Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χάρτινο (το πρωταθληματάκι) το φεγγαράκι...

Χάρτινο (το πρωταθληματάκι) το φεγγαράκι...
Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 - 12:21

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τα χρόνια της εξυγίανσης, λένε, ήρθαν. Επέστρεψαν με τις Κυριακές μας. Έτσι είναι, αν έτσι (θέλετε να) νομίζετε. Η πικρή αλήθεια βέβαια είναι άλλη. Δύο ντέρμπι περίμενε με ενδιαφέρον όλος ο κόσμος στο β' γύρο του πρωταθλήματος τα οποία, σε μεγάλο βαθμό, θα έκριναν τον πρωταθλητή. Το ένα (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός) δεν άρχισε καν και το άλλο (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ) δεν τελείωσε ποτέ. Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, η... επιτυχία της φετινής Super League για τη μισή Ελλάδα είναι ότι δεν πήρε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Το πως και το γιατί συνέβη αυτό είναι, απλά, «λεπτομέρειες».

Το (πικρό) αστείο της όλης ιστορίας είναι ότι ο πλέον αδικημένος αισθάνεται αυτός που ένιωθε το ίδιο και προ εξυγίανσης. «Γκράνκασα» ημίχρονο, «δικός μας Γραμμένος» τελικό, ένα και το αυτό δηλαδή για τον ΠΑΟΚ. Τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που εξακολουθεί να μετράει κερδισμένους βαθμούς στο γήπεδο και λιγότερα παιχνίδια. Με τον Ρουμάνο, η αλήθεια είναι, δεν αξίζει ν' ασχοληθεί πολύ κανείς. Κι αυτό το... κέρδισε ο ίδιος με τα όσα λέει μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Θα έχει αναμφίβολα ενδιαφέρον να δούμε τη δική του αντίδραση την επόμενη φορά (μακάρι να μην) που ένα ρολό ταινίας θα προσγειωθεί στα μούτρα του.

Όσο για την ΑΕΚ, πάλι καλά που ήρθε το «σωτήριο» έτος 2018 και θυμήθηκε ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Δέκα χρόνια νωρίτερα, πάντως, για την ίδια ομάδα ανθρώπων (με άλλο ΑΦΜ βεβαίως βεβαίως...) ήταν χάρτινο το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού ο οποίος χρησιμοποίησε νόμο που υπήρχε και τιμωρήθηκε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς για την αντικανονική συμμετοχή του Βάλνερ. Φέτος που η ΑΕΚ οδήγησε στα δικαστήρια το ματς με τον ΠΑΟΚ (το οποίο έχανε ή δεν κέρδιζε ανάλογα με το 5λεπτο που περνούσε στα αποδυτήρια ο διαιτητής) δεν υπάρχει τίποτα το χάρτινο, μόνο μέταλλο. Ας αποφασίσουμε όμως. Αν ήταν εκείνο χάρτινο, είναι και το φετινό. Μονά, ζυγά δικά μας, δεν παίζει...

ΥΓ: Οι παραπάνω φωναχτές σκέψεις δεν γράφτηκαν με καμία διάθεση ν' αφαιρεθούν οι δεδομένες ευθύνες που έχει ο ίδιος ο Ολυμπιακός για την απώλεια του τίτλου. Οι άνθρωποί του εξάλλου το έχουν παραδεχθεί δημόσια πολλάκις, ακόμα και χθες. Τί παραπάνω να προσθέσει κανείς; Όμως, ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν δυσλειτουργική ομάδα δεν αναιρεί τα όσα «απίθανα» είδαμε φέτος διαιτητικά, δικαστικά κτλ.

ΥΓ2: Η χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε ωστόσο κάνει και ένα μεγάλο (ακούγεται όντως αντιφατικό) καλό. Δείχνει στον Ολυμπιακό, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει ΠΟΤΕ ξανά στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Μάτι να γυαλίζει

Μάτι να γυαλίζει

Οι αναμνήσεις από το ντέρμπι της Ριζούπολης και η διαφορά με το σήμερα.- Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Παίκτες να... πεινάνε!

Παίκτες να... πεινάνε!

Το βασικό χαρακτηριστικό των παικτών του Ολυμπιακού της νέας περιόδου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Είναι κάτι βραδιές...

Είναι κάτι βραδιές...

Οι βραδιές δίχως τίτλο «πονάνε» αλλά μπορεί ν' αποδειχθούν οι πλέον χρήσιμες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.