογο.

Σκεφτείτε να υπάρχει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο στον Πειραιά! Ο Ολυμπιακός θα έχει τη δυνατότητα να διοργανώνει τις τελικές φάσεις σπουδαίων ευρωπαϊκών τουρνουά. Να γίνονται στην Ελλάδα τα Final-4 και να μην είναι αναγκασμένες οι ομάδες πόλο Ανδρών και Γυναικών του συλλόγου να φτάνουν στις τελικές φάσεις και να αγωνίζονται πάντα εκτός έδρας. Όπως και φέτος θα μπορούσε να είχε γίνει στη χώρα μας το Final-4 στο Σαμπαντέλ, αλλά η Πολιτεία για μια ακόμα φορά δεν ήταν «σύμμαχος» στην προσπάθεια του Θρύλου.

Επτά ευρωπαϊκοί τελικοί από το 2014 και μετά. Δεν έχει σημασία να αναφερθούμε στα Final-4 που πάντα είναι εκεί οι «ερυθρόλευκες». Τρεις ευρωπαϊκοί τίτλοι μέσα σε αυτό το διάστημα. Και οι χαμένοι; Όλοι στην έδρα του αντιπάλου! Θα ήταν αλλιώς ένα μπορούσε ο Ολυμπιακός να διοργανώσει συνεχώς στην Ελλάδα τελικές φάσεις, εάν είχε ένα σύγχρονο κολυμβητήριο. Αλλά θα γίνει αυτό, ο ηγέτης του Ολυμπιακού το έχει δεσμευτεί. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δική του δαπάνη θα κατασκευάσει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο στον Πειραιά.

Κι αν το παρόν είναι λαμπρό για τον Θρύλο, το μέλλον θα είναι ακόμα περισσότερο...

Διαβάστε επίσης

Για τη φανέλα και το σερί...

Για τη φανέλα και το σερί...

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τα κίνητρα των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στη Λάρισα.

Από την καταξίωση, στην απογείωση!

Από την καταξίωση, στην απογείωση!

Ο Παύλος Σαχούρης γράφει για την ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού που έχει το μεσημέρι (20/4, 14:15) ραντεβού με την ιστορία. Με στόχο μια ακόμα κούπα της LEN Euroleague.