Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για τη φανέλα και το σερί...

Για τη φανέλα και το σερί...
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019 - 00:19
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η σεζόν τελειώνει την Κυριακή. Φινάλε με το ματς στη Λάρισα, με αντίπαλο την ΑΕΛ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην διεκδικεί κάτι βαθμολογικό πλέον, αλλά πάντα υπάρχει κίνητρο για έναν «ερυθρόλευκο» ποδοσφαιριστή. Το βασικό. Η φανέλα που φορά. Όταν αγωνίζεται ένας παίκτης φορώντας την ερυθρόλευκη και ριγωτή, πάντα πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, να παλεύει για το καλύτερο, να «μάχεται» στον αγωνιστικό χώρο. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού οφείλει να δίνει το... 101% και να παλεύει για το ζητούμενο. Ένα είναι πάντα. Η νίκη.

Η σεζόν τελειώνει στις 5 Μαΐου για τον Ολυμπιακό στη θεσσαλική πόλη. Με το τελευταίο ματς της σεζόν. Αλλά το κίνητρο υπάρχει. Ειδικά για τους παίκτες που θα αγωνιστούν. Για ορισμένους είναι ματς ευκαιρία για τη συνέχεια, για το μέλλον, για την επόμενη... ημέρα. Κάποιοι παίκτες θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να είναι και του χρόνου στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Είναι μια περίοδος... εξετάσεων. Με «έπαθλο» την παραμονή στην ομάδα του Πειραιά.

Από την άλλη, το δέκατο συνεχόμενο νικηφόρο αποτέλεσμα θα έχει την αξία του. Όπως και να το κάνουμε, έχει σημασία να κλείσουν οι «ερυθρόλευκοι» το πρωτάθλημα με δέκα (10) συνεχόμενες νίκες. Δεν το κάνουν κάθε χρόνο. Έχει τη σημασία του. Να τελειώσουν τη χρονιά με θετικό πρόσημο που θα δώσει... αέρα για το μέλλον, για την επόμενη σεζόν. Κι αυτό θα επιδιώξουν να κάνουν.

Μην ξεχνάμε και τις επιδόσεις. Να τελειώσουν τη χρονιά με την καλύτερη επίθεση κι αν μπορέσουν με τη μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων. Ο Ολυμπιακός έχει 68 γκολ, ο ΠΑΟΚ 64, ενώ στη διαφορά τερμάτων οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο +51 (68-17) και οι Θεσσαλονικείς στο +50 (64-14). Θα είναι σημαντικό αυτό για το... αύριο, για το επόμενο πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε πώς η νέα χρονιά ξεκινά από τις 10 Ιουνίου με την εκκίνηση της προετοιμασίας, ενώ το πρώτο επίσημο ματς είναι στις 23 ή 24 Ιουλίου. Δεν είναι μεγάλο το διάστημα.

Διαβάστε επίσης

H κυριαρχία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί!

H κυριαρχία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί!

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για την ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού που έχει καταξιωθεί στην Ευρώπη και τι περισσότερο θα είχε πετύχει εάν υπήρχε ένα σύγχρονο κολυμβητήριο στον Πειραιά.

Από την καταξίωση, στην απογείωση!

Από την καταξίωση, στην απογείωση!

Ο Παύλος Σαχούρης γράφει για την ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού που έχει το μεσημέρι (20/4, 14:15) ραντεβού με την ιστορία. Με στόχο μια ακόμα κούπα της LEN Euroleague.