Ντουντούκα
ΠΑΘΟΣ! Πάμε να το γεμίσουμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ουσία πάνω από όλα και όχι... εντυπώσεις!

Ουσία πάνω από όλα και όχι... εντυπώσεις!
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 - 13:07
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Φτάσαμε στα μέσα Μαΐου και η πρώτη κίνηση έγινε. Η ανακοίνωση της μεταγραφής του Σα. Μια μεταγραφή πολύ σημαντική. Ο ρόλος του τερματοφύλακα είναι «κλειδί» για την πορεία μιας ομάδας. Κι αν υπάρχει ένας καλός παίκτης κάτω από τα γκολπόστ, υπάρχει ηρεμία και στην άμυνα της ομάδας. Είναι θέμα χημείας, είναι θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ των παικτών. Ο 26χρονος ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να τον κρατήσουν και η συμφωνία έκλεισε με τον Πορτογάλο να υπογράφει συμβόλαιο για 4 χρόνια.

Ο κόσμος είχε αγωνία γιατί αργούσε να τελειώσει η υπόθεση αυτή! Αλλά είδατε πώς τέλος καλό, όλα καλά.

Στέλνουν πολλοί ακροατές στο ραδιόφωνο, στο Sport24Radio, καθημερινά μηνύματα στην εκπομπή. Εκφράζουν την αγωνία τους. Γιατί υπάρχει αργοπορία; Τι γίνεται με τον Φορτούνη; Θα πουλήσει ο Ολυμπιακός τον Ομάρ; Φεύγει ο Καμαρά και ο Σισέ; Με τον Κούτρη τι «παίζει»;

Εγώ θα αναφέρω μια λέξη. Υπομονή. Δείτε τι δείχνει σήμερα το ημερολόγιο... 15 Μαΐου. Μένουν σχεδόν 25 ημέρες για την έναρξη της προετοιμασίας. Όλα αυτά τα ερωτήματα τα αντιλαμβάνονται, αλλά δεν έχω την ίδια αγωνία με όλους εσάς. Για έναν λόγο. Διότι η καθεμιά από αυτές τις ιστορίες δεν έχει καμία σχέση με την άλλη. Εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο Ολυμπιακός έκλέισε ένα πολύ σημαντικό ανοικτό «μέτωπο»! Διότι η θέση του τερματοφύλακα είναι κομβική. Την ίδια στιγμή, για τον μεν Φορτούνη και τον δε Ομάρ ένα είναι ξεκάθαρο. Έχουν συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» και δεν λήγει αυτό... αύριο. Έχει σημασία γιατί στην προκειμένη περίπτωση ο χρόνος δεν είναι «εχθρός». Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Αυτό είναι το πλάνο, αυτός είναι ο σχεδιασμός.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις μεταγραφές, αυτό που προέχει, εκεί που έχει πέσει το βάρος, είναι στην απόκτηση του ενός αμυντικού. Γίνονται οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί το deal ως την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, στις 10 Ιουνίου. Αυτό θέλουν να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι», αυτό παλεύουν καθημερινά. Αλλά είπαμε. Ο Ολυμπιακός τώρα χρειάζεται μεταγραφές ουσίες. Παίκτες που θα μπουν στην ομάδα άμεσα, που θα κάνουν τη διαφορά, πού θα μπορέσουν να προσφέρουν άμεσα. Δεν χρειάζεται μεταγραφές εντυπωσιασμού. Αν συνδυάζεται αυτό, τότε είναι ιδανικό!

Οι ποδοσφαιριστές που θα φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα είναι απαραίτητο να ανήκουν στην κατηγορία των παικτών που προσφέρουν, όχι σε εκείνη που το όνομά τους προκαλεί αίσθηση. Εάν βέβαια υπάρχουν κάποιοι που πληρούν και τα δύο, τότε είναι ιδανικοί. Αλλά αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο. Συνεπώς χρειάζεται υπομονή. Οι «ερυθρόλευκοι» όλο αυτό τον καιρό «δουλεύουν» παράλληλα αρκετές υποθέσεις με στόχο να κλείσουν τους ιδανικούς παίκτες.

Διαβάστε επίσης

Το #MexriTelous είναι μόνο η αρχή...

Το #MexriTelous είναι μόνο η αρχή...

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι τους... ξημερώνει και τους «ερυθρόλευκους» που παρέμειναν σταθεροί στην απόφασή τους από την πρώτη στιγμή ως τώρα.