Ντουντούκα
Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Τώρα είναι πια αργά για δάκρυα...

Τώρα είναι πια αργά για δάκρυα...
Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021 - 00:04

Φοβερά πράγματα συμβαίνουν στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, αλλά ο μηχανισμός του κατεστημένου της προπαγάνδας, μέχρι στιγμής μπορεί και κρατάει στεγανά. Οι… διαρροές όμως έχουν ξεκινήσει και σύντομα βλέπουμε το καράβι να… μπατάρει…

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα μια ομάδα από 40-50 άτομα, μελών της Original εισέβαλε στην οικοδομή της ΟΠΑΠ-Αρενα και σήκωσε ενα πολύ ενδιαφέρον πανό, για να περάσει ενα μήνυμα που κατά την γνώμη μας, έπρεπε να είχε κάνει αρκετά χρόνια πριν.

«Σε λάθη επιμένεις, την ΑΕΚ την μικραίνεις… Εδώ δεν είναι Ιωνικός, τι δεν καταλαβαίνεις;;;».

Αυτό ήταν το μήνυμα στο πανό και πραγματικά η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό είναι εκείνος ο Απρίλιος του 2013. Η αρχή του τέλους μιας ομάδας που την έλεγαν Α.Ε.Κ.! Το πρώτο χτύπημα το έδωσαν οι ίδιοι οι φανατικοί φίλοι της ομάδας, όταν εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ-Πανθρακικός κάνοντας θλιβερά επεισόδια με αποτέλεσμα την εις βάρος της ομάδας τους διακοπή του αγώνα.

Την επόμενη εβδομάδα, στο Περιστέρι η ΑΕΚ έχασε 1-0 από τον Ατρομητο και αποχαιρέτησε την Σουπερ Λιγκ, αφού έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση, μόνο μαθηματικές ελπίδες είχε να παραμείνει στην κατηγορία.

Λίγες ημέρες αργότερα, η original, ναι οι ίδιοι που διέκοψαν το ματς καταδικάζοντας την ομάδα τους και οι ίδιοι που λένε “εδώ δεν είναι Ιωνικός”, επισκέπτονται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες τον Μελισσανίδη και τον παρακαλάνε να εμπλακεί στην ομάδα τους. Αυτή φυσικά ήταν η ευκαιρία του έξυπνου επιχειρηματία για να “παίξει μπάλα” πλέον με τους δικούς του όρους, που ως βασικά χαρακτηριστικά είχαν την εκκαθάριση και το γήπεδο. Ουσιαστικά εκείνο το βράδυ ήταν που πάρθηκε η απόφαση, η ΑΕΚ, να πέσει στην Γ’ εθνική με τις ευλογίες της original μάλιστα τα έδωσε όλα στον Μελισσανίδη, ακόμα και την παραίτηση του φυσικού τους ηγέτη, του Δημήτρη Χατζηχρήστου.

Η συνέχεια δόθηκε τον Μάιο, όταν μετά από εντολή του Μελισσανίδη, που η original είχε μεσολαβήσει για να επανέλθει στα κοινά της ομάδας, η ΑΕΚ παραιτήθηκε από το τελευταίο χαρτί που είχε για να μείνει στην Σουπερ Λιγκ, όταν τελικά δεν υποστήριξε την ένσταση κατά του Άρη.
Αφού πλέον ο Μελισσανίδης αποτελεί φανερά ή μη τον νέο ηγέτη της ΑΕΚ, η τελευταία πράξη του… δράματος παίχτηκε στην γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ στις αρχές Ιουνίου του 2013, όταν αποφάσισαν μετά βαΐων και κλάδων, την εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ, κάτι που αυτόματα σήμανε τον υποβιβασμό της ομάδας στην Γ’ εθνική απαλλαγμένη πλέον από τα δυσβάσταχτα χρέη που είχε δημιουργήσει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα αφού εδώ αξίζει να σημειώσουμε, ότι είχε γίνει ήδη μια παραγραφή αρκετών εκατομμυρίων ευρώ με το άρθρο 44. Λίγες ημέρες αργότερα ο Μελισσανίδης αναλαμβάνει τον έλεγχο της ΑΕΚ με μπροστάριδες τους Κοτσάτο και Αλεξίου. Με τον κόσμο να τον αποθεώνει σε κάθε του δημόσια εμφάνιση.

Σχεδόν οκτώ χρόνια πέρασαν από αυτά τα γεγονότα και μέσα σε αυτά οκτώ χρόνια η ΑΕΚ έχει εξαργυρώσει αυτή την εκκαθάριση με 1 πρωτάθλημα Γ’ εθνικής (2014), 1 πρωτάθλημα Β’ εθνικής (2015), 1 πρωτάθλημα Σουπερ Λιγκ το 2018 (για πολλούς στα χαρτιά) και ένα κύπελλο το 2016. Βέβαια μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει αποτύχει να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου της Γ εθνικής (2014), έχει 4 χαμένους τελικούς κυπέλλου (2017, 2018, 2019, 2020) και εξεφτελιστικές “πορείες” στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα, κάποιοι από αυτούς που αποφάσισαν πριν από χρόνια να δώσουν δύναμη και εξουσία σε εναν επιχειρηματία, ουσιαστικά αφανίζοντας την ιστορική και κατά τα άλλα περήφανη ομάδα τους από τον χάρτη. Και κάνοντας την, πολύ πιο μικρή από τον κατά τα άλλα συμπαθέστατο Ιωνικό. Αφού τυφλωμένοι, θεωρώ, από την κατρακύλα της ΑΕΚ εκείνη την στιγμή, έγιναν αυτοί που ουσιαστικά εξυπηρέτησαν τα επιχειρηματικά σχέδια του Μελισσανίδη. Τώρα φαίνεται κάποιοι να ξύπνησαν, αλλά νομίζω ότι τώρα είναι αργά. Στην ΟΠΑΠ-Αρενα θα μπαίνουν μόνο πληρώνοντας ακριβό εισιτήριο και βλέποντας μια ομάδα που θα αντέχουν μόνο τα έσοδα από τις εισπράξεις. Αλλά τότε, θα είναι ακόμα πιο αργά για να κάνουν κάτι που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Διαβάστε επίσης