Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ιστορική ημέρα: Στο ΟΑΚΑ η πρώτη συμμετοχή του 35χρονου Πίτκα στην 1η κατηγορία!

Ιστορική ημέρα: Στο ΟΑΚΑ η πρώτη συμμετοχή του 35χρονου Πίτκα στην 1η κατηγορία!
Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 - 10:20

Ο Βαγγέλης Πίτκας είναι μία από τις βιβλικές μορφές των μικρών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κλασικός γυρολόγος της μπάλας, ο βετεράνος τερματοφύλακας της Λαμίας, και 3ος (πίσω από Παπαδόπουλο, Μελίσσα) έζησε ιστορικές στιγμές το απόγευμα της Κυριακής. Στιγμές ζωής, από αυτές που σου μένουν και σε στιγματίζουν. Και αυτό διότι λίγους μήνες πριν γίνει 35 ετών, κατάφερε -επιτέλους- να κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία.

Κι όμως, αν και έχει πίσω του μια καριέρα 18 χρόνων, αν και έχει περάσει από συνολικά 14 ομάδες (Μεγας Αλέξανδρος Καρπερής Σερρών, Ουντινέζε, Ηρακλής, Νέα Καλλικράτεια, Κιλκισιακός, Αιολικός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τηλυκράτης Λευκάδας, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Παναχαϊκή, Πανηλειακός, Απόλλων Σμύρνης, Παναιγιάλειος, Λαμία), ο Πίτκας ντεμπούταρε μόλις το Σάββατο στη Super League (ή την πάλαι ποτέ A' Εθνική). Και το έκανε στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας (ΟΑΚΑ), κόντρα στην ΑΕΚ.

Πώς, λοιπόν, να μην έχει τρακ και άγχος ο άνθρωπος. Δεν είναι εύκολο να παίζεις το ιστορικότερο παιχνίδι της καριέρας σου, να κάνεις κάτι που περίμενες σε όλη σου τη ζωή και παράλληλα να πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος. Και ρομπότ να ήσουν, πάλι θα είχες μια κάποια αγωνία. Τα χέρια σου θα έτρεμαν από τη σφοδρή επιθυμία να... χορέψεις στη μεγάλη σκηνή. Και πράγματι, τα χέρια του Πίτκα έτρεμαν στη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ.

Μια... κακή στιγμή που χάλασε το πάρτι της παρθενικής συμμετοχής του Πίτκα στη Super League. Μια εύκολη απόκρουση, που κατέληξε «πάσα» στον Λιβάγια για το 2-0 και το «κλείδωμα» της νίκης από τους «κιτρινόμαυρους». Μια στιγμή, ωστόσο, που δεν αμαύρωσε τη μέρα. Ένα γκολ πάνω, ένα κάτω δεν μπορεί να χαλάσει το ιστορικόν του πράγματος. Ούτε για τους ιθύνοντες της Λαμίας. Εξάλλου η ήττα από την ΑΕΚ ήταν «εντός προγράμματος». Από εκείνες που δεν μπορείς να τις αποφύγεις, άρα τις... απολαμβάνεις. Who cares, λοιπόν; Στη Λαμία βρήκαν λόγο να χαρούν. Το ντεμπούτο του βετεράνου Πίτκα στη μεγάλη κατηγορία. Τα υπόλοιπα είναι «άνευ σημασίας». Ποια ήττα, τώρα; Η εξυγίανση δεν νοιάζεται για το αποτέλεσμα, αλλά μόνο για τη χαρά του ποδοσφαίρου.

Τα εντυπωσιακά, όμως, δεν τελειώνουν εδώ! Ο Πίτκας αγωνίστηκε μόλις για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Λαμίας. Η πρώτη ήταν στο Κύπελλο. Κόντρα σε ποιον; Κόντρα στην... ΑΕΚ (20/09/2017), σε ματς που είχε διεξαχθεί στη Ριζούπολη. Όταν και πάλι η Λαμία είχε ηττηθεί με 2-0. Και πάλι με τον Χριστοδουλόπουλο σκόρερ του πρώτου γκολ (σ.σ. ο Μάνταλος το 2ο). Τρομερές συμπτώσεις. Αλλά από αυτές που μένουν και κάνουν ξεχωριστές αυτές τις... ιδιαίτερα εκπαιδευτικές στιγμές που χαρίζει το ποδόσφαιρο. Είδατε πώς είναι τώρα που «πήραμε πίσω τις Κυριακές μας»;

ΥΓ. Ο Πίτκας είχε αγωνιστεί αντίπαλος της ΑΕΚ και πριν τρία χρόνια. Στις 2 Φεβρουαρίου 2015. Σε σπουδαίο γειτονικό ντέρμπι της Football League (ή Β' Εθνικής, αν είστε μερακλήδες). Πάλι στη Ριζούπολη. Τότε, ως παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης. Με την ελαφρά ταξιαρχία να αποσπά ισοπαλία (1-1) από την «Ερχόμαστε» αρμάδα... Φέτος που μεγάλωσε, όμως, ο Πίτκας δεν κατάφερε να συγκρατήσει την τρομερή ορμή των παικταράδων του Χιμένεθ...

Διαβάστε επίσης

Προκαλούν Δέδες και Γραμμένος

Προκαλούν Δέδες και Γραμμένος

Πάνε να τινάξουν το ματς με την ΑΕΚ στον αέρα: Προσκλήσεις της ΕΠΟ φέρεται να μοιράστηκαν σε μπράβους και ανθρώπους του υποκόσμου από τον υπαρχηγό του Θωμά!